Mládež v akcii (10.4. - 16.4.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 15. kalendárnom týždni roku 2023.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 12.4.

U13: Minirepublika

  • MŠK Žilina - FC Silon Táborsko 1:0 Gól MŠK: Urbánek
    • Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V dobrom zápase sme hrali vo vysokom tempe a dôrazne. Počas celého zápasu sme na ihrisku herne dominovali, ale strelecky sa nám nedarilo. Gól sme dali až v poslednej minúte zápasu."
  • MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 0:0
    • "V tomto zápase sa súper sústredil na defenzívu, hral z bloku a na rýchle protiútoky. My sme držali loptu, vytvorili sme si aj nejaké šance najmä po štandardných situáciach, ale v zakončení sme neboli dostatočne dôrazní a presní."
  • MŠK Žilina - SK Slavia Praha 2:0 Góly MŠK: Dikoš, B. Štefanatný
    • "Z našej strany určite najlepší zápas dnešného dňa, ktorý mal vysoké tempo od úvodu. V útočnej fáze sme veľmi dobre kombinovali, mali sme dobrý pohyb bez lopty a vytvorili sme si čisté gólové šance. Mrzí nás jedine to, že sme mali dať viac gólov. V obrannej fáze sme museli dobre behať bez lopty a boli úseky, kedy sme nemali dlhšie loptu. Ale v osobných súbojoch sme boli dôrazní a súpera sme nepúšťali do priestorov, z ktorých mohol byt nebezpečný."
  • MŠK Žilina - FC Sparta Brno 6:2 Góly MŠK: Jeťko 2, Urbánek, Králik, Michalovič, Dikoš
    • "V zápase sme boli rýchlejší a technicky sme lepšie zvládali ťažké situácie. V závere sme už neboli koncentrovaní a v posledných 2 minútach sme inkasovali 2 zbytočne góly."
  • MŠK Žilina - MFK Karviná 12:0 Góly MŠK: Kvasnica 3, Jeťko 2, J. Zuziak 2, Neveďal, Ryšavý, Dikoš, M. Zuziak, Kapusta
    • "V poslednom zápase to bolo o tom, že každé družstvo zvládlo únavu úplne odlišne. V zápase sme dali pekné góly a zaslúžene vyhrali."

piatok 14.4.

"B": FK Humenné - MŠK Žilina 0:2 (0:0) Góly MŠK: Kaprálik, Beňadik | 25. kolo II. futbalovej ligy


sobota 15.4.

U19: MŠK Žilina - FC Košice 4:1 (0:0) Góly MŠK: Weber 2, Mlynár, Prokop | 20. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom polčase sme mali zbytočné a nevynútené straty vo vedení útoku najmä cez strednú zónu. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi dobre, hrali sme presnejšie, vytvárali sme si príležitosti a strelili sme štyri pekné góly. Chalanom patrí pochvala a poďakovanie za predvedený výkon najmä v druhom polčase. V ňom sme boli trpezlivejší a presnejší ako v tom prvom."


Ženy: AS Trenčín - MŠK Žilina 6:1 (6:0) Gól MŠK: vlastný | 2. kolo nadstavby I. Demišport ligy Žien


U17: FC Košice - MŠK Žilina 0:1 (0:1) Gól MŠK: Kóša | 20. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Ďalší náročný zápas na ťažkom teréne s húževnatým a bojovným súperom. V prvom polčase nám pomohol krásny gól, pričom druhú veľkú príležitosť sme využiť nedokázali. Súper hrozil len zo štandardných situácií, no v defenzíve sme pracovali zodpovedne. V druhom polčase nám chýbala väčšia kontrola lopty, a tak sme museli o to viac aj bojovať. Súper bol nebezpečný len nakopávanými loptami a štandardnými situáciami, ktoré však chlapci zvládli tímovo. Za nastavenie a zvládnutie zápasu si zaslúžia pochvalu."

U16: FC Košice - MŠK Žilina 2:1 (0:1) Gól MŠK: K. Blaško | 20. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Odohrali sme zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme boli výrazne herne lepší, strelili sme gól a vytvorili si ešte niekoľko možností. Druhý polčas sme podali slabý výkon, prehrávali sme súboje, robili chyby, ktoré súper potrestal a zaslúžene zvíťazil. Mrzí ma ešte nezvládnutie emócií niektorými hráčmi. Práve mentálna zložka a slabá odolnosť voči deformačným vplyvom je slabinou, na ktorej musíme pracovať."


