Mládež v akcii (4.12. - 10.12.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 49. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 7.12.

U16: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 1:1 (1:0) Gól MŠK: Linhart | 14. kolo I. LMD


sobota 9.12.

U19: FC Košice - MŠK Žilina 2:3 (0:3) Góly MŠK: Vaľko, Šimun, Klaučo | 9. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V poslednom stretnutí jesennej časti sme chceli vyhrať, čo sa nám aj podarilo. Znovu sme však zbytočne dopustili drámu pred koncom zápasu. Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý, vyhrávali sme 3:0 a mali sme ďalšie možnosti. V druhom, tak ako minulý týždeň, sme súperovi dovolili streliť dva góly a jasný duel mohol pre nás znovu mohol dopadnúť zle. Opäť sme nevyužili veľké množstvo príležitostí, zápas sme mali vyhrať s veľkým rozdielom. Chalani patrí gratulácia, že sme splnili cieľ, s ktorým sme do duelu šli."


U15: MŠK Žilina - MKS Sandecja Nowy Sacz 4:0 (2:0) Góly MŠK: Solovic 2, Václavek, Poliaček | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V poslednom zápase v tomto roku chlapci pristúpili k povinnostiam zodpovedne. Dobrým prístupom a nasadením sa duel vyvíjal podľa našich predstáv. K dobrému stretnutiu prispel aj súper svojou hrou."

U14: MŠK Žilina - MKS Sandecja Nowy Sacz 5:5 (1:3) | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Súper bol veľmi kvalitný a počas celého zápasu veľmi nebezpečný. Chlapci stretnutie odmakali a zaslúžia si pochvalu."


U13: Triangel (Ostrava/Česko)

  • SK Slavia Praha - MŠK Žilina 2:9 (1:3) Góly MŠK: Boháč 3, Herkeľ 2, Húževka 2, Janočko, Dumitriu
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Úvodný gól súpera v 1. minúte v hráčoch vyvolal väčšiu aktivitu a nasadenie. Snažili sme sa o zakladanie útoku aj pod tlakom súpera. Vďaka hre 1 na 1, dobrému pohybu bez lopty a ochote robiť nábehy sme dokázali vyriešiť aj náročné herné situácie. Hráči zvládali realizovať rýchle a jednoduché herné kombinácie s častým zakončením. Darilo sa nám často využívať kolmé prihrávky a kreatívne riešiť herné situácie. V obrannej fáze je potrebné, aby všetci hráči boli dôrazní v osobnom súboji a po strate lopty hneď prepínali a vytvárali na hráčov súpera tlak. Hráči mali veľmi dobrý výber riešenia aj samotnú realizáciu zakončenia a veľmi dobre dobiehali po zakončení. Hrali s chuťou, veľkou energiou a predviedli viacero technických prvkov."
  • FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 7:1 (4:0) Gól MŠK: Zábojník
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Druhý zápas hráči podľa vlastných slov podcenili a uspokojili sa po výbornom prvom stretnutí. Je dôležité udržať nastavenie, nasadenie, prístup a aktivitu počas celého trianglu. Od úvodu sme sa snažili hrať aktívne. Pri zakladaní útokov sme sa však dopúšťali množstva individuálnych chýb, ktoré domáci tím dokázal efektívne využívať na strelenie gólov. Nedarilo sa nám vrátiť do duelu, aj keď sa hráči snažili. Je dôležité v útočnej fáze mať lepší pohyb bez lopty, správne rozhodovanie a presnosť prihrávok. Je potrebné po strate lopty hneď prepínať a zachytávať nábeh súpera. Domáci boli naďalej nebezpeční svojím rýchlym prechodom do útoku a efektivitou v zakončení. Hráči potrebujú na svojej ceste rozvoja zažiť aj takýto zápas. Celkovo dnes môžeme vyzdvihnúť, že napriek absencii 7 hráčov sme dokázali udržať kvalitné individuálne herné výkony jednotlivcov, hru tímu a s troma striedajúcimi hráčmi udržať aj tempo zápasov počas trianglu."

U12: Triangel (Ostrava/Česko)

  • SK Slavia Praha - MŠK Žilina 5:3
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase nám patril prvý polčas. Hrali sme aktívne, súperovi sme nedovolili dostať sa do šancí a vypracovali si dostatok príležitosti na skórovanie. Druhý polčas sa hra vyrovnala, ale stále sme hrali veľmi dobre. O výsledku rozhodla lepšia efektivita súpera."
  • FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 4:2
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Vo vyrovnanom druhom stretnutí, ktorý sme hrali hneď po tom so Slaviou, bol prvý polčas vyrovnaný. Svojou aktivitou sme boli nebezpečnejší ako súper. Druhý polčas nám už chýbala energia a rozhodla lepšia efektivita súpera. Dnes sme nastúpili zo zdravotných dôvodov vo veľmi oklieštenej zostave, a preto si chlapci určite zaslúžia pochvalu za predvedené herné výkony."

U11: Triangel (Dubnica nad Váhom)

  • FK Dubnica nad Váhom - MŠK Žilina 1:4 (0:2) Góly MŠK: Oravec, Maťko, Jaroš, Harvánek
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Od úvodu sa hral dobrý futbal. Obe družstvá sa snažili riešiť všetky situácie futbalovo. V zápase sme hrali v ofenzívnej fáze dobre. Hrali sme aktívne, kombinačne a presadzovali sme sa aj individuálne. Vo finálnej tretine nám ale chýbala presnosť a rýchlosť herných činností. V obrannej fáze sme robili ľahké chyby, keď sme podbiehali dlhé lopty a súperovi darovali gólové šance."
  • FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 6:3 (0:1) Góly MŠK: Klus 2, Maslík 
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "V úvode na nás super vybehol a mali sme obrovské problémy. Super bol rýchlejší, dôraznejší a my sme sa báli hrať futbal. Paradoxne, v polčase sme vyhrávali, keď sme strelili gól po peknej individuálnej akcii. V druhom polčase sa hra viac vyrovnala, oba tímy hrali otvorený futbal. V poslednej minúte sme však inkasovali dva góly, ktoré uzavreli zápas."

nedeľa 10.12.

WU19: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina U15 2:8 (2:5) Góly MŠK: Slivová, Plchová | prípravný zápas

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Výsledok stretnutia nie je úplne obrazom diania na ihrisku. Myslím si, že sme boli futbalovejší a kreatívnejší ako súper, no z brejkov sme dostali góly, pretože sme nestíhali bežecky a fyzicky. Pozične, takticky, kombinačne sme sa dokázali presadiť, žiaľ, gólovo len dvakrát. Otváranie hry, práca s loptou a priestorom bola dobrá. Zapracovať treba najmä na momente, kedy loptu odovzdať, pretože z toho vyplynuli zbytočné straty, z ktorých nasledovali gólové situácie súpera. Taktiež musíme pracovať na premieňaní gólových príležitostí, pretože minimálne dve sa premeniť mali, boli vyložené. Treba pridať aj v dôraze v oboch pokutových územiach v obrannej aj útočnej fáze."

WU15: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina U13 6:1 Góly MŠK: Peclerová 2, Satinová, Poliaková, Becíková, Bieliková | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "Odohrali sme dnes veľmi dobrý zápas vo vysokom tempe. Výborne sme sa pokúšali o kolmé prihrávky, ktoré vyúsťovali do rýchlych prechodov do útoku a každú situáciu sme sa snažili zakončiť. Za dnešný výkon dievčatá chválim."


Facebook