Pred zápasom MŠK Žilina -TS Podbeskidzie Bielsko-Biala
V sobotu v Žiline opäť na futbal, cez víkend predstavia futbalisti MŠK Žilina v ďalšom prípravnom stretnutí, keď sa proti nim podobne ako pred rokom postaví poľský druholigista Podbeskidzie Bielsko-Biala (v generálke na ligu sme zvíťazili 3:0).

 Pre súpera to bude zápasová premiéra, nakoľko druhá najvyššia súťaž v Poľsku skončila iba začiatkom júna. V družine slovenského trénera Jána Kociana, ktorá nesplnila cieľ postúpiť späť do Ekstraklasy, sa už nenachádza žiadny Ex-žilinčan, Jozef Piaček aktuálne rozviazal s poľským mužstvom kontrakt, hosťovanie sa skončilo Nerminovi Haskićovi, ktorý následne prestúpil do Ružomberka.

POĎME VYPREDAŤ ŠTADión

Družina trénera Adriána Guľu pokračovala aj po zápase s Trenčínom v plnej, dvojfázovej záťaži. Asistent trénera Marián Zimen jasne prizvukuje heslo; ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku.

"Makáme stále, počas celého roka. Teraz je síce príprava, možno je toho viac, no charakter a spôsob tréningu je rovnaký ako v súťažnom období. Stále sa snažíme zlepšovať a pripraviť zodpovedne na každý jeden duel." V prvom prípravnom dueli počas týždňa to bolo divoké, tréneri mali čo povedať svojim zverencom. "Čo si z toho stretnutia môžeme zobrať je ofenzívny spôsob hry, tempo stretnutia. Jednoznačne pracujeme na lepšej kompaktnosti tímu."

S Poliakmi nás s určitosťou čaká defenzívnejší duel, minimálne z ich strany. "Dôležité bude koncentrácia na naše úlohy a princípy. Súper istotne nebude v príprave iba stáť a čakať vzadu. Určite budeme vyhľadávať rôzne herné situácie, opäť budeme súperiť s odlišným herným štýlom, ako to bolo proti Trenčínu." Pripravení nastúpiť ešte nebudú rekonvalescenti. "Miloš Volešák už trénoval s tímom, no na zápas to ešte nebude. Jakub Holúbek už naplno behá, no tiež to nebudeme riskovať a Viktor Pečovský zatiaľ trénuje individuálne. Dlhodobejšie problémy má aj Jano Minárik. Ostatní chalani sú pripravení, verím, že opäť dostane šancu väčšina kádra a zabojuje o svoje miesta v zostave."

V obrane je momentálne najskúsenejším hráčom 22-ročný Martin Králik, ktorý by nemal chýbať pri absenciách reprezentantov v defenzíve MŠK ani v sobotu.

informácie pre fanúšikov

Druhý prípravný zápas má na Štadióne MŠK výkop v sobotu o 17:00 hod.

Pre fanúšikov platí režim ako na zápasoch B-tímu, tzn. otvorená bude iba západná tribúna (vchod pri Západnej reštaurácii).

Vstupné zdarma.

Facebook