U15: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 0:2 (0:1) Góly MŠK: Targoš, Rajnoha | 7. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V kvalitnom mládežníckom zápase súper dobre bránil a vyrážal do rýchlych protiútokov. My sme sa snažili rýchlo pracovať s loptou, byť presní a trpezliví v útočnej fáze. Myslím si, že sme zaslúžene vyhrali, aj keď po druhom góle sme stratili koncentráciu a určite vieme dohrať zápas lepšie."

U14: RSC Hamsik Academy - MŠK Žilina 1:2 (0:0) Góly MŠK: Šutara, Vrábel | 7. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "V zápase, ktorý mal dobrú mládežnícku úroveň, sa hral futbal, pričom obe družstvá sa snažili hrať kombinačne a konštruktívne. Na chlapcov som za dnešný výkon hrdý."


U13: MŠK Žilina - MTK Budapešť 1:0 (1:0) Gól MŠK: Dikoš | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme boli herne lepší a vytvorili sme si aj stopercentné šance, ktoré sme nepremenili. Dnes mi v našej hre chýbala potrebná rýchlosť a kvalita. Zápas sme zvládli, ale vieme hrať lepšie."

U12: MŠK Žilina - MTK Budapešť 8:1 (3:0) Góly MŠK: Húževka 3, Blaščík, Herkeľ, Juhaniak, Labant, vlastný | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Z našej strany výborný zápas po hernej stránke s výbornými individuálnymi hernými výkonmi viacerých jednotlivcov. Od úvodu sme hrali veľmi aktívne, výborne napádali pri rozohrávke súpera a dokázali konštruktívne odoberať lopty. Hráči boli sebavedomí v hre 1 na 1 až 1 na 2 a ukázali množstvo technických prvkov. Veľmi dobre sme zakladali útoky, menili ťažisko hry, a predviedli viacero jednoduchých a rýchlych herných kombinácií. Vyzdvihol by som časté zakončenie. Je dôležité v zakončení zachovať ešte väčší pokoj a rozvahu, nakoľko pri veľa gólových príležitostiach sa hráči nesprávne rozhodovali. V obrannej fáze dnes hráči výborne prepínali po strate lopty a boli ochotní zvádzať bežecké súboje. Niektorí hráči dnes ukázali veľa kreatívnych riešení v herných situáciách, po ktorých padli aj krásne góly. Hráči si dnes v útočnej fáze dopriali a výborne spolupracovali. Je dôležité udržať tempo, sústredenie a kvalitu do konca zápasu, v závere sme už mierne poľavili. Hráči dnes ukázali hernú odvahu, ochotu hrať náročné herné situácie aj za hranou rizika a veľmi dobre vnímanie či rozhodovanie sa."


U12: Triangel 

  • MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš U13 6:7 (4:4) Góly MŠK: Pinčík 2, Jeťko, Krištofík, Pavlovič, Dumitriu
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "K výbornému zápasu prispeli oba tímy. Útoky sa striedali na obidvoch stranách. Vďaka súperovmu dobrému napádaniu bolo potrebné kvalitne a dynamicky pracovať s loptou. Dôležité pri zakladaní útokov je mať väčšiu aktivitu - pohyb bez lopty a snažiť sa hľadať rôzne riešenia hernej situácie. Hráči boli aktívni v hre 1 na 1, dokázali meniť ťažisko hry a vypracovať si dostatok gólových príležitostí. V obrannej fáze je potrebné zachytávať pohyb hráča, prípadne kolmú prihrávku, mať väčšiu zodpovednosť a reagovať na odrazené lopty. Hráči ukázali množstvo technických prvkov. V útočnej fáze sa potrebujú presadiť všetci hráči."
  • MŠK Žilina - MFK Skalica 19:4 (11:3) Góly MŠK: Jeťko 9, Krištofík 2, Dumitriu 2, Korista 2, B. Štefanatný 2, Pinčík, Pšenica
    • Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "V zápase sme mali veľkú hernú prevahu. Súpera sme prevýšili aj po pohybovej stránke. Hráči sa presadzovali v hre 1 na 1, dokázali meniť ťažisko hry, využívať jednoduché a rýchle herné kombinácie. Vypracovali sme si veľké množstvo gólových príležitostí a strelili krásne góly. Je dôležité pri menšom tlaku súpera (napádanie, časový/priestorový tlak) udržať vyššiu úroveň techniky a presnosť v prihrávkach."

