FK Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina B 1:1 (1:0)
MŠK Žilina

Góly: 45.+1 Cvik - 69. Puček ŽK: 62 Fujak - 74. Puček, 87. Minárik, rozhodoval Vlčej, 370 divákov

Zostava MŠK: Leško - Herrera, Minárik, Ďuratný (K), Šušolík - Klec (70. Michlík), Václavik, Krela - Puček, Martinček (62. Gerebenits), Mbah (85. Lacko)

Na druhé stretnutie sezóny nastúpila v Banskej Bystrici o poznanie mladšia jedenástka, ktorú posilnili z Áčka iba obranca Joan Herrera a záložník Michal Klec. Napriek tomu patril šošonom úvod, Žilinčania mali navrch, no zakončenia Václavika či Krelu nemierili medzi tri žrde. Črtajúcu sa príležitosť nevyužil v 6. minúte po individuálnej akcii Peter Puček, a tak svietil na ukazovateli skóre stále bezgólový stav. Maťašovský musel zasahovať aj v 12. minúte, keď opäť Puček mal na kopačke otvárací gól, no domáci brankár bol proti. Hral sa rýchly futbal, oba tímy sa snažili hrať ofenzívne, čo prispievalo k atraktivite zápasu. Domáci to skúšali aj strelami zo strednej vzdialenosti, tie však končili na defenzíve alebo pozornom Leškovi. Po polhodine hry sa naskytla šanca Jurajovi Martinčekovi, no svoje zakončenie si asi predstavoval inak. K záveru prvého dejstva prišlo niekoľko centrov na oboch stranách, žltozelení mali loptu častejšie v moci, no v šestnástke boli bezzubí. Keď sa zdalo, že do kabín sa pôjde bez gólov, v nadstavenom čase pohotovo prekonal Leška domáci Cvik lobom po rohovom kope, keď využil vybehnutie nášho brankára.

Dukla tak začínala druhý polčas s jednogólovým vedením a najmä pozornou defenzívou, ktorá odolala aj strele Chigozieho Mbaha. V 57. minúte už bolo vyrovnané, no radosť našej lavičke prekazil Martinček, ktorý stál v ofsajde a zabránil strele Michala Kleca mieriacej do siete Maťašovského. V 69. minúte však už nič nezabránilo k tomu, aby gólová strela Petra Pučeka platila. Náš krídelník si zasekol hráča a vyrovnal presne mierenou strelou k tyči - 1:1. Šošoni aj následne išli za víťazstvom, no bombu Mbaha z vyše dvadsiatich metrov zastavila horná bránková konštrukcia. Lopta sa, nanešťastie, odrazila pred čiaru. V týchto minútach sa hralo s množstvom šancí na oboch stranách, úspešnejší však boli obaja brankári. V 84. minúte mal v rozpätí minúty dve sľubné strely striedajúci Jakub Michlík, ale obe prečítal Maťašovský. V 89. minúte stál na svojom mieste brankár Leško, ktorý zlikvidoval šancu Snitku. V závere mužstvám chýbala väčšia presnosť vo finálnej fáze a žltozeleným aj potrebná rýchlosť v zakončení, a preto sme zo Štadióna na Štiavničkách vydolovali v druhom kole aspoň remízu.

HLASY PO ZÁPASE:

Vladimír Veselý, asistent trénera MŠK Žilina B: "Z našej strany to bol dobrý zápas, v ktorom sme mali prevahu, no namiesto toho, aby sme šli do vedenia z prvopolčasových 2-3 šancí, sme inkasovali gól do šatne. V druhom polčase sme mali navrch, smolný gól nám neuznali, nastrelili sme brvno, na šance sme zvíťazili, no slabá efektivita v šestnástke nás obrala o dva body. Chceli sme vyhrať, ale aj súper mal v záverečnej minúte veľkú šancu, čiže bod vo vyrovnanej súťaži z ihriska súpera berieme."

Martin Leško, brankár MŠK Žilina B: "Prvý polčas sme takmer celý držali loptu na kopačkách. Bystričania len bránili a hrali na protiútoky, ale do vážnej šance sa nedostali. Až v poslednej minúte, keď som vyboxoval loptu len za šestnástku a tam bol Bystričan, ktorý to z prvého dotyku kopol ponad mňa. V druhom polčase sme mali ešte lepšie držanie lopty a aj viac šancí. Jednu z nich, našťastie, Puček premenil. V stretnutí sme dominovali a mali dostatok príležitostí na víťazstvo."

Facebook