”B” | Proti rezerve Slovanu prelomiť negatívnu vzájomnú bilanciu

Po rezervných tímoch Trnavy a Podbrezovej sa do tretice stretneme aj s "B"-tímom ŠK Slovan Bratislava. V hlavnom meste sa pokúsime zlomiť nepriaznivú sériu, keďže belasých sme nezdolali už štyrikrát v rade. Hoci tabuľkovo patria k horšie postaveným tímom, tak posledné výsledky z domáceho trávniku naznačujú pre Šošonov ťažkú previerku.

Duel 24. kola s výkopom v nedeľu o 10:30 hod. na Pasienkoch povedie hlavný rozhodca Tomáš Batiz. Priamy prenos môžete sledovať tradične na Niké TV.


o súperovi

ŠK Slovan Bratislava "B"

Rok založenia: 1919

Klubové farby: belasá a biela

Štadión: Pasienky (kapacita 11 591 divákov)

Umiestnenie v II. lige:

  • minulá sezóna: 6. miesto
  • aktuálna sezóna: 13. miesto

Vzájomné zápasy:

  • minulá sezóna: 1:2 (doma), 0:3 (vonku)
  • aktuálna sezóna: 1:3 (doma)

už sa to snáď otočí

Dôvody nespokojnosti s remízou proti Pohroniu, koniec ramadánu, zlá bilancia proti Slovanu či ich horšie postavenie v tabuľke. Viac o tom prezrádza tréner Vladimír Veselý.

Pán tréner, po remíze s Pohroním asi v šatni spokojnosť nevládla. Obrali nás o body nepremenené šance alebo niečo iné?

"Jednoznačne to bola efektivita, pretože po prvom polčase sme mohli a mali viesť vyšším rozdielom. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám ich premeniť, a tak nemôžeme byť spokojní s bodom."

Súper hral vcelku tvrdo a agresívne, čo sa odzrkadlilo aj do kartových trestov. Ako sme sa s touto hrou vysporiadali?

"Na našich chalanoch vidno, že už sú odolnejší. V druhej lige má už väčšina z nich niečo odohraté, takže vedia prijať, ale aj rozdať. Keď hrá súper tvrdo, nijako nás to už nezaskočí."

Niektorí africkí hráči mali počas posledného mesiacu ramadán, ktorý v stredu skončil. Ovplyvňovalo to ich alebo tím? Môžeme teraz od nich očakávať o čosi konzistentnejšie výkony?

"Mesiac pôstu je dlhá doba, predovšetkým pre profesionálneho športovca. Určite sa to odrazilo aj na ich výkonnosti, najmä čo sa týka fyzickej kondície. Verím, že teraz nabehnú na starý režim a ukážu nám, že sú platnými hráčmi projektu."

V nedeľu narazíme na rezervu Slovanu, proti ktorej sa nám dlhšie nedarí. Prečo?

"Slovan má taktiež mladý tím, stretnú sa dve družstvá s plejádou mladých hráčov. Súper však už má v kádri aj hráčov, ktorí hrajú II. ligu napríklad tri roky. Sú teda v niečom skúsenejší. Žiaľ, je to súper, proti ktorému sa nám nedarí najmä výsledkovo, pretože herne je to zväčša v poriadku. V predchádzajúcich dueloch boli efektívnejší, a tým pádom proti nám zbierali body. Veríme ale, že sa to teraz otočí a v nedeľu budeme úspešní my."

Čo teda budeme musieť urobiť tentokrát inak, aby sme získali tri body?

"Stále budeme hrať svoju hru, z toho neuhneme. Musíme byť však predovšetkým dôslednejší v defenzíve. Stále robíme chyby alebo sme niekde neskoro, a súper to potrestá. Gólov sme inkasovali veľa, na tom musíme zapracovať. Verím, že si vytvoríme dostatok šancí, budeme efektívni a po stretnutí spokojní."

Slovanu sa v jarnej časti darí práve na domácom trávniku, kde získali v troch dueloch sedem bodov. V tabuľke sú ale v porovnaní s minulou sezónu o čosi nižšie. Čo je za tým?

"Doma sú silní a nepríjemní. Vonku sa to v niektorých prípadoch podobá našim zápasom. Aj oni majú mladých šikovných hráčov z vlastnej akadémie, ktorí občas spravia chyby. Slovan hrá ale skôr tvrdší futbal v porovnaní s nami. Vonku sa im teda veľmi nedarí zbierať body, preto sú asi v tabuľke o čosi nižšie."


priamy prenos

Stretnutie môžete sledovať naživo prostredníctvom internetovej platformy Niké TV.


Facebook