Mládež v akcii (11.3. - 17.3.)

Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 11. kalendárnom týždni roku 2024.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 13.3.

Ženy: MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 3:0 (1:0) Góly MŠK: Čelková, Ďurišová, Hájeková | 17. kolo I. Demišport ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: “V prvom polčase sa hralo viac na našej polovici, ale dobrou defenzívnou prácou sme súpera pustili len do jednej šance. My sme z brejku dali na 1:0. V druhom polčase sa hra opticky vyrovnala, dobre sme zatvárali nebezpečné priestory a hrozili z protiútokov. Gratulujem babám k víťazstvu.”


U15: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 2:0 (1:0) | 3. kolo nadstavby I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U15: "V mládežníckom zápase sme sa snažili hrať futbal, dostať sa za chrbát súpera cez hĺbkové prihrávky, alebo aj cez reťazce prihrávok. Dnes to stroskotalo na tom, že sme si nedokázali vypracovať viac čistých šancí."

U14: MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:0 | 3. kolo nadstavby I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U14: "Na horúcej pôde v Michalovciach sme boli lepším a najmä futbalovejším družstvom, ale nedokázali sme sa gólovo presadiť. Buď nám chýbal pokoj v zakončení, niekedy sme boli nepresní a netrpezliví vo finálnej fáze, alebo nás súper prerušoval nedovolenými zákrokmi, niekedy až za hranicou pravidiel. Chlapcom však chcem pochváliť za bojovnosť a nasadenie."


sobota 16.3.

U19: MŠK Žilina - FC Petržalka 4:0 (1:0) Góly MŠK: Blaško 2, A. Oravec, Baleja | 16. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Prvý polčas bol zo súperovej strany agresívny, dostupovali nás a ťažko sa nám cez pressing prechádzalo. Na druhej strane, stálo ich to veľa síl, čo sme využili po zmene strán a zaslúžene sme vyhrali. Chalanom gratulujeme za dnešný výkon najmä v druhom polčase."


U17: FC Petržalka - MŠK Žilina 3:2 (1:0) Góly MŠK: Smák, Tichý | 16. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U17: "Dnes sme odohrali zápas, v ktorom sme mali výraznú hernú prevahu, ale zlyhali sme v oboch šestnástkach. Super bol maximálne efektívny, my sme, naopak, nepremenili niekoľko výborných šancí. Prehra mrzí, ideme ďalej."

U16: FC Petržalka - MŠK Žilina 1:2 (0:2) Góly MŠK: Igaz, Michalík | 16. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U16: "V ťažkom, veľmi bojovnom zápase sme mali dobrý vstup a rýchlo sa ujali vedenia. Neskôr sme sa dokázali presadiť aj druhýkrát, a škoda, že sme pokojnejšie nevyriešili aj niekoľko ďalších situácií pred súperovou bránou. Domáci nám následne robili problém svojou agresivitou, k čomu sme ale prispeli aj my sami. Loptu sme nedržali v dostatočne rýchlom pohybe, naopak, často sme hru spomaľovali, a tak prichádzalo k častým súbojom. Tak nejak sa v podstate aj zápas dohral. Chlapcov chcem pochváliť za nasadenie a bojovnosť."


U13: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina U15 5:1 (1:0, 2:1) Góly MŠK: Boháč, Blaščík (PK), Smida, Pinčík, vlastný | prípravný zápas

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U13: "Od úvodu zápasu hrali hráči s veľkou chuťou a nasadením, mali veľmi dobrý pohyb bez lopty a predviedli viacero technických prvkov v práci s loptou. Pri zakladaní útokov hráči veľmi dobre využívali rotáciu a dokázali sa navzájom vnímať a posúvať sa do voľných priestorov. Je dôležité načasovanie a správne rozhodnutie u niektorých hráčov - KEDY, KAM, AKO bude smerovať prihrávka, prípadne vedenie lopty. Pri vedení útokov hráči využívali najmä krátke prihrávky, narazenie lopty, v krídelných priestoroch vybiehanie z tandemu a najmä menenie ťažiska hry. Je potrebné, aby niektorí hráči rýchlejšie prepínali a boli dôraznejší v osobných súbojoch na súperovej polovici. Dokázali sme si vypracovať viacero gólových príležitostí. Je potrebné zlepšiť presnosť finálnych prihrávok a v zakončení viac strelu umiestniť. Hráčov chválime za krásne góly a riešenia herných situácií a najmä riešenie priameho voľného kopu, pri ktorom ukázali kreativitu a šikovnosť."


nedeľa 17.3.

"B": MŠK Žilina - FC Tatran Prešov 1:2 (1:0) Gól MŠK: Prokop (PK) | 20. kolo II. futbalovej ligy


U12: Hamsik Academy U13 - MŠK Žilina 7:2 (4:1) Góly MŠK: Kostka, Hutira | 16. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U12: "Dnes sme hrali proti dobre pripravenému mužstvu, ktoré dobre kombinovalo a dobre využívalo rýchlych krídelných hráčov, čo nám v defenzíve v krídelných priestoroch robilo problémy. Chýbal nám dnes pohyb bez lopty, čo dôrazný súper v strede ihriska využíval a dostával nás pod tlak. Neskoro sme dostupovali hráčov a s loptou sme dlho váhali, ako situáciu vyriešiť. Dnešná konfrontácia po sérii dobrých zápasov hráčov vrátila späť na zem do tvrdej reality."

U11: Hamsik Academy U12 - MŠK Žilina 6:11 (2:2) Góly MŠK: Klus 3, Maťko 3, Minárik 2, Muráň 2, Lutišan | 16. kolo I. LMŽ

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U11: "Dobrý mládežnícky zápas, ktorý sa hral vo vysokom tempe. Opticky sme mali dnes viac z hry, v útočnej fáze sme dobre kombinovali, vytvárali sme si šance, ale pred bránou súpera sme boli nepresní, nedôrazní. V obrannej fáze nás súper preveril z rýchlych protiútokov, pri ktorých sme sa museli vysporiadať s fyzicky silnými hráčmi. Pre našich hráčov výborný duel, ktorý nám ukázal silnejšie aj slabšie stránky. Chlapcov chcem pochváliť za predvedený výkon a bojovnosť, gratulujem im k víťazstvu."


WU15: MŠK Žilina - FC Juventus Žilina U13 4:5 | prípravný zápas

Vojtech Kuľha, tréner MŠK Žilina WU15: "V úvode zápasu sme začali aktívne, hrali sme vysoko a boli sme veľmi nepríjemní. Podarilo sa nám ujať vedenia, no mali sme problém nadviazať na túto pasáž. Potrebovali sme podržať loptu, pretože duel sa nám potom zvrhol a hralo sa hore-dole. Vznikalo veľa priestoru, gólových šancí a nakoniec padlo aj veľa gólov. Nestranným divákom sa zápas musel páčiť."


Facebook