Mládež v akcii (27.3. - 2.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 13. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 29.3.

U15: MŠK Žilina - FC Košice 0:1 (0:1) | 6. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "Odohrali sme dobrý, ale nie výborný zápas. Herný prejav bol dobrý, s tým som spokojný. Jediné, čo nám chýbalo, bol pokoj, rozvaha a efektivita vo finálnej fáze, čo napokon rozhodlo o výsledku stretnutia. Sme sklamaní, ale motivovaní do ďalšej práce."

U14: MŠK Žilina - FC Košice 5:0 (4:0) Góly MŠK: Solovic 2, Kopecký, Palieska, Vrábel | 6. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V dnešnom zápase sme sa dobre hýbali bez lopty a vychádzali nám aj ofenzívne kombinácie, po ktorých sme robili tlak na súpera. Boli sme nebezpeční, ale dnes najmä efektívni, keď sa nám podarilo premeniť šance, ktoré sme si vytvorili. Chlapcov musím pochváliť za kolektívny výkon."


sobota 1.4.

"B": KFC Komárno - MŠK Žilina 1:0 (1:0) | 23. kolo II. futbalovej ligy

U19: DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina 0:0 | 19. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V zápase sme boli v poli dominantnejší a vytvorili sme si aj dostatok možností na strelenie gólu. Z niektorých sme sa určite mali presadiť aj gólovo, no netrafili sme bránu. Súper si tiež vytvoril šance, ale tak isto ich nepremenil. Celkovo sme mali viac sľubných príležitostí, ale bez efektu. Chalanom patrí pochvala za snahu aj výkon, ale musíme popracovať na finalizácii."


U15: MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom 7:2 (4:2) Góly MŠK: Blažek 3, Igaz 2, Targoš, vlastný | prípravný zápas

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "K dobrému mládežníckemu zápasu prispel aj súper svojou hrou. Chlapci podali dobrý výkon a som rád, že sme si všetci vyskúšali anglický týždeň."

U14: MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom 0:2 (0:1) | prípravný zápas

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "K zápasu sme pristúpili ľahkovážne, neboli sme koncentrovaní a veľa dôležitých situácií sme riešili nesprávne, alebo sme v nich boli neskoro. Chlapci neskôr začali zvyšovať tempo a aj snahu, ktorá nám v úvode duelu chýbala. Húževnatý súper nás ale bojovnosťou a ochotou, čo nám chýbalo, vytrestal. Pre mňa je to poučný zápas."


U12: FK Pohronie U13 - MŠK Žilina 1:12 (1:6) Góly MŠK: Juhaniak 4, Pinčík 2, Kališ 2, Blaščík, Húževka, Šimun, Herkeľ | 16. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Počas celého zápasu hrali hráči s veľkou chuťou, radosťou a boli aktívni v pohybe bez lopty. Výborne sme zakladali útoky, snažili meniť ťažisko hry, využívali kolmé prienikové prihrávky, prípadne rýchle jednoduché herné kombinácie. Hráči sa vyrovnali s hrboľatým terénom a ukázali veľké množstvo technických prvkov. Presadzovali sa v hre 1 na 1 až 1 na 4, čo nám pomáhalo vytvoriť množstvo prečíslení. Vypracovali sme si mnoho gólových príležitosti. Vyzdvihol by som ochotu hráčov dobiehať, keď brankár vyrazil loptu, prípadne sa odrazila od konštrukcie brány. Je dôležité však odkrytú bránu trafiť a dať gól. Strelili sme viacero krásnych gólov. Je potrebné z tak veľkej hernej prevahy a vypracovaných gólových príležitostí dať viac gólov. Hráčov chválim za prepínanie po strate lopty, pri ktorej sme dokázali konštruktívne odoberať lopty. Hráči boli aktívni v napádaní a v hre na riziko 1 na 1. Je dôležité udržať nasadenie a pozornosť do konca zápasu (v závere už niektorí hráči pár herných situácií podcenili). Pokračujeme ďalej v napredovaní a tešíme sa na ďalšie zápasy."

U11: FK Pohronie U12 - MŠK Žilina 3:24 Góly MŠK: Elmusrati 4, Dubovec 4, Macho 4, Chylík 3, Fiflík 3, Sedliaček 2, Boháč 2, Halás, Zábojník | 16. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme sa presadili herne a pohybovo. Mali sme chuť hrať, boli sme aktívni a vypracovali sme si veľké množstvo príležitostí. Súper bol najmä nebezpečný po našich ľahkých stratách. Priestor na zlepšenie v dnešnom zápase vidím v riešení zakončenia pred súperovou bránou, kde sme boli pri riešeniach často zbrklí. Chlapcov za predvedený výkon chválim."


Facebook