MŠK Žilina B - FK Železiarne Podbrezová B 2:1 (1:1)
MŠK Žilina

Góly: 9. Boženík, 90. Hučko - 26. Lukáčik, ŽK: 88. Lepieš, rozhoduje Vlčej, 231 divákov

Zostava MŠK: Mandous - Majdan, Šušolík, Hučko, Sluka - Michlík, Klec (C), Bichakhchyan (55. Majštinik) - Martinček (66. Herrera), Boženík (83. Kopas), Gerebenits

Zostava Podbrezová: Vavrúš - Lukáčik (74. Lepieš), Marchuk (90. Horváth), Hric, Fischer, Magda, Kuc, Jedinák, Haščák, Garaj, Bellay (79. Valek)

V nedeľnej dohrávke 7. kola II. ligy si to po sobotnom zápase hlavných tímov rozdali tentoraz rezervy v Žiline. Domáci tréner Jaroslav Kentoš mohol v základe počítať už s klasickými posilami z Áčka, ktoré si spolu s mladými spoluhráčmi chceli udržať stopercentnú domácu bilanciu.

Začiatok sa hral vo vysokom tempe, v mužstve súpera hrali prevažne 19-roční futbalisti, ktorí stíhali našim chalanom, no na akciu z 9. minúty už nemali šancu. Výborný center Jura Martinčeka ešte lepšie umiestnil hlavou za Vavrúša útočník Robo Boženík - 1:0. Aj ďalšie akcie domácich "smrdeli" gólom, hostia odolávali aj po kombinácii z 22. minúty, v ktorej sa naši útočníci doslova núkali. Skóre sa nemenilo ani po hlavičke Tomáša Hučka, ktorý po rohu mieril nad. Hostia čakali na brejky a nebáli sa útočiť ani vo väčšom počte. V 25. minúte si vybojovali výhodnú štandardku, no z priameho Hric zakrútil loptu príliš vysoko. V 26. minúte však už bolo vyrovnané, Lukáčik po centri vyskočil najvyššie a tečom nohou zaznamenal presný zásah. Šošoni sa tlačili za vedúcim gólom, no do polčasu sa neujala ani strela Miša Kleca ani zakončenie Vahana Bichakhchyana.

V druhom polčase začalo obliehanie podbrezovskej brány, ktorej konštrukciu v 50. minúte otestoval kapitán Klec. Technickou strelou opečiatkoval iba brvno. Zápas sme postupne naším tempom dostávali pod kontrolu, no rezerva Podbrezovej vedela pohroziť z brejkov. Potlesk si zaslúžila strela Rolanda Gerebenitsa v 57. minúte, no mladý útočník mieril iba do stredu brány. Gólovo mohli odpovedať hostia o dve minúty, Hric, našťastie, netrafil bránu. Našich príležitostí pribúdalo, niekedy však hráči v žltozelenom volili namiesto streľby prihrávku, ktorú zblokovala obrana hostí. Vykúpenie pre kentošovcov nepriniesol ani Jakub Michlík, ktorého pokus skončil iba na telách hostí. V 76. minúte hralo s Podbrezovou už druhýkrát brvno, k bombe sa odhodlal Braňo Sluka a brankár sa iba prizeral. V 83. minúte strieľal Boženík, no noha Vavrúša bola proti. Brankár hostí vyšiel víťazne aj zo súboja s Hučkom, jeho hlavičku výborne vyrazil na roh. Vietor priniesol striedajúci Adam Kopas, no ani jeho priamy kop nebol gólový. Rozuzlenie sme si tak nechali na samotný záver stretnutia, center Sluku konečne upratal za Vavrúša obranca Hučko - 2:1, ktorý to tečol k bližšej tyči a spravil za zápasom víťaznú bodku - 2:1.

HLASY PO ZÁPASE:

Tibor Goljan, asistent trénera MŠK Žilina B: "Dnes sa odohral typický zápas dvoch "béčok", všetko mladí chalani, preto sa dalo očakávať, že to nebude o taktizovaní, ale skôr o futbale hore-dole. Mali sme síce dobrý vstup do zápasu, viedli sme, no namiesto navýšenia vedenia sme inkasovali vyrovnávajúci gól, kde sa to lámalo. Hostia boli veľmi nebezpeční z protiútokov, viazla nám trochu v závere prvého polčasu kombinácia. V druhom dejstve sa hostia ešte viac uzavreli pred vlastnou bránou, no znova hrozili z brejkov. My sme však mali určite viac z hry, dve brvná a nakoniec sme zaslúžene zlomili zápas do víťazstva. Nie je podstatné, kedy sme strelili víťazný gól, išli sme jednoznačne za ním a to sa podarilo, za čo sme radi."

Tomáš Hučko, obranca a autor víťazného gólu MŠK Žilina B: "Dnes to bol naozaj ťažký zápas, viedli sme rýchlo, no potom sme trochu poľavili, dostali zbytočný gól a do prestávky sme nehrali našu typickú hru. Súperovi sme pomohli dostať sa do zápasu aj našimi nevyužitými šancami. Chvalabohu, napokon sme to zvládli do víťazného konca, keď sme hrali v záverečných minútach vabank a dopredu už sme nabiehali aj my, stopéri. So šťastím som to tečol, ani neviem ako, no padlo to do siete. Hoci nám najskôr chýbalo šťastie pri brvnách, nakoniec sa k nám priklonilo. Sme radi za tri body."

Facebook