MŠK Žilina B - FC ŠTK 1914 Šamorín 1:2 (1:2)
MŠK Žilina

Góly: 44. Michlík - 6. Horváth, 36. Dos Santos ŽK: 20. Klec, 23. Mandiangu, 37. Herrera - 32. Mezovský, 60. Dos Santos, 66. Maximiniano, 90.+ Hajdúch ČK: 52. Mezovský, rozhodoval Špaček, 250 divákov

Zostava MŠK: Leško - Herrera, Kaša, Minárik, Letić - Klec, Káčer, Michlík - Mbah (80. Boženik), Haskić, Mandiangu (75. Puček)

Hneď od úvodného hvizdu sa hral pre divákov záživný futbal, ktorý priniesol hneď niekoľko šancí. V úvodnej sa ocitol netradične pred hosťujúcim Hajdúchom Bojan Letić, no neskóroval. Šťastnejší boli hostia, ktorí po prvom rohu otvorili skóre, keď sa lopta odrazila ku Horváthovi a ten poľahky rozvlnil sieť za Leškom. Kentošovci boli napriek inkasovanému gólu aktívnejší, v ďalšej príležitosti Nermin Haskić nemieril presne. Hostia čakali na svoje šance, jedna z nich sa naskytla v 16. minúte Brazílčanovi Aubanovi, ktorý síce prekonal Leška, lopta však minula pravú tyč. Hostia síce nedržali loptu na kopačkách často, no v 36. minúte sme kapitulovali po druhýkrát, keď Dos Santos krížnou strelou zvnútra šestnástky prekonal nášho brankára. Naši chalani aj naďalej dobýjali bránu hostí, Chigozie Mbah v 41. minúte ľavačkou iba pohladil brvno z vrchnej strany. Do prestávky sme predsa len znížili, chybnú rozohrávku hostí potrestal v úniku Jakub Michlík - 1:2.

Druhý polčas odštartovala penalta našich chalanov, ktorej predchádzal faul Mezovského na Mandiangu. Obranca hostí putoval predčasne pod sprchy, loptu si však postavil faulovaný Nemec, ale Hajdúch vystihol stranu a lopta od tyče smerovala iba na roh. Vyrovnanie neprišlo ani v 65. minúte, keď sa v sklze mohol opäť presadiť Jakub Michlík, Hajdúch so šťastím loptu skryl v náručí. Potlesk tribúny si zaslúžila strela Michala Kleca o tri minúty neskôr, ktorú boxoval Hajdúch na roh. Ožili aj diváci, Filip Kaša neprepálil hradbu tiel v päťke súpera. Hostia hrali v oslabení, a tak sa na ich obranu valil útok za útokom, Šamorínčania odolávali aj po ďalšej defenzívnej chybe v 79. minúte, ktorú nepotrestal striedajúci Peter Puček. Gól sme si nezakričali ani po šanci Nermina Haskića, ktorý v 82. minúte rozvlnil iba bočnú sieť. Ďalšiu šancu zahodil Joan Herrera, ktorý z druhej vlny mieril vysoko nad. Festival šancí ukončil až hlavný rozhodca, ktorý zmaril naše plány na bodový zápis. Žiaľ, k výhre a remíze sme si pripísali aj prvú prehru.

HLASY PO ZÁPASE:

Vladimír Veselý, asistent trénera MŠK Žilina B: "Vedeli sme, že Šamorín má kvalitné mužstvo s viacerými legionármi. Prvý polčas z našej strany nebol vôbec ideálny, inkasovali sme dvakrát, tretí gól visel vo vzduchu. Hoci sa nám podarilo do prestávky dať kontaktný gól, v druhom polčase sme na to nenadviazali. Mali sme dokonca prevahu o jedného hráča, tlačili sme súpera, ale chýbala nám kvalita vo finálnej prihrávke, dôraz a agresivita pred bránou Šamorína. Nepremenili sme pokutový kop, čo sa stáva, niektoré situácie sme mohli riešiť s väčším pokojom. Počtom príležitostí sme mali tento zápas zvrátiť. Je vidieť, že hrať štyridsaťpäť minút nestačí."

Miroslav Káčer, kapitán MŠK Žilina B: "Do zápasu sme vstúpili úplne inak, ako sme si povedali. Hrali sme nedôrazne, nekoncentrovane, dostali sme dva góly, následne sa hralo sa ťažšie. V druhom polčase sme chceli hrať inakším spôsobom, ako tomu bolo v úvodnom dejstve. Chýbala nám ochota, väčšia agresivita v šestnástke. Podčiarkla to dnes nepremenená penalta, musíme takéto šance premieňať. Navyše, hrali takmer celý polčas presilovku o jedného hráča, ale na ihrisku to nebolo vidieť. Musíme sa nad tým zamyslieť."

Facebook