U11: Triangel

  • MŠK Žilina - Fomat Martin 25:3 Góly MŠK: Elmusrati 4, Halás 3, Macho 3, Zajac 3, Chylík 2, Kučera 2, Guľa 2, Dubovec 2, Fiflík, Neslušan, Guľa, Macura
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme herne dominovali a vypracovali sme si množstvo príležitostí. Dali sme veľa gólov a zaslúžene zvíťazili."
  • MŠK Žilina - MFK Ružomberok 9:2 Góly MŠK: Fiflík 2, Chylík 2, Halás, Elmusrati, Macho, Sá. Kontšeková, Neslušan 
    • Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme boli herne lepšie družstvo, ale smerom dopredu tomu chýbala rýchlosť a moment prekvapenia. Súper mal pár individuálne šikovných hráčov, ktorí boli nebezpeční smerom do ofenzívy. My sme si z množstva príležitostí vypracovali "len" 9 gólových. V tomto smere musíme určite pridať."

nedeľa 16.4.

WU19: MŠK Žilina - Fomat Martin 5:1 (2:0) Góly MŠK: Skvortsova 2, Šinálová, Bazgerová, Högerová | 16. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Prvý polčas mi prišiel veľmi upracovaný. Nevyvíjali sme potrebnú aktivitu v pohybe bez lopty a často sme mohli zvoliť lepšie riešenie herných situácií. Druhý polčas sme odohrali oveľa lepšie, začali sme hrať s väčšou ľahkosťou, mali sme omnoho lepšiu medzihru a hra nám viac chutila. V zakončení sme boli efektívni, čo je ďalšie plus pre nás. Stále však musíme pracovať v tréningovom procese na viacerých nedostatkoch."

WU15: MŠK Žilina - Fomat Martin 7:2 (2:0) Góly MŠK: Becíková 5, Nováková, Satinová | 16. kolo I. LŽ


U13: MŠK Žilina - Legia Varšava 1:3 (1:1) Gól MŠK: Dikoš | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Vo výbornom mládežníckom zápase sa hralo vo vysokom tempe. Súper bol dnes herne lepší, výborne kombinoval a nedal nám ani kúsok priestoru. My sme hrali dobre v obrannej fáze a súpera sme najmä v prvom polčase do ničoho vážnejšieho nepúšťali. V útočnej fáze sme sa snažili kombinovať a hrať dopredu. Vytvorili sme si aj viaceré zaujímavé situácie, ktoré sme ale nedotiahli do konca. V závere si súper vytvoril veľký tlak, ku ktorému sme mu dopomohli zbytočne odkopnutými loptami, a zaslúžene zvíťazil."

U12: MŠK Žilina - Legia Varšava 1:6 (1:3) Gól MŠK: Sedliaček | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Od úvodu sa hral vynikajúci zápas vo vysokom tempe, pričom útoky a gólové príležitosti sa striedali na oboch stranách. Hráči si dnes potrebovali siahnuť až na dno fyzických, mentálnych a futbalových schopností. Kvalitný súper je dar, ktorý našim hráčom pomáha sa zlepšovať a hrať čo najlepšie. Dnes nás súper vyškolil v efektivite a ukázal ako riešiť niektoré herné situácie pri protiútoku do otvorenej obrany. Po hernej stránke sme sa súperovi vyrovnali, v určitých časových úsekoch aj prevýšili a väčšina hráčov aj v pohybových a technických schopnostiach. Rozdiel bol vo vyspelosti hráčov a v taktickou myslení pri riešení niektorých herných situácií, v čom mal súper pri jednotlivcoch mierne navrch. Hráči dnes hrali herne odvážne, sebavedomo a riešili náročné herné situácie pod tlakom futbalovo, kreatívne, útočne v akejkoľvek časti ihriska. Dokázali meniť ťažisko hry, presadiť sa v hre 1 na 1 až 1 na 3, rýchlo a jednoducho vyžívať herné kombinácie, a vypracovať si gólové príležitosti. Je dôležité si v nich zachovať pokoj, rozvahu a strelu viac umiestniť. V obrannej fáze je potrebné ukázať rýchlejšie prepnutie u niektorých hráčov a najmä dôraz v oboch pokutových územiach, čo dnes aj rozhodlo. Dnes sme pri zakladaní útokov urobili viacero individuálnych nesprávnych rozhodnutí, ktoré súper kruto trestal 4 gólmi. Je dôležité byť zodpovednejší pri bránení rohového kopu, kde sme súperovi darovali gól. Vyzdvihujeme viacero kvalitných individuálnych herných výkonov jednotlivcov, hernú kvalitu tímu, nasadenie a emóciu v zápase. Je potrebné dosiahnuť väčšiu vyrovnanosť výkonov v rámci tímu a aktivitu počas zápasu. Je dôležité sa poučiť a pokračovať v napredovaní. Tešíme sa na ďalšie podobne náročné a kvalitné zápasy."


Facebook