5. máj | ZÁPAS ODCHOVANCOV: Lukáš Jánošík
MŠK Žilina

ZÁPAS BUDÚCICH ŽILINSKÝCH LEGIEND

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

"Originálni" šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

Postupne vám prinášame profil každého hráča, ktorý sa nachádza v širšej nominácii na zápas odchovancov.

ÚTOČNÍK | lukáš jánošík

Rodák z Hôrok, ktorý rovnako vyrastal v silnej generácii (ročník narodenia 1994) a začínal úplne od najmenších kategórií. Vzrastom nižší útočník vynikal svojou technikou, rýchlosťou a dravosťou, ktorú uplatňuje doteraz. Napriek tomu, že si prešiel celou Akadémiou MŠK, vyskúšal si už aj hosťovania. Po doraste odišiel na pol roka do Rimavskej Soboty, následne hosťoval rok a pol v druholigovom Liptovskom Mikuláši. V roku 2015 sa vrátil do rezervy šošonov, kde však dlho nepobudol. Svojimi výkonmi si totiž vypýtal miesto v prvom tíme, kde je doteraz.

  • 25 rokov | 178 cm | 77 kg
  • ŠOŠONOM od roku 2000 | od kategórie U6
  • Úspechy v mládeži: Majster SR - I. ligy mladšieho dorastu v sezóne 2010/2011 (U17), Víťaz Československého superpohára U17 (2010/2011), Víťaz Mintal Cupu 2010
  • Reprezentačné výbery: SR "19"
  • 58 štartov za "A"-tím | 12 gólov


lukášov POHĽAD NA JEHO ZAČIATKY V MŠK

"Prvý trénerom bol pre mňa Anton Mühelyi, na toho si veľmi dobre pamätám, keď nás učil koníčkovať. Veľa sa toho zmenilo, posunulo k lepšiemu, my sme boli prvé "lastovičky" v mládeži. Začínali sme v hale T18, za východnou tribúnou bola stará umelá tráva, kde sme trénovali. Od mala ma futbal bavil hlavne preto, že sme chodili po turnajoch. Boli sme dobrá partia, naozaj sme pochádzali takmer všetci zo Žiliny a okolia a od piatich rokov až po dorast sme boli spolu. Sú to nezabudnuteľné časy."

POHĽAD AMBASÁDORA ZÁPASU VLADA GOFFU

Jediný z nominovaných odchovancov na zápas s DAC-om, ktorého som mal možnosť trénovať a viesť v majstrovských zápasoch. Hovorím o sezóne 2013/2014 v druholigovom Liptovskom Mikuláši, kam prišiel zo Žiliny na hosťovanie. Predtým mi jeho priezvisko nič nehovorilo, ale ďalší žilinskí odchovanci, ktorí na Liptove v tom čase pôsobili (Kucharčík a Kubena) sa o ňom vyjadrovali mimoriadne pochvalne. Tak som si ho vzal. A urobil som dobre.

Nemám na neho krivého slova. Môj obľúbenec, lebo si to zaslúžil. Veľmi pracovitý, skromný, vždy koncentrovaný a disciplinovaný, milujúci futbal. Ani raz na nič nezafrflal, bol zapálený pre hru, neznášal prehry. Na krídle robil skvelé služby, v každej obrane urobil prievan.

Chybičkou krásy bola Lukášova koncovka. Hral efektne, no neefektívne. Málo gólov, málo finálnych prihrávok od čiary, málo streleckých pokusov spoza šestnástky. Všetky tieto herné činnosti však po návrate k „šošonom" výrazne zlepšil a výkonnostne išiel hore. Prerástol juniorku a zaslúžene sa dostal do kabíny Áčka.

Aktuálne ho limitujú rôzne zranenia. Verím však, že ešte nepovedal posledné slovo a teším sa na jeho ďalšie štarty v najkrajšom drese.

NOMINÁCIA NA ZÁPAS

BRANKÁRI: DOMINIK HOLEC, SAMUEL PETRÁŠ

OBRANCOVIA: MATEJ MOŠKO, VLADIMÍR MAJDAN, BERNARD PETRÁK, BRANISLAV SLUKA, TOMÁŠ NEMČÍK, MARTIN KRÁLIK, JÁN MINÁRIK, SAMUEL SUĽA

STREDOPOLIARI: MICHAL ŠKVARKA, JÁN BERNÁT, PATRIK MYSLOVIČ, MIROSLAV KÁČER, DÁVID ĎURIŠ, MARTIN GAMBOŠ, ADAM KOPAS

ÚTOČNÍCI: KRISTIÁN VALLO, JAROSLAV MIHALÍK, ROLAND GEREBENITS, PATRIK IĽKO, LUKÁŠ JÁNOŠÍK, RÓBERT BOŽENÍK

POZRI TIEŽ PROFIL NAŠICH MLÁDEŽNÍCKYCH TRÉNEROV

Facebook