Pred pohárovým zápasom MŠK Žilina - FK DAC 1904 Dunajská Streda
Po týždni sa opäť predstavíme na domácom trávniku v utorok, keď tentokrát odložíme ligové povinnosti a vyzveme mužstvo Dunajskej Stredy, ktoré bude našim protivníkom na ceste do semifinále Slovenského pohára.

Začiatok jari nás nezastihol nielen v optimálnej športovej forme, ale do cesty sa nám postavili aj zdravotné komplikácie kabíny, kde sa počet zranených vyšplhal takmer na dvojciferné číslo. Preto musel tréner Adrián Guľa prispôsobiť danému stavu aj tréningové jednotky.

"Hlavne objem tréningov je nižší. Pozmenili sme jemne aj štruktúru tréningov, čo je prirodzené. Podstata je, že intenzita ostáva, aby hráči dokázali ísť v zápase na doraz." V pohárovom dueli je šéf lavičky pripravený na všetko a na nič nezabúda. "Namiesto štandardných situácií sme si dnes vyskúšali penalty, to sa však nedá ničím nasimulovať. Chceli sme iba, aby mali chalani optiku zápasu. Verím, že sme sa pripravili na každý detail. Určite máme na to, aby sme rozhodli duel v náš prospech ešte v riadnom hracom čase." Lodivod znova poukázal, že nerozlišuje prípravné zápasy od ostrých či ligové od pohárových. "Nepozeráme sa, čo je to za súťaž. Chceme a túžime ísť ďalej a postúpiť, to je prioritou." Kormidelníkovi MŠK je ťažké vopred hovoriť o zostave a zložení základnej jedenástky. "Niečo sa už kryštalizuje, do pozitíva hlavne Niko Špalek a Kubo Paur. Ernest Mabouka začína ľahko trénovať, na najbližší zápas to ešte nebude. Ešte je čas na to, aby sa to celé urovnalo a zamakali na tom ľudia z realizačného tímu. Verím, že minimálne táto dvojica bude pripravená na zápas, nehovorím ale, že od začiatku stretnutia." Príjemnejšími starosťami je brankársky post. "Chalani sú v poriadku, Aleš dostal šancu, Paťo odchytal stretnutie za "Béčko". Všetci traja sú nachystaní. My vieme, kto je pre nás jednotkou."

Kapitánsku pásku v Podbrezovej odovzdal Jakub Paur pre problémy s kolenom brankárovi Milošovi Volešákovi. Žilinská neúnavná "7" robí všetko preto, aby stihla zápas s Dunajskou Stredou.

"Cítim sa dobre, už je to lepšie. Absolvoval som ľahký tréning, aby som to vyskúšal a dá sa to vydržať. Kebyže budem môcť čo i len trošku nastúpiť, rád pomôžem tímu." Jakub, známy svojím burcovaním, si uvedomuje neľahkú situáciu žltozelených. "Je to zložité, snažíme sa však myslieť pozitívne, nepripúšťať si straty, ktoré prišli. Snažíme sa nepozerať za seba, čo síce nie je ľahké, ale robíme to." Dunajskostredčania spod Dubňa odchádzali vždy s nanajvýš bodom za remízu, nikdy nie s tromi bodmi. Všetci chceme, aby táto bilancia platila aj po utorku. "Terén je pre nás dôležitý. Aj v Podbrezovej to nebolo ono a ťažko sa kombinovalo. Sme radi, že hráme na vlastnom štadióne, ktorý poznáme najlepšie. Dunajská Streda má silné domáce prostredie." Kabína si verí, aj keby sa nerozhodlo po deväťdesiatich minútach. "Sme pripravení na všetko. Máme mladý tím, ale sme psychicky odolní. Sú tu individuality, ktoré dokážu zobrať zodpovednosť na seba a rozhodnúť."

V predzápasovom bulletine sme sa porozprávali s Alešom Mandousom, Lukášom Jánošíkom o jeho návrate na trávniky a priblížime vám cestu oboch tímov jesennými zápasmi Slovenského pohára.

"Nálada v kabíne by bola po vyhratom zápase, samozrejme, lepšia. Vždy sme tu však jedna partia. Do pohárového zápasu pôjdeme celý kolektív až na dno svojich síl, aby sme splnili cieľ - vyhrať a postúpiť," prezradil na margo atmosféry v tíme český brankár. Viac sa dozviete v bulletine, ktorý si môžete zobrať zadarmo u našich mládežníkov pred vchodmi na štadión.

Zápas rozhodujú ako hlavný rozhodca Július Straka, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Peter Jančura. Výkop pohárového stretnutia je o 18:00 hod.

Facebook