Pred zápasom Spartak Myjava - MŠK Žilina
Po reprezentačnej prestávke sa počas tohto víkendu naplno rozbieha Fortuna liga svojim 25. pokračovaním.

Tím trénera Adriána Guľu ešte pred prestávkou zvíťazil vysoko 6:0 nad Zlatými Moravcami a poslal svojim sokom v tabuľke jasný odkaz, že nemyslíme na nič iné, než je pohárová Európa. Práve náš sobotný súper Spartak Myjava sídli momentálne na 3. priečke tabuľky, ktorá zaručuje predkolo Európskej ligy. V kabíne žltozelených už cítiť správne predzápasové napätie.

"Veľmi sa na sobotný zápas tešíme, pre nás je každý duel sviatkom," načal rozhovor hlavný tréner Adrián Guľa. "Dôležitosť zápasu je rovnaká ako u každého iného. Stretnutie na Kopaniciach umocňuje aj tabuľkové postavenie, chceme byť v prvom rade kvalitne pripravení a túžime uspieť." Základným kameňom je zdravotný stav, ktorý sa prestávkou zlepšil. "Reprezentanti sa vrátili zdravotne v poriadku, výrazne sa zlepšil aj stav Mabouku a Švejdíka, ktorí sú pripravení na zápas. Viktor Pečovský rovnako trénuje s mužstvom. Z tohto pohľadu sme privítali pauzu radi, padla vhod," pozitívne zhodnotil stav kabíny hlavný lodivod, no dodal, že "Nermin Haskić ešte nebude na duel pripravený nastúpiť a Braňa Šušolíka trápi choroba." Ďalšou dobrou správou je Lukáš Jánošík. "Pri ňom musíme byť trpezliví, má to však dobrý vývoj." Spomínaní rekonvalescenti odohrali počas prestávky stretnutie za rezervu, ktorej pomohli vybojovať postup do elitnej šestky hrajúcej o postup do Fortuna ligy. "Načasovanie tohto zápasu nám výborne zapasovalo do programu, hralo sa na hlavnom štadióne. Chlapci sa po zraneniach mohli ukázať v zápasovej permanencii. Duel bol teda dôležitý pre hráčov, ktorý ho koniec koncov zvládli a dostali rezervu do postupujúcej šestky." Pred prestávkou sa Kopaničiari víťazne naladili, keď uspeli na bratislavských pasienkoch najtesnejšie 1:0 a potvrdili svoju kvalitu. S Myjavou sme v doterajších vzájomných zápasoch aktuálnej sezóny zaznamenali plný bodový zápis do tabuľky a pozitívne skóre 7:1. "V Myjave je útulný štadión, kvalitná plocha aj súper, čo nám vyhovuje. Hrá sa nám tam dobre, zajtra je však úplne nový zápas, nová výzva. Chceme si udržať sebavedomie a pracovitosť z posledných zápasov, čo môže byť kľúčové." V súbojoch s Kopaničiarmi aj v poslednom so Zlatými Moravcami pomohol žltozeleným rýchly gól. "Naša hra nie je postavená iba na tom, či sa nám podarí streliť gól v úvodných minútach. V spomínaných zápasoch nám to však výrazne pomohlo." V jarných zápasoch Myjavy padlo iba 5 gólov, za to v našich až 19. "Počet gólov nie je určujúci, Spartak v nich napriek malému počtu gólov zbieral body, čo je znakom solídnej defenzívy a skúsenosti ich vrchných hráčov. Na zápas sa tešíme, pretože vieme, že sme schopní v Myjave vyhrať."

Pred sobotným zápasom sme sa porozprávali s Róbertom Mazáňom, ktorý sa vrátil z reprezentačného zrazu, ktorý sa uskutočnil práve v Myjave.

Trénerom bude po dlhej zápasovej pauze k dispozícii aj pravý obranca Ernest Mabouka.

"Po operácii som začal s tréningom, ale ochorel som, dostal som horúčky a následne zápal pľúc, čo ma vyradilo na dlhší čas," obzrel sa za zdravotnými komplikáciami 27-ročný Kamerunčan. "Cítim sa už oveľa lepšie, trénujem s chalanmi naplno a snažím sa dostať do formy, aká ma sprevádzala pred operáciou." Ernest stihol absolvovať spomínaný duel druhej najvyššej súťaže za "Béčko". "Bolo to náročné, po dlhej dobe som nastúpil na súťažný duel. V prvom polčase som sa pomalšie rozbiehal, v druhom som sa už cítil lepšie." Obranca, ktorý je pod Dubňom od roku 2010, nezabudol ani na mladíkov, ktorí ho zastúpili. "Chalani odohrali na pravej strane kvalitné stretnutia, ukázali svoj potenciál. Stále na sebe ešte musia makať, rovnako ako ja." Na atmosféru počas ligových zápasov sa už Ernest teší. "Ak sa tréner rozhodne zaradiť ma do zostavy, som stopercentne pripravený."

Zápas má výkop o 17:00 hod. a rozhodujú ho ako hlavný arbiter Boris Marhefka, na čiarach asistujú Michal Tomčík, Gabriel Adám.

Facebook