Pred zápasom MŠK Žilina B - FK Pohronie
MŠK Žilina

Anglický týždeň je na programe v druhej najvyššej lige, keď sa naša rezerva netradične počas týždňa predstaví proti FK Pohronie, ktoré nezažíva najlepší vstup do nového ročníka. Náš stredajší súper je momentálne posledný bez bodu, keď v doterajších štyroch zápasoch ťahal vždy za kratší koniec. Postupne podľahol Šamorínu aj Skalici 0:3, na domácom trávniku nestačil na Svätý Jur po výsledku 1:2 a naposledy utrpel najvyššiu porážku doterajšej sezóny 1:6 proti Nitre. Naši mladíci, naopak, zlepšili hru, a hoci si neodniesli zo Skalice tri body, podľa trénera Jaroslava Kentoša môžu stavať v ďalších stretnutiach práve na podobných výkonoch.

"Určite bol lepší ako v domácom dueli so Šamorínom. Prvý polčas sme začali aktívne, vytvárali sme si šance a strelili sme gól. Škoda, že sme nepridali ďalšie a nezvýraznili náš náskok. V defenzíve sme pôsobili ďaleko kompaktnejšie, nepúšťali sme favorita zo Skalice do šancí. V druhom dejstve nás súper prevýšil po fyzickej stránke, mali sme smolu pri góle, kde bol ošetrovaný Bojan Letić a chýbal nám v obrane jeden hráč. Hrali sme však tak, ako si predstavujem. Jediným mínusom bola nízka efektivita, ktorá nás obrala o dva body," zhrnul kormidelník rezervy, ktorý nielen sebe, ale aj svojim zverencom dokázal, že vedia hrať vyrovnanú partiu aj s favorizovanými tímami. "S Pohroním chceme nadviazať na nedeľný výkon, stále drilovať ofenzívnu tvár tímu. Verím, že v stredu si vytvoríme dostatok gólových príležitostí, pri ktorých budeme aj efektívni." Vypomôžu pri nahustenom programe "Béčka" aj hráči "A"-tímu? "Zápasy druhej ligy sú aj pre hráčov prvého tímu veľmi dôležité. Získavajú v nich potrebnú prax, istotu. Z tohto pohľadu sme dohodnutí s trénerom Guľom, ktorí hráči dostanú príležitosť." Po vedúcich tímoch tabuľky si zmeriame sily s Pohroním, ktoré je momentálne na dne tabuľky. "Zápasy s poslednými tímami sú špecifické, avšak je len začiatok sezóny. Pohroniu, ktoré vymenilo trénera, nevyšli úvodné stretnutia, no nič to neznamená. Koncentrujeme sa na seba. V minulom ročníku sa nám vydaril zápas u nich, doma to znova bolo o našej koncovke, čiže vieme, kadiaľ bude viesť cesta. Verím, že s gólmi prídu aj body a budeme úspešní," zhrnul predpoklady pred stredajším duelom kormidelník rezervy a pridal aj novinky z kuchyne rezervy. "Niektorí pre virózu necestovali už na Záhorie, chýbať bude s najväčšou pravdepodobnosťou Peter Puček, ktorý je stále chorý, problémy má Braňo Sluka. Som si istý, že sa s tým vysporiadame a potvrdíme slušný výkon zo Skalice," dodal pred súbojom s Pohroním, s ktorým sme minulý ročník dokázali zvíťaziť 3:0, na Štadióne MŠK sme s ním remizovali 1:1.

Výkop 5. kola II. ligy západ je naplánovaný na hlavnej ploche Štadióna MŠK na 16:30 hod. Rozhodovať ho bude trojica, ako hlavný arbiter Erik Gemzický, na čiarach asistujú Peter Chládek a Adam Jekkel.

Informácie o vstupenkách TU.


Facebook