Pred zápasom MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Futbalisti MŠK Žilina sa po troch týždňoch opäť vracajú na domáci trávnik, na ktorom privítajú v "bitke o sever" futbalistov Ružomberka. Pred reprezentačnou prestávkou pôjde pre oba tímy o veľmi dôležité stretnutie, guľovci budú chcieť potvrdiť bilanciu z domácich duelov i vzájomných meraní síl s Liptákmi.

Ružomberčanom zas dýcha na chrbát, a tým pádom aj na európske miestenky do pohárov, dvojica Trnava a Trenčín, ktorí sú v tesnom závese za aktuálne 4. tímom ligového pelotónu. Celkovo na jar neokúsili hráči Ružomberka trpkosť prehry, a preto môžeme právom nazvať sobotné televízne stretnutie šlágrom kola.

vnútiť súperovi náš štýl

Aj do tretice ide kabína trénera Adriána Guľu za tromi bodmi. Ružomberok prehral pod Dubňom proti MŠK posledné tri zápasy, naposledy sa tešil z bodov na našom trávniku ešte v roku 2013. Odvtedy sa toho veľa zmenilo, čoho si je vedomý aj samotný kormidelník šošonov. "Hlavne je to mužstvo, ktoré má skúsených hráčov, ktorí chcú hrať futbal. Aj to nám sedí a my sa opäť budeme snažiť naším spôsobom hry prekonať túto prekážku. Potrebujeme do zápasu vložiť všetky sily, ísť na maximum."

OTVÁRACIE HODINY POKLADNÍ MŠK

Do tréningového procesu sa v tomto týždni zapojili viacerí zranení hráči, čo cítiť aj v kabíne. "Najmä Denisov Vavrov príchod, ktorý mal naozaj dlhý výpadok. Chlapci sú s nami, napredujú, ich stav sa zlepšuje každým jedným dňom. Cítiť pozitívnejšiu atmosféru, má to dopad na celé mužstvo. Práve teraz svojím prístupom môžu Viktor aj Robo pomôcť mužstvu," hovorí kormidelník MŠK, ktorý chce sobotného súpera zdolať. V Ružomberku sme sa dobre prispôsobili domácim a ich fyzickej hre. "Majú svoje silné stránky, ale u nás doma, som presvedčený, že sa budú musieť prispôsobiť viac oni nám. Je tam možnosť prekvapivého riešenia z ich strany, no sme dostatočne flexibilní na to, aby sme vedeli správne zareagovať. Vieme vnútiť súperovi náš štýl hry. Pred reprezentačnou prestávkou chceme na domácom trávniku uspieť," prezrádza 41-ročný tréner, ktorý sa bude v sobotu pokúšať o 75. víťazstvo pri svojom 146. zápase na lavičke žltozelených.

vavro s králikom pripravení nastúpiť

Pred výkopom sme sa tentokrát porozprávali hneď so šesticou respondentov. Zdravotný stav sa v kádri žltozelených lepší každým dňom.

Slovo preto dostal kondično-rehabilitačný manažér Milan Ťapay, ktorý nám priblížil zdravotný stav pätice rekonvalescentov. Na kameru prezradili o svojom zdravotnom stave aj samotní hráči.

pre fanúšikov

Pri každom vstupe na štadión bude na vás čakať predzápasový bulletin, v ktorom sme sa tentokrát porozprávali s trénerom aj o jarnej defenzíve, Filip Hlohovský povie svoje pocity po zisku ceny pre najlepšieho futbalistu Fortuna ligy, prezradí aj niečo o gólových kopačkách proti Ružomberku. Jakub Holúbek pozvánku do reprezentácie nečakal, chce ukončiť svoje strelecké suchoty. Cez víkend má na programe Béčko dôležitý zápas v Martine, žiaci rozbiehajú jarnú časť.

Rovnako máte možnosť zapojiť sa do 15-tisícovej strely od Fortuny, ktorá sa uskutoční cez polčasovú prestávku.

Počas tohto víkendu zároveň štartuje predaj nálepkových albumov Fortuna ligy. Prvá časť albumov sa bude v rámci kampane rozdávať zadarmo pravé na našom štadióne počas zápasu s Ružomberkom.

Zápas 24. kola, ktorý má výkop už o 15:00 hod., bude mať na starosti rozhodcovská trojica, ako hlavný Jozef Pavlík, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Gabriel Ádam.

Ostatné zápasy 24. kola:

Facebook