Mládež v akcii (26.7. - 1.8.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 30. kalendárnom týždni.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 28.7.

U15: MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 3:1 (1:1) Góly MŠK: Kováčik, Tichý, Baleja | prípravný zápas

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V prípravnom zápase sme skúšali varianty pri otváraní hry a aj alternatívy vysokého postavenia pri otváraní hry súperom. Všetko v poriadku, ale v hre útočníkov vidím ešte rezervy."


sobota 31.7.

"B": KFC Komárno - MŠK Žilina 1:1 (1:0) Gól MŠK: Leitner | 2. kolo II. slovenskej ligy


U19: MŠK Žilina - AS Trenčín 1:0 (1:0) Gól MŠK: Bortoli | 1. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom kole nás čakal ťažký súboj s kvalitným súperom, čo potvrdil samotný priebeh stretnutia. V prvom polčase sme mali mierne navrch, čo sa týka príležitostí a medzihry, no súper si tiež vypracoval 2-3 šance, pri ktorých dobre zasiahol náš brankár. Gólovo sa nám podarilo presadiť po úspešnej štandardnej situácii. V druhom dejstve sme po desiatich minútach upustili od toho, čo nám fungovalo v tom prvom. Hostia nás postupne začali prehrávať a boli lepším tímom. Ako pozitívum beriem to, že sme zápas uhrali až do konca s nulou v obrane. V takejto ťažkej skúške, kde musíme behať viac bez lopty, vidíme reakcie hráčov a môžeme s tým do budúcna pracovať. Dnes to bola dobrá skúsenosť predovšetkým pre mladších hráčov, z ktorých sme dnes zložili 80 percent zostavy. Zápasy tohto druhu sú pre ich rozvoj veľmi potrebné. Súper mal vysokú kvalitu, v istých fázach bol lepší, no aj tak sme si udržali čisté konto a dokázali zvíťaziť. Za to hráčom patrí veľká pochvala."


U17: AS Trenčín - MŠK Žilina 2:0 (2:0) | 1. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Veľmi dobrý mládežnícky zápas, ktorý ovplyvnila červená karta na našej strane v dvadsiatej minúte. V rovnovážnom stave sme zle riešili predfinálnu fázu, z čoho pramenili rýchle protiútoky súpera, ktoré vypramenili aj do prvého inkasovaného gólu. Po vylúčení sme boli kompaktní v defenzíve a vytvorili sme si aj niekoľko možností na zdramatizovanie stretnutia. Chalanov chcem pochváliť predovšetkým za prístup v oslabení o jedného hráča. Z prehry sa určite poučíme, zareagujeme na ňu v tréningovom procese a ideme ďalej."

U16: AS Trenčín - MŠK Žilina 3:3 (1:2) Góly MŠK: Kóša, Šinko, Chlepko | 1. kolo I. LMD

Vladimír Labant, tréner MŠK Žilina U16: "Zápas dvoch rozdielnych polčasov, ktorý sa hral vo veľmi slušnom tempe. V prvom dejstve sme herne dominovali, v druhej minúte sme dali aj rýchly gól z penalty po predchádzajúcej peknej akcii. V 23. minúte sme pridali druhý gól a hru sme kontrolovali. Domáci skorigovali taktiež z pokutového kopu. V druhom polčase sme spravili viacero nevynútených strát, čo Trenčín dokonale využil a otočil skóre na 3:2. Dobre sme však zareagovali, zvýšili tempo, dôraz a vyrovnali sme. Myslím si, že dnes je remíza spravodlivý výsledok.


U15: MŠK Žilina - AS Trenčín 4:0 (2:0) Góly MŠK: Baleja, Kubala, Smak, Tichý | prípravný zápas

Ľuboš Nosický, tréner MŠK Žilina U15: "V dobrom zápase sme boli futbalovejším mužstvom. Kombinačnou hrou sme sa snažili vytvoriť si prevahu a rovnako aj dostatok šancí, čo sa nám nakoniec počas duelu aj úspešne darilo. Dôležité bolo, že sme boli kompaktní aj v obrannej fáze."

U14: MŠK Žilina - AS Trenčín 3:3 (2:1) Góly MŠK: Ondrušek, Koštiaľ, Mikunda | prípravný zápas

Patrik Mojžiš, tréner MŠK Žilina U14: "V obojstranne dobrom súboji sme si vytvorili dostatok gólových príležitostí, ale ich premienanie nebolo dnes ideálne. Chlapcov však chválime za aktivitu počas celého zápasu."


U13: AS Trenčín - MŠK Žilina 3:8 (2:2) Góly MŠK: Hrobárik 3, Minárik 2, Šutara, Vojtaššák, Vrábel | prípravný zápas

U12: AS Trenčín - MŠK Žilina 1:5 (1:5) Góly MŠK: Štefanatný J. 2, Zuziak J., Zuziak M., Dikoš | prípravný zápas


U11: MŠK Žilina - MŠK Púchov U12 19:2 (8:0,5:0,6:2) Góly MŠK: Hutira 6, Boháč 4, Blaščík 2, Prostinák 2, Húževka 2, Smida, Čurgai, Pinčík | prípravný zápas

U10: MŠK Žilina - Liesek U13 (17:30, Strážov) | prípravný zápas


nedeľa 1.8.

Ženy: FC Petržalka - MŠK Žilina 0:5 (0:1) Góly MŠK: Pružinská 3, Krajčiová, Sýkorová | 1. kolo I. ligy Žien

Marián Dlóbik, tréner MŠK Žilina ženy: "Prvý ligový zápas sme zvládli. Súpera sme počas celého duelu k ničomu nepustili a v druhom polčase sme boli efektívni v zakončení. Som na dievčatá hrdý a ďakujem im za predvedený výkon."

WU19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:7 (0:2) | prípravný zápas

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina WU19: "V prvom polčase sa hral vyrovnaný zápas, keď sme my svoje šance zahodili a súper premenil. Na začiatku druhého polčasu sme dostali rýchle dva góly, ktoré nás položili a súperky začali dominovať."

WU15: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:1 (0:1) Góly MŠK: Mikulová N., Bazgerová I. | prípravný zápas

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Výkonom ma dnes dievčatá príjemne potešili. Vo vyrovnanom zápase si obidve mužstvá vypracovali niekoľko sľubných príležitosti. Naše dievčatá boli v prvom polčase viac pasívnejšie, čo využil súper na strelenie vedúceho gólu. Po zmene strán sa naša hra zlepšila, spresnili sa prihrávky a zvýšila sa ochota behať a bojovať. Boli sme za to odmenené vyrovnávajúcim gólom N. Mikulovej po dôraze v ich pokutovom území. A keď už sa zdalo, že zápas skončí spravodlivou remízou, prišla v poslednej minúte ďalšia naša dôslednosť pri rozohrávke súpera a presné zakončenie I. Bazgerovej. V dnešnom zápase sme k bojovnosti pridali aj viac z technickej stránky, čo sa mi u dievčat páčilo. Vyzdvihujem výkon celého mužstva."


Facebook