5. máj | ZÁPAS ODCHOVANCOV: Patrik Iľko
MŠK Žilina

ZÁPAS BUDÚCICH ŽILINSKÝCH LEGIEND

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

"Originálni" šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

Postupne vám prinášame profil každého hráča, ktorý sa nachádza v širšej nominácii na zápas odchovancov.

ÚTOČNÍK | patrik iľko

Pokiaľ idete tvrdo za svojim cieľom, neprekáža vám ani to, že Žilina je od rodiska nášho mladého krídelníka vzdialená takmer 250 km. Šikovný útočník pochádza z obce Fričkovce pri Bardejove, no okamžite po záujme Žiliny neváhal a presunul sa cez pol Slovenska. V MŠK bol o Paťa záujem už skôr, no nakoniec prišiel pod Dubeň až do kategórie dorastencov. Aj v dueloch so staršími vynikal, jeho silnou stránkou sú najmä situácie jeden proti jednému. Pracovitý krídelník iba prednedávnom oslávil plnoletosť, aktuálne hrá prím v staršom doraste, preto jeho čas ešte len prichádza.

  • 18 rokov | 180 cm | 72 kg
  • ŠOŠONOM od roku 2017 | od kategórie U16
  • Úspechy v mládeži: Majster SR - I. ligy mladšieho dorastu v sezóne 2017/2018 (U17), mládežnícka Liga majstrov 2018/2019
  • Reprezentačné výbery: SR"17", SR "18"
  • 0 štartov za "A"-tím


PAŤOV POHĽAD NA JEHO ZAČIATKY V MŠK

"Keď som hrával za Bardejov, s otcom som sa často rozprával, kam by mali viesť moje ďalšie futbalové kroky. Žilina bola jednoznačná voľba. Za dva roky som sa posunul vo veľkom množstve herných aspektov. Zo začiatku to bolo pre mňa ťažké už len samotnou vzdialenosťou od rodiny, no časom som si zvykol. Teraz som spokojný, hráme útočný štýl, čo mi ako útočníkovi sedí. Verím, že budem naďalej napredovať."


POHĽAD AMBASÁDORA ZÁPASU VLADA GOFFU

Veľa osobných postrehov o ňom nemám. Keď som na zápase juniorky, tak práve vtedy hrá niekde inde za dorast a keď som na doraste, tak práve vtedy hrá niekde inde za juniorku. Hádam mu takéto „kočovanie" z mužstva do mužstva prospeje.

Jeho obľúbené miesto je na hrote alebo na krídle. Reku, pozriem do štatistík mládežníckej súťaže i súťaže dospelých, aký je bombardér. Kolonky nie sú celkom prázdne, ale pravdupovediac, presných zásahov by snáď mohlo byť oveľa viac. Veď ofenzívny hráč sa hodnotí predovšetkým podľa gólov a finálnych prihrávok.

Priemerná bilancia v „kanadskom bodovaní" však ešte nič neznamená. Chlapec musí niečo vedieť, inak by ho skauti neťahali pod Dubeň cez celú republiku. Stačí sa raz chytiť v nejakom zápase a potom mu to bude sypať samé. Mladučký chalan si dokáže urobiť zo súperov slalomové bránky, výborne hrá chrbtom k bráne, už len častejšie rozvlniť sieť.

Sám som zvedavý, či si dres MŠK Žilina oblečie už v zápase s DAC alebo až v ďalšej sezóne. V každom prípade držím palce.

POZRI TIEŽ PROFILY HRÁČOV:

DOMINIK HOLEC

SAMUEL PETRÁŠ

MATEJ MOŠKO

VLADIMÍR MAJDAN

BERNARD PETRÁK

BRANISLAV SLUKA

TOMÁŠ NEMČÍK

MARTIN KRÁLIK

JÁN MINÁRIK

SAMUEL SUĽA

MICHAL ŠKVARKA

MLÁDEŽNÍCKI TRÉNERI

JÁN BERNÁT

PATRIK MYSLOVIČ

MIROSLAV KÁČER

DÁVID ĎURIŠ

MARTIN GAMBOŠ

KRISTIÁN VALLO

ADAM KOPAS

ROLAND GEREBENITS

JAROSLAV MIHALÍK

Facebook