Mládež v akcii (3.4. - 9.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 14. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 5.4.

U17: MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda 2:0 (0:0) Góly MŠK: Kóša, Klaučo | 19. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "V ťažkom zápase s kvalitným súperom sme museli preukázať aj veľkú dávku bojovnosti. Herný prejav optimálny nebol, chýbala nám väčšia ľahkosť, pričom sme urobili množstvo opäť aj nevynútených chýb, ktoré nás následne stoja kopec síl a ponúkajú súperovi príležitosti. Chlapci to však odmakali, pričom výrazne nám pomohli aj výkony Jokla a Kóšu, ktorí boli v zápase rozdieloví. Verím, že aj toto víťazstvo nám dodá ešte viac sebavedomia."


U16: MŠK Žilina - DAC Dunajská Streda 6:3 (4:2) Góly MŠK: Kováčik 2, Baleja, Koščalík, M. Bortoli, K. Blaško (pok. kop) | 19. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Veľmi dobrý mládežnícky zápas. V úvode sme dostali lekciu z efektivity, keď sme dvakrát inkasovali. Avšak nespanikárili sme, zvýšili sme aktivitu a do polčasu strelili štyri pekné góly. V prvom polčase sme boli výrazne lepší. V druhom polčase po strelenom piatom góle prišiel úsek, s ktorým nie som spokojný, naša hra stratila tempo, presnosť a súper nám strelil gól. Záverečných 10 minút opäť patrilo nám, vypracovali sme si vyložené šance a strelili šiesty gól. Vzhľadom na celkový priebeh sme zvíťazili zaslúžene, chalanov chválim za prístup, výkon a túžbu otočiť nepriaznivý stav."


štvrtok 6.4.

U19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 4:2 (3:0) Góly MŠK: Bile, Vaľko, Prokop, Chyla (pok. kop) | 18. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Strelili sme pekné góly, hru sme mali pod kontrolou a súpera sme prakticky do ničoho nepúšťali. V druhom dejstve to súper riskol s vysokým postavením, čo sme mali využiť a trestať ich z protiútokov. Celkovo to bol dobrý mládežnícky zápas. Chalanom patrí pochvala a gratulácia, pretože sme išli od začiatku za víťazstvom a zaslúžene sme ho aj dosiahli. Veľkou motiváciou bolo aj zdolať Slovan v tejto vekovej kategórii takmer po štyroch rokoch, čo sa nám aj podarilo."


U13: SK Dynamo České Budějovice - MŠK Žilina 2:6 (1:4) Góly MŠK: Králik, Vallo, Michalovič, Kapusta, Charamza, Turian | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom zápase sa hralo vo vysokom tempe. V úvode sa útoky striedali na oboch stranách, my sme v obrane hrali veľmi pomaly a nedôrazne, čím sme to súperovi veľmi uľahčili. Postupne sme v prvom polčase začali byť lepší, vytvorili sme si veľký tlak a naozaj veľké množstvo šancí. V druhom polčase sa hra vyrovnala, museli sme hrať dobre aj v obrannej fáze, čo sa nám darilo a zápas sme zaslúžene vyhrali."

U13: FK Mladá Boleslav - MŠK Žilina 1:4 (0:2) Góly MŠK: Charamza 2, Dikoš, Kapusta | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V druhom zápase sa hral tiež výborný futbal z oboch strán. V tomto zápase sme sa trápili najmä po fyzickej stránke, keď sme prehrali veľké množstvo osobných súbojov. Hrali sme však dobre v obrannej fáze a aj keď mal super územnú prevahu, okrem gólu sme ho do ničoho nebezpečnejšieho nepustili. My sme boli v útočnej fáze hry dôraznejší a svoje šance sme využili."


U12: MFK Tatran Liptovský Mikuláš U13 - MŠK Žilina 0:7 (0:1) Góly MŠK: Boháč 2, Blaščík 2, Zábojník, Húževka, Čurgai | 18. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu zápasu sme hrali veľmi aktívne, hráči boli stále v pohybe, výborne prepínali po zisku aj strate lopty, ukázali veľkú emóciu a najmä radosť z hry. Užívali si celý zápas, ukázali častú hru 1 na 1, viacerí až 1 na 3 a predviedli veľa technickým prvkov. Dnes hráči výborne dokázali spolupracovať - využívať jednoduché a rýchle herné kombinácie, často meniť ťažisko hry a ukázali množstvo kreatívnych riešení v herných situáciách. Vyzdvihol by som časté zakončenie nielen zvnútra, ale aj spoza pokutového územia a obrannú fázu - dostupovanie hráčov súpera a konštruktívne odoberanie lopty. Strelili sme krásne góly po rôznych riešeniach v zakončení. Potrebné je ešte viac pracovať so šírkou ihriska, reagovať na veci, ktoré hráč vie ovplyvniť, výber riešenia v gólových príležitostiach, a u niektorých hráčov zlepšiť aktivitu a technické prevedenie herných činnosti. Dnes sme ukázali veľkú hernú odvahu, veľmi dobré vnímanie herných situácií, rozhodovanie, získavanie odrazených lôpt a ochotu riskovať. Dôležité je pokračovať v nastúpenom trende."

U11: MFK Tatran Liptovský Mikuláš U12 - MŠK Žilina 3:13 Góly MŠK: Neslušan 3, Dubovec 2, Dumitriu 2,Macho, Macura, Zajac, Prostinák, Kostka | 18. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Proti defenzívne ladenému súperovi, ktorý v súťaži dostáva málo gólov sa nám ťažko presadzovalo. Vypracovali sme si dostatok príležitosti, ale je potrebné mať väčší pokoj v zakončení a v riešení takýchto situácií pred súperovou bránkou. V defenzíve sme hrali poctivo a dôrazne, a až na 3 góly, sme súperovi nedovolili vypracovať si gólové príležitosti. Smerom dopredu musíme byť ešte aktívnejší a hľadať si priestory medzi súperovou obranou. Chlapci vo veľkej zime zápas zvládli a zaslúžene môžu oddychovať počas Veľkej noci."


sobota 8.4.

"B": MŠK Žilina - FC Košice 2:2 (1:1) Góly MŠK: Trabalík, Šnajder | 24. kolo II. futbalovej ligy


Facebook