Mládež v akcii (17.4. - 23.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 16. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


štvrtok 20.4.

U15: MFK Vranov nad Topľou - MŠK Žilina 1:7 (1:3) Góly MŠK: Igaz 2, Boldizár, Rajnoha, Skaličan, Hoferica, Michalík | 8. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V dnešnom zápase sme boli lepším družstvom a zaslúžene vyhrali. Napriek tomu bol prvý polčas z našej strany vlažný, boli sme nepresní, chýbal nám pohyb bez lopty. Druhý polčas bol náš výkon už v poriadku."

U14: MFK Vranov nad Topľou - MŠK Žilina 0:7 (0:1) Góly MŠK: Vrábel 2, Hrobárik, Pavlus, Minárik, Solovic, Šutara | 8. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase sme boli aktívni na lopte a dobre nám fungovali súčinnosti v každej zóne ihriska smerom do ofenzívy. Boli sme ostražití, lebo súper hrozil po štandardných situáciách a rýchlych protiútokoch. Na to sme však dokázali pružne reagovať v defenzíve. Chlapcom patrí potlesk za výkon."


sobota 22.4.

U19: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 1:5 (1:2) Góly MŠK: Bortoli 2, Mlynár, Vaľko (pok. kop), vlastný | 21. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V úvode zápasu nám trochu trvalo, aby sme si zvykli na terén. Následne sme mali prevahu a vytvorili sme si aj gólové príležitosti, z ktorých sme vyťažili dva presné zásahy. Druhý polčas bol jasne v našej réžii a domácich sme do ničoho nepúšťali až na dve zakončenia spoza pokutového územia. My sme si vytvorili dostatok možností aj na výraznejšie víťazstvo. Chlapcom patrí pochvala a gratulácia za predvedený výkon."

Ženy: MŠK Žilina - FC Union Nové Zámky 2:0 (2:0) Góly MŠK: Michalcová, vlastný | 3. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "V dôležitom šesťbodovom zápase sme sme si v prvom polčase po dobrom výkone vypracovali náskok. Ten sme v druhom polčase udržali po ubojovanom a koncentrovanom výkone. Nedokázali sme sa však už dostať do hry a viac-menej sme bránili dlhé lopty súpera."


U17: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0) Gól MŠK: Fiflík | 21. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "V zápase sme boli jasne lepším tímom. Proti defenzívne ladenému súperovi, ktorý hral v hlbokom a prehustenom bloku, sme sa ale presadzovali veľmi ťažko. Vytvorili sme si niekoľko dobrých príležitostí, ale v dôležitých riešeniach nám chýbal väčší pokoj a možno aj trochu jednoduchosti. Chlapci to však napokon zlomili a z víťazstva máme veľkú radosť."


U16: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 6:2 (2:0) Góly MŠK: Kubala 4, Stručka, Korenčík | 21. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V dnešnom zápase sme boli jednoznačne lepší od začiatku prakticky až do konca. Z hernej dominancie sme vyťažili veľmi pekné góly a zaslúžene vysoko zvíťazili. Bol tam ale aj úsek, keď sme stratili koncentráciu a dvakrát inkasovali. Za prístup a výkon chcem chalanov pochváliť."


U12: FK Dukla Praha - MŠK Žilina 3:3 (1:0, 2:1) Góly MŠK: Dumitriu, Zábojník, Šimun | prípravný zápas

Peter Zubka, asistent trénera U12: "V úvode nám chýbala aktivita, pohyb pôsobili sme unaveným dojmom, hráči sa sťažovali na silné slnko. Herný výkon sa postupne zlepšoval, keď v tretej tretine sme herne dominovali po technickej, kombinačnej, ale aj fyzickej stránke. Pozitívum je, že hráči sa presadzovali v hre 1 na 1 a niektorí aj 1 na 2 až 1 na 3. Viacerí hráči zvládali načasovanie obranných súbojov, a získali tak množstvo lôpt. Pozitívna bola aj aktivita v útočnej fáze a množstvo šancí či striel, no na ich premieňanie potrebujeme ešte trpezlivosť. Slabšie stránky zápasu sú, že niektorí hráči sa nepresadili v práci s loptou. V hre nám robilo problém alebo sme nevyužívali menenie ťažiska hry a vždy sme sa snažili hrať do plného priestoru, v ktorom sme veľakrát stratili loptu. Ďalšou vecou je, že pár hráčov nevníma hru, rozhoduje sa len podľa seba a výsledkom toho bolo častokrát prihrávka do neznáma alebo do priestorov, kde nebol žiaden náš hráč. Výkričníkom je aj, že hráči negatívne riešia výkony iných hráčov, a stráca sa tak kolektívny duch. Zápas bol aj špecificky v tom, že neboli rozhodcovia čiže rozhodovanie bolo častokrát na nich. Preverení sme boli aj po charakterovej stránke, keď po neodpískaní penalty a neuznanom góle sa viacerí hráči správali a reagovali nevhodnými poznámkami aj na trénera domácich, čo by sa nemalo stávať. No na druhej, charakterovo sa dá vyzdvihnúť, že hráči bojovali až dokonca zápasu a snažili sa zápas vyhrať."

