MŠK Žilina B - FC Spartak Trnava B 4:2 (1:0)
MŠK Žilina

Góly: 63. a 67. Mandiangu, 44. Haskić, 48. Krela - 64. Richnák, 75. Traore ŽK: 76. Herrera - 22. Tóth, rozhodoval Ochotnický, 256 divákov

Zostava MŠK Žilina B: Leško - Herrera, Minárik, Ďuratný (C), Letić - Klec (83. Václavik), Káčer, Krela (61. Michlík) - Vallo (40. Puček), Haskić, Mandiangu

Zostava Trnava B: Vantruba - Tóth, Janso, Tomovič, Mihálik (64. Gojković), Bališ, Ujlaky (51. Traore), Gombala, Richnák, Dzíbela, Paukner (74. Dubec)

Tréner Jaroslav Kentoš sa v premiérovom dueli novej sezóny mohol spoľahnúť na takmer kompletnú výpomoc od Áčka, keď sa na ihrisku predstavila až osmička z kabíny guľovcov. Aj preto sa od úvodu hralo väčšinou na polovici Trnavy, Vantruba musel byť v pozore. Hostia však umne čakali na svoje šance, a preto musel niekoľko centrov skrotiť vo svojich rukaviciach aj Martin Leško. Na prvú vážnejšiu príležitosť si museli diváci počkať do 19. minúty, keď Paukner už triafal do prázdnej brány, no Leškovi stihol pomôcť Ján Minárik. V 26. minúte vyskúšal pozornosť brankára hostí Bojan Letić, no lopta smerovala iba do stredu brány. Obranu Trnavy zamestnával na ľavej strane Chris Mandiangu, bolo z toho iba niekoľko rohových kopov. V 40. minúte sme museli nútene striedať, zraneného Kristiána Valla vymenil na krídle Peter Puček. Typický gól do šatne sme strelili v 44. minúte, keď Miroslav Káčer vybojoval loptu, ideálne odcentroval, do vzduchu sa zavesil Nermin Haskić a od brvna otvoril svoj strelecký účet sezóny, rovnako aj rezervy. Prvé dejstvo sme tak vyhrali najtesnejšie 1:0.

FOTOGALÉRIA

Druhý polčas sme začali tak, ako sa skončil prvý. Chris Mandiangu vysunul Jakuba Krelu, ktorý sa nebál ísť do súboja s brankárom hostí, zasekol si ho a pohodlne zvýšil na 2:0. Žltozelení ožili oproti prvému polčasu a definitívu mal na kopačke Michal Klec, no aj s prispením teču rozvlnil iba bočnú sieť. Na opačnej strane mohol vrátiť Trnavu do zápasu Paukner, no z tesnej blízkosti hlavou minul. Šošoni boli efektívnejší a v 63. minúte center Pučeka upratal za Vantrubu Chris Mandiangu - 3:0. Vzápätí sme však chybovali pri rozohrávke a Richnák vykresal trnavskú nádej na body. Gólové hody pokračovali a po vykombinovaní hosťujúcej obrany do prázdnej brány zakončoval opäť Mandiangu - 4:1. Hráči rezervy sa aj v nasledujúcich minútach predbiehali v pálení šancí, a tak prišiel zákonitý trest, keď Traore dostal pri zakončení dostatok priestoru a strelou po zemi znížil. Do streleckej listiny sa mohol zapísať aj striedajúci Rastislav Václavik, no Vantruba vytiahol jeho strelu na roh. Rezerva tak zvládla divoký druhý polčas a pripísala si do tabuľky dôležité tri body.

HLASY PO ZÁPASE:

Vladimír Veselý, asistent trénera MŠK Žilina B: "Sme radi, že sa nám podaril víťazný vstup do súťaže. Podali sme kompaktný výkon, jediným mínusom sú dva inkasované góly, no prevládajú pozítiva, keďže sme boli efektívni a strelili sme štyri góly a ďalšie mohli ešte pridať. Stretli sa dve fyzicky dobre pripravené mužstvá, hralo sa hore-dole, stále sa niečo dialo. Aj pre diváka určite zaujímavý duel. So zápasom sme spokojní, mal vysoké tempo."

Nermin Haskić, útočník MŠK Žilina B a strelec úvodného gólu: "Bol to dobrý zápas, ku ktorému prispeli obe mužstva svojou kombinačnou, rýchlou hrou. Trnava sa snažila hrať otvorený futbal, nezamerala sa na bránenie. Hrali sme rýchlo, kombinačne, dodržiavali systém, z čoho padali aj góly. Gól mi zdvihol sebavedomie, som spokojný aj s asistenciou. Verím, že budem tímu nápomocný a budem napredovať."

Facebook