”B” | Domáci duel s Pohroním sľubuje opäť góly

Už piatym domácim zápasom na jar zo šiestich celkovo pokračuje pod Dubňom MONACObet liga. V sobotnom stretnutí privítame tentoraz Stredoslovákov z FK Pohronie. Opäť tím plný mladíkov, opäť tím, ktorý je "farmou" nikéligistu, bude to opäť za tri body? Príďte sa o tom presvedčiť sami. Priemer 4,75 gólu na domáci duel totiž hocikde neuvidíte.

Duel 23. kola s výkopom v sobotu o 14:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Dominik Husár. Priamy prenos môžete sledovať tradične na Niké TV.


o súperovi

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa

Rok založenia: 2012

Klubové farby: modrá, biela, žltá, zelená

Štadión: Futbalový štadión Žiar nad Hronom (kapacita 2 300 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 5. miesto
  • aktuálna sezóna: 12. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:2 (v), 0:3 (d) - kontumácia
  • aktuálna sezóna: 2:0 (v)

s vysokou mierou rizika, ale bez chýb

Pretrhnutie negatívnej série, prestrelka s Malženicami, ofenzívny líder či špecifiká najbližšieho súpera z Pohronia. Viac o tom prezrádza tréner Vladimír Veselý.

Pán tréner, v uplynulom kole sme konečne bodovali naplno. Bolo to na ihrisku to, čo ste od chalanov chceli vidieť?

"Áno, v našej hre boli veľmi dobré veci, systémové, to, čo trénujeme. S výkonom najmä v ofenzívnej časti hry môžem vysloviť spokojnosť."

So záverom ste však asi spokojný až tak neboli. Čo sa stalo?

"Zlyhali sme predovšetkým v taktickom postavení. To bol náš najväčší problém. Na videu sme si ukázali, kde nastali chyby. Musíme naďalej poctivo pracovať na tom, aby sme ich odstraňovali a v zápasoch sa im vyhýbali. Často sa opakujú a treba to už zmeniť."

Na našich domácich zápasoch padá v tejto sezóne priemerne 4,75 gólu. O čom to vypovedá z našej strany?

"Hráme otvorený futbal, s vysokou mierou rizika. To platí aj pre defenzívu, kde chceme, aby sa chalani taktiež rozvíjali v súbojoch 1 na 1. Samozrejme, chceme hrať útočný futbal vo vysokom tempe. Z toho potom pramenia aj niektoré chyby, ale aj pozitívne veci, najmä čo sa týka ofenzívy."

V piatom zápase na jar strelil tretí presný zásah Lukáš Prokop (hoci všetky z pokutových kopov). Ako hodnotíte jeho výkony na hrote útoku? Očakávate od neho líderstvo v ofenzíve?

"Vidieť na ňom vyššie sebavedomie, čo dokazuje aj v tréningovom procese. Plní taktické veci, chce sa zlepšovať a teší nás jeho progres. Na druhej strane, chceme od neho, aby sa ešte viac presadzoval v pokutovom území najmä z hry. Situácií na to mal v tejto sezóne dostatok a číslo jeho strelených gólov mohlo byť oveľa vyššie. Musí sa pohybovať v priestoroch, v ktorých má, postupne to však doňho dostávame. Vidíme v ňom potenciál."

Pokračujeme doma a snáď budeme pokračovať aj na víťaznej vlne. Pohronie je opäť mladým tímom. V čom bude iné ako Malženice?

"Bude to behavý zápas. Pohronie chce mať taktiež kontrolu nad loptou, držať ju a vysoko pressujú. Myslím si teda, že to bude ofenzívny duel, v ktorom uvidíme v akcii veľa mladých hráčov. Očakávam zaujímavú konfrontáciu rovnakých štýlov hry."

Typ zápasu proti Malženiciam ste celkom odhadli. Čo očakávať v sobotu? Opäť góly?

"Boli by sme radi, keby sme sa znovu v útoku presadili. Nebudeme však spokojní s výkonom v obrane podobným súboju s Malženicami. Musíme si dať na to pozor, lebo Pohronie je tím, ktorý sa vie dostať do šancí, len má problém s efektivitou. Na to sa ale spoliehať nemôžeme. Určite budú nepríjemní."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook