MŠK Žilina B - MFK Lokomotíva Zvolen 7:2 (4:1)
MŠK Žilina

Góly: 8. a 53. Gerebenits, 9. Jankauskas, 29. Hancko, 35. Klec, 63. Jánošik, 90.+ Letić - 43. Popović, 61. Staško ŽK: ,rozhodoval Ježík, 125 divákov

Zostava MŠK Žilina B: Mandous - Vallo (46. Letić), Ďuratný (K), Hancko, Herrera - Michlík, Klec (80. Tortolero Toro), Václavik - Jánošík (80. Mbah), Gerebenits, Jankauskas

Zostava MFK Zvolen: Jenčo - Memić, Kotora (K), Pham Thanh (75. Slovák), Labuda, Sombat, Staško, Čertík, Čery, Janković (46. Vrbovský), Popovič

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša nastúpili na posledný domáci duel v sezóne už tradične nátlakovo. Zvolen neprežil bez ujmy hneď úvod, keď šošonom vyšli dve krídelné kontry. Najskôr center z ľavej strany našiel Rolanda Gerebenitsa, ktorý bez problémov otvoril skóre. Neprešlo ani šesťdesiat sekúnd a tribúna tlieskala opäť. Tentoraz z ľavej strany viezol loptu Eligijus Jankauskas a krížnou strelou prekonal Jenča po druhýkrát. Gólový uragán pokračoval, ešte pred uplynutím polhodiny hry a po rohovom kope sme sa tešili z ďalšej presnej trefy. Najvyššie vyskočil Dávid Hancko a hlavou do protipohybu nedal zvolenskému brankárovi šancu zasiahnuť. V 33. minúte si vyslúžil potlesk aj gólman hostí, keď vytiahol skvelý zákrok pri strele Miša Kleca. Náš stredopoliar si to vynahradil o dve minúty, keď ho ideálne našiel prihrávkou vzduchom Joan Herrera a hlava "Klecka" napla sieť za Jenčom po štvrtýkrát. Pred odchodom do kabín sa presadili aj hostia, znova hlavičkovým zakončením nedal šancu Mandousovi útočník Popović.

Druhé dejstvo začalo striedaniami i ošetrovaním Hancka, ktorý tvrdo dopadol na bok. Následne však už zápasu dominovali opäť góly. V 53. minúte si v samostatnom úniku vychutnal brankára Roland Gerebenits a pridal už svoj druhý presný zásah v stretnutí. Hostia mohli odpovedať po hodine hry, no Mandousa na bránkovej čiare zastúpil Hancko. Padlo im to až v nasledujúcej minúte, Staško z tesnej blízkosti strelil už siedmy gól duelu. Presným zásahom nebol koniec, už v 63. minúte svietil na ukazovateli skóre stav 6:2, zvnútra šestnástky sa presadil aj Lukáš Jánošík. Okulahodiace akcie ponúkali žltozelení aj v záverečných minútach, šanci a pätičke Jankauskasa chýbalo iba lepšie zakončenie od Rasťa Václavika. Záver ponúkol ešte niekoľko dobrých príležitostí, pečatil ho v nadstavenom čase z penalty Bojan Letić na konečných 7:2.

Rezerva si aj v šiestom domácom zápase nadstavbovej časti pripísala výhru, pričom východniarov celkovo vyprevadila v šiestich dueloch 29 gólmi.

HLASY PO ZÁPASE:

Vladimír Veselý, asistent trénera MŠK Žilina B: "Posledný zápas sezóny na našej ploche sme zvládli, za čo sme veľmi radi. Konečný výsledok zodpovedá nášmu výbornému výkonu a celkovej hre, kde sme tímovo dominovali, predčili súpera v kombinácii a rýchlosti. Chalani si schuti zastrieľali, posily z Áčka zapadli opäť výborne. Záver súťaže nás zastihol vo výbornej forme. Domácimi víťazstvami nad všetkými mužstvami z východu sme všetkým neprajníkom ukázali, že právom patríme do druhej ligy."

Roland Gerebenits, útočník a autor dvoch gólov MŠK Žilina B: "Všetci sme si tento duel užili a potešili prítomných divákov peknými akciami i gólmi. Od začiatku stretnutia sme dominovali a spoliehali sa na naše princípy, ktoré nám nakoniec priniesli sedem gólov v sieti súpera. Svoje dva góly som patrične oslávil, som za ne veľmi rád.

Facebook