5. máj | ZÁPAS ODCHOVANCOV: Kristián Vallo
MŠK Žilina

ZÁPAS BUDÚCICH ŽILINSKÝCH LEGIEND

Futbalový klub MŠK Žilina čaká výnimočná udalosť nielen v rámci žilinského futbalu, ale aj toho celoslovenského a európskeho. V nedeľu 5. mája o 17:00 hod. totiž proti Dunajskej Strede vybehne pod Dubňom zostava žltozelených poskladaná výlučne z hráčov, ktorí vyrastali a prešli si Akadémiou MŠK Žilina.

"Originálni" šošoni nastúpia v špeciálnych dresoch s novým logom Akadémie MŠK, fanúšikov čaká bohatá Fanzóna so súťažami, futbalovými stanovišťami a bohatými vecnými cenami pre celú rodinu. Do toho dobré jedlo, ochutnávky noviniek od Ryba Žilina, Sieň slávy MŠK a Fanshop MŠK aj s tričkami legiend.

Postupne vám prinášame profil každého hráča, ktorý sa nachádza v širšej nominácii na zápas odchovancov.

STREDOPOLIAR | kristián vallo

Rodák z Brodna, ktorého do MŠK doslova doviedla jeho stará mama. Ešte predtým začínal vo svojej obci ako brankár. Kristián od začiatku vynikal rýchlosťou a výbornými fyzickými parametrami, ktorými prevyšoval ostatných. Pritom sa však rodičia tohto prirodzeného talentu rozhodovali, či pôjde "Kyden" na futbal alebo hokej. Nakoniec zvíťazila lopta, ktorá mu bola bližšia. Začínal v kategórii prípraviek a zaujímavosťou je, že nechtiac zmeškal svoj prvý turnaj. Napriek tomu však hrával so starším ročníkom, čo sa podpísalo aj na jeho ligovom debute v sedemnástich rokoch. V mladom veku tak má na svojom drese majstrovský zárez i duely v predkole Ligy majstrov 2017/2018.

  • 20 rokov | 186 cm | 79 kg
  • ŠOŠONOM od roku 2008 | od kategórie U9
  • Úspechy v mládeži: Majster SR - I. ligy starších žiakov U15 (2014/2015)
  • Reprezentačné výbery: SR "16", "SR"18", SR "21"
  • 47 štartov za "A"-tím | 1 gól

Kikov POHĽAD NA JEHO ZAČIATKY V MŠK

"Vždy som sa na tréningy tešil. Začínal som v Brodne ako brankár, no tréner vycítil, že technická stránka je u mňa silnejšia než chytanie. V začiatkoch som bol trochu zahanbený, nevedel som, čo ma v MŠK čaká. Pamätám si úplne prvý tréning na umelej tráve za východnou tribúnou. Dlho ma viedol tréner Bačík, ktorý ma futbalovo vychoval a následne to bol tréner Konečný. Cesta Akadémiou MŠK bola náročná, no pekná. Nebolo vždy ľahké spojiť školu a futbal. Bol to záväzok, ktorý nás od začiatku naučil dodržiavať pravidlá. Od malého chlapca nás viedli top tréneri, ktorí vedeli mladého hráča vyformovať tým správnym smerom. Čím skôr začneš, tým lepšie. Dá sa z toho vyťažiť veľa."

POHĽAD AMBASÁDORA ZÁPASU VLADA GOFFU

Dva roky dozadu vyletel ako raketa. „BejváVallo." Prišli zranenia a strata formy. Možno ďalšie veci, do ktorých nevidím. Po hluchom období však už „Kiko" hráva za juniorku a občas naskočí aj do zostavy Áčka.

Za čias Aďa Guľu sa polemizovalo o jeho zaraďovaní na dva posty. Buď hral pravého obrancu alebo na pravom krídle. Ja som oba posty vnímal pozitívne. Mohol pozorovať návyky hry vzadu i vyššie, a potom z toho ťažiť pri pozičnej hre, nabiehaní či prihrávkach. Žiaľ, nestalo sa. Naháňal dva zajace, nechytil ani jedného. A vytratil sa zo zostavy.

Mne sa v krídelnom priestore veľmi páči. Svojím ťahom na bránu, nevyspytateľnými kľučkami a dravosťou si dokáže natrieť obrancu na chleba. Jeho centre zamestnávajú obranu, sám by sa však ďaleko viac mohol tlačiť do pokutového územia a byť gólový. Neznižuje sa k simulovaniu.

Futbalový život má ešte pred sebou. Želám mu, aby neskončil ako hviezdička, ktorá premrhala svoj talent, ale ako futbalista, ktorý bude pod Dubňom rozdávať futbalovú radosť. Hádam už aj v zápase proti DAC.

POZRI TIEŽ PROFILY HRÁČOV:

DOMINIK HOLEC

SAMUEL PETRÁŠ

MATEJ MOŠKO

BERNARD PETRÁK

BRANISLAV SLUKA

TOMÁŠ NEMČÍK

MARTIN KRÁLIK

JÁN MINÁRIK

SAMUEL SUĽA

MICHAL ŠKVARKA

MLÁDEŽNÍCKI TRÉNERI

JÁN BERNÁT

PATRIK MYSLOVIČ

MIROSLAV KÁČER

DÁVID ĎURIŠ

MARTIN GAMBOŠ

Facebook