MŠK Žilina B - FC Lokomotíva Košice 3:1 (1:0)
MŠK Žilina

Góly: 17. Klec, 67. Letić, 73. Michlík - 50. Horváth ŽK: 8. Hancko, 68. Jánošík, 68. Mráz - 68. Horváth, 87. Pavúk, rozhodoval Jurenka

Zostava MŠK: Leško – Vallo (83. Hrnčár), Kaša, Hancko, Letić - Klec, Michlík, Václavik - Jánošík (86. Mbah), Mráz, Jankauskas (78. Herrera)

Zostava Lokomotíva: Fabini – Korijkov, Dický, Kolek (56. Gáll), Karaš, Cicman (62. Šuľák), Pavúk, Cmarko, Kamenec (71. Jano), Horváth, Harvila

V nedeľnej dohrávke 8. kola nadstavby namiešal tréner Jaro Kentoš proti nepríjemnej Lokomotíve zaujímavú zostavu, v ktorej bol najstarším hráčom 24-ročný Bojan Letić. Napriek tomu sme sa pustili do súpera z východu, no prvé centrované lopty si obrana hostí postrážila. Gól sme si zakričali až v 17. minúte, keď sa center Bojana Letića odrazil k Michalovci Klecovi, ktorý zvnútra šestnástky presnou strelou k tyči otvoril skóre stretnutia - 1:0. Našim chalanom vychádzal v prvom polčase pressing súpera a aj následné zachytávanie rýchlych kontier. Žltozelení to skúšali aj strelami zo stredných vzdialeností, pokusom Filipa Kašu či Miša Kleca nechýbalo veľa. V závere prvého dejstva sa pokúšali vyrovnať stav hostia, no s aktivitou Karaša si poradila defenzíva na čele s Leškom, ktorý skryl jeho pokus v rukaviciach.

Druhý polčas odštartoval dovtedy jediný Michal Klec, ktorý zároveň nosil kapitánsku pásku na rukáve. Jeho strela však nemierila presne. Oveľa presnejšie zamierili hostia, konkrétne Horváth po rohovom kope, ktorý vyskočil najvyššie a hlavou vyrovnal päť minút po zmene strán. Žilinčania chceli ihneď prinavrátiť vedenie na svoju stranu, snaha bola korunovaná v 67. minúte, keď trochu nečakane, no o to presnejšie vystrelil Bojan Letić a z vyše 25 metrov rozveselil ľavačkou fanúšikov MŠK - 2:1. Ďalší gól prišiel v 73. minúte, akcia začala a napokon aj skončila u Jakuba Michlíka, ktorý priehlavkom tečovanou strelou prekonal Fabiniho po tretíkrát - 3:1. Definitívu mal na kopačke Samo Mráz, no sedem minút pred koncom nechal vyniknúť gólmana hostí. Aj napriek tomu sme si pripísali už štrnástu výhru v šestnástom domácom zápase sezóny.

HLASY PO ZÁPASE:

Vladimír Veselý, asistent trénera MŠK Žilina B: "Dnes sme podali výkon, za ktorý sme zaslúžene získali tri body. Vo všetkých herných činnostiach sme dominovali, predviedli sme pekné akcie, pričom ešte viac z nich mohlo skončiť gólom. Súper využil jednu z mála šancí, ktorou vyrovnal. Po góle na chvíľu ožil, no chalani išli víťazstvu oproti a druhým gólom sme to zlomili definitívne na našu stranu.

Jakub Michlík, stredopoliar a strelec tretieho gólu MŠK Žilina B: "Myslím si, že dnes sa proti nám predstavil na domácej pôde najťažší súper, hral naozaj nepríjemne. Napriek tomu sme kontrolovali hru a ani vyrovnanie nás nevyviedlo z tempa. Naopak, ešte viac sme pridali a zaslúžene si pripísali ďalšiu výhru."

Facebook