”B” | V súboji o Považie rozlúčka s domácim prostredím

Tretí duel v priebehu ôsmich dní čaká na rezervu Šošonov pred záverom ročníka. A že to bude veľmi dôležitý zápas, nakoľko je pre nás zároveň aj posledným v tomto ročníku pod Dubňom. Postavíme sa v ňom aktuálne 4. tímu II. ligy - MŠK Považská Bystrica. Súboj o Považie môže zamiešať aj poradím, keďže v tabuľke je to naozaj vyrovnané.

Duel 27. kola s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Lukáš Dzivjak. Priamy prenos môžete sledovať na platforme Niké TV.


o súperovi

MŠK Považská Bystrica

Rok založenia: 1920

Klubové farby: červená a biela

Štadión: Štadión MŠK Považská Bystrica (kapacita 2 300 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 9. miesto
  • aktuálna sezóna: 4. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 2:3 (v), 3:1 (d)
  • aktuálna sezóna: 1:2 (v)

rozlúčiť sa doma tromi bodmi

Bod zo Šamorína z pohľadu najmladšej zostavy, dva debuty (z toho jeden rekordný), súper na dostrel, no vo forme. Viac o tom prezrádza tréner Vladimír Veselý.

Pán tréner, ako hodnotíte bod zo Šamorína? Je dobrý alebo ste chceli viac?

"Pred zápasom sme určite chceli vyhrať, ale berieme aj bod. Súper nás v druhom polčase zatlačil, keďže vrchní hráči nám nefungovali dobre smerom do defenzívy, ale vzadu sme to uhrali. Mrzia však stopercentné šance z prvého dejstva, ktoré sme nevyužili."

V stretnutí nastúpila naša najmladšia zostava v tejto sezóne. Ako si podľa vás počínala?

"Chalanov vidíme v tréningovom procese dennodenne, vieme, aké majú kvality a čoho sú schopní. Toto bola ideálna príležitosť dať im pričuchnúť k seniorskému futbalu. Zvládli to dobre."

Debut v MONACObet lige zároveň absolvovali dvaja hráči – najmladší hráč sezóny Tobiáš Pališčák a na pár minút aj Norbert Blaško. Čo hovoríte na ich výkony?

"Obaja každý týždeň potvrdzujú, že v súťaži U19 sú nadštandardní hráči. Rozhodli sme sa im preto dať priestor aj vyššie, keďže bol na to ideálny čas. Verím, že dokonca sezóny ešte pre nich nájdeme takúto príležitosť. V Šamoríne ukázali, že s nimi môžeme plnohodnotne počítať do II. ligy."

Poďme už k Považskej Bystrici, ktorá v stredu obrala o body Komárno. Aj postavenie v tabuľke svedčí o ich kvalite. Na základe čoho sú tak vysoko?

"Považská vychádza najmä z dobrej defenzívy, kde to zhusťujú. To znamená, že musíme byť trpezliví. V ofenzíve sa spoliehajú na štandardné alebo brejkové situácie, na ktoré majú vhodné typy hráčov. Základom u nich je však spomínaná defenzíva."

V troch vzájomných dueloch od súperovho postupu do II. ligy sa vždy radoval domáci tím. Bude opäť záležať aj na našom defenzívnom výkone?

"Veríme, že to zvládneme a tri body ostanú doma. Na jeseň sme dominovali aj na trávniku Považskej Bystrice, no urobili sme dve hrubé chyby a súper ich potrestal. Tohto sa musíme vyvarovať a rovnako nadviazať na výkon v defenzíve z posledných dvoch stretnutí."


vstupenky

Vstupenky je rovnako ako na zápasoch "A"-tímu možné zakúpiť iba cez internet (na stránke MŠK). Držitelia permanentiek majú vstup zdarma. Sektory A – C budú prístupné cez VSTUP 2 pri Fanshope MŠK.


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook