LARA / Deň piaty: Pred zápasmi s Wislou Krakov a Dinamom Záhreb
Futbalisti MŠK Žilina sa preniesli do druhej polovice sústredenia, ktorá bude okorenená až trojicou prípravných duelov.

Víkend môžeme pokojne nazvať aj zápasovou, zaťažkávajúcou skúškou, pretože šošoni budú v ostrej permanencii oba dni.

Na Wislu Krakov a následne doplnený duel s Dinamom Záhreb musel zareagovať aj trénerský tím, ktorý v piatok zvolil jednofázovú záťaž. Doobeda celý tím absolvoval predzápasový tréning, v poobedňajších hodinách dostali hráči voľno, ktoré využili na individuálnu prípravu či regeneráciu.

Pred dvojicou víkendových stretnutí načrtol tréner Adrián Guľa, ako rozdelí minutáž medzi svojich zverencov.

"V sobotnom zápase potrebujeme vyťažiť chalanov, ktorí nenastúpili v prvom zápase. Naším zámerom bude použiť čo najväčšie percento z nich. Nebude to však zadarmo, pokiaľ nebudú fungovať správne, šanca v ďalšom priebehu nemusí prísť," prezradil na úvod kormidelník žltozelených. "Vieme, že niektoré posty potrebujeme vyťažiť polčasovo. Verím, že chalani sú na víkendovú porciu zápasov nachystaní. Ak by sme v nedeľu nehrali, trénujeme dvojfázovo, takže takéto herné zaťaženie v krátkom časovom slede môže byť neštandardným krokom, ktorý posunie mužstvo aj jednotlivca ďalej." V piatok s tímom netrénovala dvojica Škvarka, Diaz. "Mišo, hoci absentoval na predzápasovom tréningu, bude k dispozícii na zápas, pretože jeho stav sa významne zlepšuje. Ivan Diaz mal tržnú ranu na chodidle. Budeme musieť počkať na prah bolesti, Ivan je silný hráč, vo štvrtok to ešte bolo čerstvé a deň nato už absolvoval výbeh. Verím, že minimálne na Dinamo už bude pripravený nastúpiť," detailne priblížil stav kádra 41-ročný lodivod.

Sústredenie sa preklopilo do svojej druhej polovice, plní stopercentne svoj účel? "Vždy je na čom pracovať, obzvlášť keď máme vytvorenú správnu chémiu v tíme. Chalani chcú pracovať, hoci sa tréningy kopia. Stále sa snažíme, aby im futbal chutil. Pozornosť sa sústredí na zápasy, ktoré sú pre nás motiváciou. Druhá polovica sústredenia sa tak bude niesť v znamení duelov s kvalitnou a zvučnou trojicou súperov, na ktoré sa tešíme," dodal pred náročným víkendom šéf lavičky šošonov.

Posledný zápas s Wislou, ktorý mal pre Miroslava Káčera aj prívlastok gólový, si náš stredopoliar dobre pamätá. Ako hodnotí atmosféru v tíme?

GNK DINAMO ZÁHREB - MŠK ŽILINA (NEDEĽA, 16:00 SEČ)

So Záhrebom sa stretneme v nedeľu v druhom vzájomnom priateľskom stretnutí. To premiérové sme odohrali na sústredení v Slovinsku pred začiatkom Európskej ligy 2015/16. Skončilo nerozhodne 1:1.

Dinamo, ktorému sme v našom náročnom programe vyhoveli, má za sebou v Turecku rovnako jeden vzájomný duel. Stretlo sa s poľským prvoligovým Zaglebie Lubin, ktoré zdolalo 3:1. Predtým si zmeralo sily s druholigovým slovinským mužstvom Triglav Kranj, s ktorým si poradilo jasne 4:1.

Facebook