Mládež v akcii (29.4. - 5.5.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 18. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 1.5.

U17: MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:2 (0:1) Góly MŠK: Rajnoha, Baleja, Mikunda | 23. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Výborný mládežnícky zápas, v ktorom sme boli v prvom polčase herne lepší, vypracovali sme si niekoľko náznakov šancí, avšak inkasovali sme z ojedinelého protiútoku. Úvod druhého polčasu sme nezachytili, súper nám strelil gól, ale kľúčové bolo, že sme rýchlo dokázali streliť kontaktný presný zásah. Od toho momentu sme boli nebezpečnejší, našu hru oživili striedajúci hráči a na konci sme duel otočili vďaka mentálnej sile, ochote i túžbe víťaziť. Práve za to chcem hráčov pochváliť. Verím, že nás to povzbudí do ďalšej práce."

U16: MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:6 (0:1) | 23. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "Súper bol jednoznačne lepší a zaslúžene zvíťazil."


U15: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 2:2 (1:2) Góly MŠK: Poliaček 2 | 9. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "Chalani odohrali kvalitný duel, k čomu prispela aj kvalita súpera. Dnes musím chlapcov pochváliť najmä za prístup k zápasu a kvalitu hry, ktorá bola vzorová. Vzorne si plnili povinnosti vo všetkých tretinách ihriska, smerom do ofenzívy aj defenzívy. Vyskytli sa aj chyby, ale som na hráčov hrdý. Teší ma, keď vidím, že v zápase nikto nič neoklamal."

U14: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 0:6 (0:2) Góly MŠK: Michalovič 2, Dikoš, Ryšavý, Neveďal, Vallo | 9. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "V prvom polčase sme hrali komplikovane a jediné, čo ma potešilo, boli góly. V druhom polčase sme ukázali futbal, akým sa chceme prezentovať a chlapci si zaslúžia pochvalu."


piatok 3.5.

"B": MŠK Púchov - MŠK Žilina 2:2 (0:0) Góly MŠK: Šnajder, Atanasijević | 27. kolo II. futbalovej ligy


sobota 4.5.

Ženy: MŠK Žilina - GFC regionálna akadémie 12:0 (6:0) Góly MŠK: Čelková 4, Šmidová 2, Skvortsova 2, Plchová Časnochová, Kerešová, Valová | 5. kolo nadstavby Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "Šesťbodový zápas s jednoznačným víťazstvom. Verím, že nás toto dominantné víťazstvo povzbudí do posledných kôl."

U19: MŠK Žilina - FC Košice 1:2 (0:1) Gól MŠK: Chlepko | 22. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Dnes sme podali náš najslabší výkon v domácom prostredí. Nevedeli sme sa presadiť v útočnej fáze, a to najmä v poslednej tretine. V defenzíve sme súperovi ponúkali príliš veľa situácií po stratách lopty v strednom pásme a aj zlým pozičným postavením. Verím, že to bol pre nás všetkých poučný zápas, v tých ďalších to určite musíme zmeniť."


U17: FC Košice - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | 22. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "V dnešnom zápase nebolo príliš futbalovej krásy, prevládala skôr agresivita a súbojovosť. My sme v jednom prepadli a inkasovali. Nezvyknem sa vyjadrovať k výkonu rozhodcu, ale to čo sme zažili dnes, absolútne nepatrí do mládežníckeho futbalu. Som rád, že to chalani ustáli a venovali sa svojmu výkonu."

U16: FC Košice - MŠK Žilina 2:2 (1:1) Góly MŠK: Michalík, Skaličan | 22. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V náročnom prostredí sme boli lepším a futbalovejším tímom. Aj preto nás mrzí, že sme si dvakrát nedokázali udržať jednogólový náskok. Prístup chlapcov bol v poriadku, chce to však ešte viac dôrazu, sebavedomia a vzájomnej podpory. Chlapci vedia, že pre víťazstvá treba urobiť ešte viac."


U13: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 5:3 (2:1, 1:1) Góly MŠK: Zábojník 2, Pinčík | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "K výbornému zápasu výrazne prispel aj domáci tím. Obe družstvá chceli hrať, útoky sa striedali na oboch stranách. Domáci nás svojím rýchlym prechodom do útoku, prípadne dlhou prihrávkou za obranu dostatočne preverili v prepínaní a v osobných súbojoch 1 na 1. Je dôležité viac vzájomne komunikovať a reagovať správnym pozičným postavením na dlhé prihrávky súpera. Dnes to bola pre našich hráčov skvelá príležitosť riešiť herné situácie pod časovým a priestorovým tlakom. V zakladaní útokov sme dokázali byť variabilní - kolmá prihrávka, vyvedenie lopty, prípadne prihrávka na vyššie postaveného hráča. Je potrebné byť presnejší v prihrávkach a mať väčšiu aktivitu v akčnom a podpornom priestore. Hráči sa dokázali presadiť v hre 1 na 1 až 1 na 2. V obrannej fáze 1 na 1 je dôležité, aby všetci hráči boli dôrazní v súboji a dôslední pri zachytávaní pohybu súpera. V medzihre sa nám darilo využívať kolmé prihrávky, prípadne striedať krátke a dlhé prihrávky. Je potrebné častejšie meniť ťažisko hry. Vypracovali sme si dostatok gólových príležitostí. Dnes však bolo potrebné byť dôraznejší a dôslednejší v zakončení. Je dôležité mať väčší hlad niektorých útočníkov po góle. Doplatili sme na individuálne chyby, ktoré domáci trestali. Hráči napriek tomu chceli hrať, ukázali charakter, nasadenie a hernú kvalitu počas celého zápasu."


U12: MŠK Žilina - MŠK Novohrad Lučenec U13 12:0 (7:0) Góly MŠK: Macho 3, Elmusrati 3, Michalovič 2, Helbich, Fiflík, Dubovec, Zajac | 21. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnes sme odohrali veľmi dobrý zápas s množstvom kreatívnych riešení. Od začiatku sme sa tlačili do zakončenia a pri lepšej realizácii sme mohli vyhrať ešte väčším rozdielom. Chcel by som chalanov pochváliť za výborný prístup k stretnutiu."

U11: MŠK Žilina - MŠK Novohrad Lučenec U12 39:1 (21:1) | 21. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Počas celého zápasu sme boli lepším družstvom. Vytvorili sme si veľké množstvo šancí a zaslúžene sme vyhrali."


Facebook