U12: AC Sparta Praha - MŠK Žilina 4:3 (3:1) Góly MŠK: Pinčík, Herkeľ, Juhaniak | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu sa hral výborný zápas, ktorý mal všetko - tempo, útoky sa striedali na oboch stranách, nasadenie, emóciu, hernú kvalitu, množstvo gólových príležitostí a napínavosť až do konca zápasu. V úvode sme po dvoch individuálnych chybách pri rozohrávke umožnili domácim úvodné dva góly. Napriek tomu sme naďalej mali snahu zakladať útoky, meniť ťažisko hry, riešiť situácie 1 na 1 až 1 na 2 v ktorejkoľvek časti ihriska. Dôležité je mať väčšiu aktivitu - pohyb bez lopty. V závere sme zaváhali a po prihrávke za obranu a nájazde inkasovali gól. Do polčasu sa nám po strele spoza pokutového podarilo streliť krásny gól. Vyzdvihol by som charakter hráčov, ktorí aj napriek nepriaznivému stavu hrali aktívne, snažili sa presadiť v práci s loptou a hľadali často kreatívne riešenia. V úvode druhého polčasu sa nám podarilo vypracovať si viacero gólových príležitostí. Po individuálnych prienikoch a finálnych prihrávkach sme strelili dva krásne góly. V závere zápasu sa naďalej útoky a gólové príležitosti striedali na oboch stranách. Domáci strhli víťazstvo na svoju stranu po rohovom kope a našom nedôraznom bránení. V úplnom závere sme si vypracovali ešte dve gólové príležitosti. Je dôležité v nich zachovať väčší pokoj. Zápas bol pre hráčov výbornou previerkou po každej stránke - hernej, mentálnej, fyzickej. Je dôležité na súperovej polovici viac podržať loptu a ustáť viacero osobných súbojov chrbtom k bránke. U hráčov vyzdvihujem hernú odvahu, ktorou sa dnes prezentovali."


U13: MŠK Žilina - FK Dubnica nad Váhom 9:2 (4:0) Góly MŠK: Hynek 3, Charamza 2, Turian, Kvasnica, Urbánek, Jetko | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase nás super vysoko napadal, čo nám robilo zo začiatku problémy. Postupne sme sa začali dostávať peknými kombináciami z pressingu a dobrými finálnymi prihrávkami sme si vytvárali šance. Chlapcov chcem pochváliť za riešenie situácii v pokutovom území súpera, kde sme boli dôrazní, presní a dali sme pekné góly."

U11: Triangel

  • MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 4:5 Góly MŠK: Kučera 2, Elmusrati, Valkovič
  • MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:6
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V dnešných zápasoch nás súperi predčili vo všetkých činnostiach a zručnostiach. Spomedzi našich hráčov splnila dnes parametre len dvojica hráčov, ktorým nechýbala aktivita, práca s loptou a individuálne zručnosti. Ostatní podali podpriemerné výkony, s ktorými sa dokážu smerom do budúcna len ťažko presadiť."

nedeľa 23.4.

"B": MŠK Žilina - FC ŠTK 1914 Šamorín 3:3 (1:1) Góly MŠK: Trabalík 2, Šnajder | 26. kolo II. futbalovej ligy


WU19: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:5 (0:4) Góly MŠK: Bazgerová 2, Skvortsová, Časnochová, Mikytová | 17. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Počas zápasu sme mali problém s prvým dotykom, čo spôsobovalo zbytočné súboje o loptu. Dobre sme však pracovali s ihriskom a presadzovali sme sa v hre 1 na 1. Vyskytovali sa aj kolmé prienikové prihrávky s dobrými nábehmi a dobrým načasovaním. V dnešnom zápase nám výborne vyšli štandardné situácie, z ktorých sme aj priamo skórovali. Zlepšiť treba riešenie dlhých nakopnutých lôpt v obrannej fáze a lepšie umiestnenie streľby v situácii 1 na brankárku v ofenzíve."

