Športovec mesta Žilina: U19 a U17 medzi kolektívmi roka, Marián Varga s cenou za celoživotný prínos

V pondelok 15. apríla sa uskutočnilo v Mestskom divadle v Žiline už tradične vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Žilina za rok 2023. A už tradične sa na tejto spoločenskej udalosti medzi najlepšími športovcami spod Dubňa, ktorí boli oceňovaní už po pätnásty raz v histórii, opäť nestratili ani naše družstvá či ďalší ľudia z MŠK Žilina.

Na delenej 3. priečke sa v kategórii Kolektív roka umiestnili naše družstvá do 19 a 17 rokov, ocenenie za celoživotný prínos si zas prebral Marián Varga.

V sobotu 27. apríla privítame Trnavu. Vstupenky sú už v predaji.


majstri z U19 a U17 na 3. mieste


Majstrovské tituly i ďalšia nezabudnuteľná cesta mládežníckou Ligou majstrov vyniesli naše družstvá do 19 a 17 rokov na stupienky víťazov. Po minuloročnom prvenstve U19 sa tentokrát naše mládežnícke výbery umiestnili na delenom 3. mieste. Cenu prebrali tréneri oboch kategórii Ivan Belák (U19) a Daniel Valach (U17) spolu s hráčmi staršieho dorastu - Tomášom Jaššom a Michalom Mynářom. Mladších dorastencov zas zastupovala dvojica hráčov Marek Filo a Alex Dovičák.

"Ďakujeme mestu v mene celého klubu i oboch kolektívov za toto ocenenie. Rok 2023 bol plný krásnych, víťazných emócií a nezabudnuteľných momentov. Momentov, ktoré aj na mládežníckej úrovni spojili celú Žilinu a znova ju prezentovali v celoslovenskej i európskej futbalovej spoločnosti. Je to pekné pripomenutie a verím, že aj v budúcnosti sa nám podarí hrdo reprezentovať a aj vypredať štadión, aby boli na nás Žilinčania hrdí," zhodnotil rok 2023 pri preberaní ceny tréner Ivan Belák.


zadosťučinenie

Špeciálnu cenu si za celoživotný prínos v oblasti športu a futbalu zvlášť prevzal náš vedúci pri "A"-tíme Marián Varga, ktorý je súčasťou žltozelených už viac ako 22 rokov.

Po kariére futbalistu a krátkej trénerskej anabáze ho to zavialo naspäť do kabíny, kde sa rozširoval realizačný tím.
"Chcel by som veľmi pekne poďakovať vôbec za to, že si na mňa na meste spomenuli. Vážim si túto cenu a ďakujem klubu, že v ňom môžem dlhé roky pôsobiť."

Vedúcko, ako ho všetci familiárne volajú, sa však nakoniec kvôli chorobe nemohol osobne zúčastniť odovzdávania ceny.


Všetkých ocenených nájdete na oficiálnych stránkach mesta Žilina. Gratulujeme nielen našim oceneným zástupcom, ale všetkým víťazom.

Facebook