MŠK Žilina B - MFK Zvolen 2:1 (2:1)
MŠK Žilina

Góly: 8. Jankauskas, 22. Otubanjo - 11. Slovák, ŽK: 56. Sluka, 67. Moško - 32. Kotora, rozhodoval Ježík, 104 divákov

Zostava MŠK Žilina B: Mandous - Vallo, Králik, Moško, Sluka - Michlík (77. Majštinik), Pečovský, Klec - Jankauskas (86. Herrera), Otubanjo (72. Gerebenits), Polievka

Zostava Zvolen: Jenčo - Mikinič, Memić, Kotora (C), Lazarus (30. Včelka), Jackuliak, Bojda (70. Pejović), Slovák (54. Makela), Mádel, Kmeť, Hrebík

Do nedeľného zápasu nášho Béčka so Zvolenom postavil tréner Jaroslav Kentoš veľmi zaujímavú zostavu, v ktorej sa po dlhšej dobe objavilo viacero mien z "A"-tímu. Viktor Pečovský si nielen pripísal prvý štart v základe, no na rukáv si obliekol aj kapitánsku pásku.

Od začiatku sme tak začali dobíjať bránu Zvolena, ktorú sme načali už v 8. minúte. Milimetrovú prihrávku Yusufa Otubanja zužitkoval Eligijus Jankauskas ponad brankára Jenča - 1:0. Duel okorenil už o tri minúty hosťujúci Slovák, ktorý z prvého centra nechytateľne vyrovnal. Hra sa následne vyrovnala, hostia pohrozili z niekoľkých štandardiek, no gólovo sme šli do vedenia opäť my. Loptu vybojoval Pečovský, Otubanjo sa zbavil obrancu a strelou do hornej polovice zaznamenal pekný gól - 2:1. Fanúšikovia kričali gól aj v 28. minúte, keď vypálil z hranice šestnástky Jakub Michlík, no bombou iba striasol vodu z brvna. K tretiemu gólu bol blízko znova útočník Otubanjo, no pri zakončení mu vypichol loptu obranca hostí. Agilný Afričan bol v gólovej príležitosti aj v 42. minúte, no jeho pravačka tesne míňala pravú tyč zvolenskej brány. Tesne pred prestávkou sme neprekonali defenzívu hostí ani po niekoľkých centroch zo strán.

Druhý polčas začal strelou Michal Klec, ktorú vytesnil Jenčo na roh. Rozdielový gól nepadol ani z kopačky Róberta Polievku, ktorý v 59. minúte mieril iba do miest, kde stál brankár Jenčo. Ojedinelú akciu hostí po hodine hry vytlačil očami brankár Mandous, keď Mikinič technickou strelou vystrašil šošonov. Podobne ako pri sobotnom zápase "A"-tímu sa nevedeli žltozelení presadiť v koncovke a živili tak nádeje Zvolenčanov. Tí sa aj tešili, no postranný rozhodca správne zdvihol zástavku. Do konca zápasu sme sa tak museli triasť o výsledok, no napokon sme si pripísali po mesiaci tri body a posunuli sa tak v tabuľke na 4. miesto.

HLASY PO ZÁPASE:

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "Očakávali sme ťažký zápas, čo potvrdil aj samotný priebeh. Dlhšie sme nevyhrali, takže okrem herného prejavu sme potrebovali aj bodovať a posunúť sa v tabuľke. Preto dnes tešia tri body aj z pohľadu sebavedomia a snahy do ďalšej práce. Zaslúžene sme vyhrali, v prvom polčase padli pekné góly na oboch stranách, následne prišla naša slabá efektivita, ktorá držala hostí v zápase. Tým pádom sme v závere trochu znervózneli, súper išiel do rizika, neodpadol fyzicky a hrozil do konca. Cítili šancu, no zaslúžene sme si to postrážili. Tešíme sa z výhry."

Róbert Polievka, útočník MŠK Žilina B: "Škoda nepremenených šancí, ktoré ostali nevyužité. Zápas by bol úplne iný, kebyže zvýšime na 3:1 a už by sme si to iba dohrali. Boli sme nervózni, navyše nepresní bez pohybu. Jediné, čo teší, je výsledok a tri body do tabuľky."


záznam

Facebook