WU15: MFK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 0:12 (0:6) Góly MŠK: Satinová 4, Becíková 2, Bieliková 2, Plchová 2, Poliaková, vlastný | 17. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Ďalší z vydarených zápasov dievčat. Odohrali sme veľmi dobrý zápas. Od začiatku zápasu sme boli aktívni, snažili sme sa mať loptu pod kontrolou a minimum lôpt sme pokazili. Najmä v ofenzívnej časti sme hrali veľmi dobre. Ku koncu zápasu sa už dievčatá futbalom bavili, čo ma potešilo."


U12: FK Meteor Praha U12/U13 - MŠK Žilina 7:3 Góly MŠK: Fiflík, Húževka, Stenchlák | prípravný zápas

Mário Ferjanec, asistent trénera U12: "V zápase proti fyzicky vyspelejšiemu súperovi sme v prvej tretine pôsobili zlým dojmom. Súper nás prevyšoval vo všetkých herných činnostiach. Dostali sme niekoľko gólov po zbytočných individuálnych chybách, ktoré vznikali najmä po zbytočných stratách lopty. V druhej tretine sme našu hru zlepšili, začali sme hrať rýchlejšie a boli sme presnejší. Vypracovali sme si niekoľko dobrých príležitosti, nie vždy sme ich ale pretavili do gólov. V tretej tretine bol zápas vyrovnaný, začali sme sa viac presadzovať v súbojoch 1 na 1, vytvorili sme si niekoľko dobrých príležitostí, ktoré sme ale nedokázali využiť. Je dôležité zlepšiť prístup viacerých hráčov k zápasu a zvýšiť aktivitu - pohyb bez lopty."

U12: SK Slavia Praha - MŠK Žilina 7:5 (2:3) Góly MŠK: Pinčík 2, Herkeľ, Blaščík, Dumitriu | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu sa hral výborný zápas vo vysokom tempe, v ktorom sa útoky striedali na oboch stranách. Z úvodnej aktivity domácich prišiel gól, keď sme nezachytil pohyb hráčov. Postupne sme sa viac dostávali do hry. Začali sme sa presadzovať v hre 1 na 1, darilo sa nám meniť ťažisko hry a dostávali sme do gólových príležitostí. Po zisku lopty pri rozohrávke domácich sa nám podarilo streliť náš úvodný gól. Následne po finálnej prihrávke pred odkrytú bránku sme pridali ďalší. Krásny gól z diaľky len potvrdil našu aktívnejšiu hru. Gólové príležitosti sa opäť striedali na oboch stranách. V závere polčasu a úvode druhého sme spravili veľa individuálnych chýb (rozohrávka, bránenie) a šikovní domáci hráči nás potrestali. V tomto úseku hry bolo potrebné udržať loptu, mať väčší pohyb a kvalitne pracovať s loptou. V závere zápasu sa nám podarilo po veľmi dobrom rozhodovaní v pokutovom území domácich zápas zdramatizovať. Zápas preveril hráčov po každej stránke - herná, pohybová, mentálna. Je dôležité v takto kvalitnom zápase, aby každý hráč mal veľkú aktivitu - pohyb bez lopty. V tejto činnosti boli domáci kvalitnejší a ochotnejší meniť si pozície. Viacerí hráči ukázali hernú odvahu, technické prvky, hru 1 na 1, zvládli obrannú fázu a boli aktívni. Je potrebné viac komunikovať a vnímať herné situácie, a na základe informácií hľadať riešenie. V obrannej fáze je dôležité viac dostupovať hráčov a na polovici súpera pri napádaní zvládať osobné súboje. Vyzdvihujem snahu hráčov o kreatívne riešenia herných situácií a časté využívanie kolmých prihrávok. Počas náročného víkendu v Prahe sme nazbierali množstvo informácií o hráčoch, na ihrisku aj mimo ihriska (samostatnosť, komunikácia v skupine, zodpovednosť), videli ich mimo komfortnú zónu, sledovali ich reakcie, technické zručnosti, vnímanie a rozhodovanie sa v herných situáciách pod časovým a priestorovým tlakom."


U10, U9, U8: Triangel (Bytča, 10:00)


Facebook