Pred prípravným zápasom MŠK Žilina - SK Sigma Olomouc
Futbalistov MŠK Žilina čaká presne týždeň pred európskym meraním síl s F.C. Kobenhavn posledné prípravné stretnutie s českým nováčikom najvyššej futbalovej súťaže. Po ročnej odmlke sa do kolotoču I. ligy u susedov vracia tradičný klub zo Sigmy Olomouc.

Olomouc je aj naším tradičným súperom v príprave, keď sme sa s ním stretávali takmer každý rok. Naposledy v zime pri ouvertúre roku 2017 porazili šošoni stredajšieho súpera 3:1. Nováčik českej ligy má za sebou rovnako tri prípravné duely, najskôr remizoval s druholigovou Opavou 2:2, neskôr podľahol Trnave 1:3 a v sobotu zvíťazil nad nováčikom druhej českej ligy z Pardubíc 2:1.

Zverencov trénera Adriána Guľu čaká po súboji s Trenčínom, Podbeskidzie Bialsko-Biala a pražskou Slaviou ďalší zástupca českého futbalu.

"Olomouc hrá slušný, kombinačný futbal podporený výborným trénerom Jílekom. Majú svoju tvár, ktorou vyhrali druhú ligu v slušnej konkurencii. Čaká nás teda kvalitný súper, preto to bude veľmi dobrý a pre nás aj podstatný zápas prípravy. Situovali sme na 20:00 hod., ako to bude proti Kodani, snažíme sa vnímať aj takéto detaily," charakterizuje protivníka spoza rieky Moravy i príčinu neskoršieho výkopu hlavný kormidelník MŠK. Bude braný stredajší duel ako generálka? "Je to posledný zápas prípravy, pretože sa snažíme vnímať hráčov celistvo každý jeden deň na tréningoch, nielen v poslednom zápase prípravného obdobia. Môže sa to blížiť generálke, lebo už aj navrátilci z repre majú niečo za sebou."

Príprava, ktorú sme odtrénovali v domácich podmienkach, sa blíži do finišu. "Chceme vidieť, že sme sa neposunuli ďalej iba v tréningovom procese, ale aj v zápasoch. V stretnutí však bude opäť väčšia rotácia hráčov, pretože chceme mať pripravení čo najväčší počet futbalistov na to, aby sme sa vedeli správne rozhodnúť, kto vybehne s Kodaňou. Nebude to teda o tom, že základná jedenástka proti Olomoucu nastúpi aj proti Kodani."

Zdravotná situácia sa zlepšuje, od Slavie nastúpi ďalší rekonvalescent. "Pohybovo sa zlepšujeme na tréningoch. Je cítiť, že sa blíži nielen posledné prípravné stretnutie, ale aj vytúžený zápas s Kodaňou v Champions League. Jakub Holúbek už naplno trénuje, napreduje. Miloš Volešák v stredu nenastúpi, no robíme všetko pre to, aby bol na Kodaň pripravený. Máme nachystané individuálne zaťaženie pre jednotlivých hráčov, diferencujeme to. Nie je to iba o jednom zápase, ale chystáme sa na celú sezónu."

Facebook