U19 | Hosťovanie Samuela Dikoša v Groningene sa meni na trvalý prestup

Ročné hosťovanie 17-ročného útočníka Samuela Dikoša v holandskom Groningene sa mení na trvalý prestup. Holandské mužstvo sa totiž rozhodlo uplatniť si opciu na trvalý prestup, a tak sa náš odchovanec stane od novej sezóny kmeňovým hráčom Groningenu, ktorého "A"-tím aktuálne zostúpil do II. ligy.

Rovnako ako v prípade odchodu Lea Sauera do Feyenoordu Rotterdam deklarujeme, že prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina, no konečné rozhodnutie vždy stojí a padá na hráčovi. Talentovanému útočníkovi, samozrejme, ďakujeme a prajeme v jeho ďalšej futbalovej kariére veľa úspechov.


nie pre všetkých je cieľom "A"-tím MŠK

Rodák zo Žiliny strávil sezónu 2022/2023 v tíme Groningenu do 18 rokov. Počas nej nastupoval pravidelne a v 26 zápasoch si pripísal na svoje konto 7 gólov a jednu asistenciu. Groningen, v ktorého zostupujúcom "A"-tíme hráva aj ďalší Slovák Tomáš Suslov, si tak uplatnil opciu na trvalý prestup. 

V MŠK hral Samo 10 rokov od kategórie U7. V sezóne 2021/2022 nastupoval náš odchovanec za kategóriu U17, za ktorú v 17 stretnutiach zaznamenal 11 gólov. Dokonca nastúpil na šesť zápasov aj v kategórii U19, kde si pripísal 5 presných zásahov.

Hoci Akadémia MŠK Žilina ponúka futbalovým nádejam nadštandardné podmienky na rast a rozvoj, čo len potvrdzuje záujem o našich hráčov v tak mladom veku, nie všetci sa chcú presadiť u Šošonov až do "A"-tímu. 

Samove želanie pokračovať už v takomto mladom veku vo svojej kariére za hranicami Slovenska rešpektujeme a napriek skorému odchodu spod Dubňa mu želáme veľa šťastia nielen v Holandsku, ale počas celej futbalovej kariéry.


Facebook