MŠK Žilina B - Slavoj Trebišov 7:1 (3:0)
MŠK Žilina

Góly: 4. a 69. Bichakhchyan, 9. a 65. Polievka, 16. Michlík, 53. Gerebenits, 90. Vallo - 57. Kolesár, rozhoduje Šuniar, 108 divákov

Zostava MŠK Žilina B: Mandous - Vallo, Kopas (72. Ďuratný), Králik, Sluka - Michlík, Pečovský (C), Klec - Bichakhchyan, Gerebenits (81. Boženík), Polievka (67. Herrera)

Zostava Trebišov: Giertl – Kražel (72. Osmanović), Bednár, P. Kolesár, Kolbas (C), Bragin (63. Bellás), Kolesár M., Patkanóci (46. Šuľák), Ruskovský, Vajs, Antonov


Tréner Jaroslav Kentoš na posledný zápas kalendárneho roka okysličil zostavu o niekoľkých hráčov "A"-tímu, ktorí sa nedostali do akcie v sobotnom zápase guľovcov.

Stretnutie sme odštartovali najlepšie možne, keď prvé obliehanie brány skončilo gólom. Na hranici šestnástky presnou technickou strelou otvoril skóre stretnutie Vahan Bichakhchyan - 1:0. Šošoni neubrali na aktivite, zahanbiť sa nenechal Róbert Polievka, ktorý napriahol spoza šestnástky a vydarenou strelou nám zabezpečil dvojgólové vedenie - 2:0. Tretí gólový kúsok mal na kopačke po štvrťhodine hry Roland Gerebenits, no nemieril presne. Opäť tak prišla rana spoza šestnástky - tentokrát od Jakub Michlíka, ktorý nedal šancu zasiahnuť Giertlovi v bráne hostí - 3:0. V 27. minúte znova v gólovke vyskakoval Gerebenits, no znova z jeho mikrosúboja vyšiel víťazne brankár hostí. "Gere" sa netešil ani v 29. minúte, keď síce prekonal Giertla, no pre ofsajd gól platiť nemohol. Na našej polovici hrozil hosťujúci Bragin, ktorého naša defenzíva stíhala pri jeho výpadoch krotiť. Štvrtý gól šošonov nepridal päť minút pred polčasovou pauzou ani Michal Klec, ktorý zoči-voči Giertlovi mieril iba do náručia brankára. Prvé dejstvo zakončil nevydarenou koncovkou Róbert Polievka.

Druhý polčas načal ďalšou peknou strelou Michlík, no oproti prvému polčasu mieril v 51. minúte tesne mimo. O dve minúty sa konečne dočkal aj Gerebenits, ktorý zužitkoval prihrávku do prázdnej brány od Bichakhchyana - 4:0. Po tomto góle udreli aj hostia, to keď si Kolesár prebral loptu na šestnástke a peknou kľučkou oklamal obrancov i brankára Mandousa a znižil naše vedenie. Napriek inkasovanému gólu sme jasne držali opraty stretnutia v moci - piaty gól žltozelených prišiel po krídelnej akcii, keď Vallo ideálne našiel Polievku a Robo nemal problém zaznamenať svoj druhý gól v zápase - 5:1. Gólové hody, ktoré boli v tomto kalendárnom roku posledné, pokračovali už o štyri minúty, znova úradovala ľavačka Bichakhchyana, ktorý zvnútra šestnástky zakrútil loptu ideálne k vzdialenejšej žrdi - 6:1. V záverečných minútach sa vytiahol aj brankár Aleš Mandous, ktorý efektne vytlačil strelu Kolbasa na roh. Stretnutie i celú jeseň béčka ukončil gólovou bombou Kristián Vallo - 7:1.

HLASY PO ZÁPASE:

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "Teší nás, že sme nadviazali na výborný výkon z Interu. Aj dnes sme dobre kombinovali, hrali rýchlo, vytvárali sme si veľa šancí. Pomohol nám výborný vstup do zápasu, keď sme už po štvrťhodine hry vyhrávali rozdielom troch gólov. Súper hral z hlbokého bloku, no poradili sme si s tým a zaslúžene vyhrali po dobrom výkone. Pravdepodobne sme dali najviac gólov po jeseni, čo je pre nás zadosťučinenie, nakoľko hráme útočne. Do sezóny sme išli bez konkrétneho výsledkového cieľa, hrali sme od zápasu k zápasu. Hlavne herný prejav bol slušný, nik nás zo súperov "nezvalcoval". Veľa mladých hráčov naskočilo počas jesene, aj hráči z "A"-tímu zvyšovali svoju hernú prax, takže s jeseňou panuje spokojnosť."

Michal Klec, stredopoliar MŠK Žilina B: "Sme radi, že sme zaznamenali druhé vysoké víťazstvo po sebe. Strelili sme krásne góly, bavili sme sa dnes futbalom. Predovšetkým nás tešia tri body, ktorými sme uzatvorili jesennú časť v popredných miestach tabuľky. Dnes to bol tímový výkon, v každom zápase chceme skórovať čím skôr, aby sme boli na koni. Dávame najviac gólov, čo nás teší, je to výborné pre celú futbalovú Žilinu. Stále sa máme v čom zlepšovať."

Facebook