LARA / Deň druhý: pred zápasom s Dinamom Tbilisi
Tím trénera Adriána Guľu sa už plne aklimatizoval v krajine polmesiaca a v utorok absolvoval opäť dve tréningové jednotky, ktorým tentokrát chýbali slnečné lúče, no istotne nie intenzita a nasadenie.

Na dvojfázových tréningoch v plnom zaťažení však panuje najmä správna atmosféra, ktorú chce hlavný kormidelník šošonov preniesť aj do zápasu s gruzínskym šampiónom, mužstvom Dinamo Tbilisi.

"V Turecku nás zastihlo nielen priaznivé počasie, ale aj chuť hráčov. Nie je to iba o tvrdej drine a pracovitosti, pretože na tréningoch panuje radosť, z chlapcov srší energia, tým pádom aj kvalita," opísal doterajšie tréningové jednotky 41-ročný kormidelník. "V tomto štádiu prípravy je dôležité, že hráčov baví trénovať, chcú sa zlepšovať, cibriť systémové veci."

Zdravotné dôvody limitujú niektorých hráčov, ktorí tak musia tráviť čas s fyzioterapeutom. "Noha Denisa Vavra mu nedovolí zasiahnuť do zápasu, hoci trénuje vo väčšej intenzite. Rovnako Nikolas Špalek, ktorý sa už zapája do tréningu a ide to s jeho návratom podľa plánu. Ostatní chalani sú k dispozícii na zápas. Vieme, v akom štádiu prípravného obdobia sme. Čaká nás kvalitný súper, bez ohľadu na to sme trénovali dvojfázovo, aby sme aj z takejto záťaže boli schopní odviesť maximálny výkon."

V pamäti trénera zarezonoval aj posledný duel s Karvinou, ktorý nevyšiel podľa predstáv. "Nielen výsledkovo. Náš výkon v určitých parametroch hry, ktoré sú pre nás podstatné, nebol na takej úrovni, akú požadujeme. Toto chceme zmeniť. Potrebujeme, aby bolo v stretnutí viac finálnych vecí, nielen istota v držaní lopty. Samozrejme, oveľa väčšia produktivita vo finálnej fáze. Som presvedčený, že proti Tbilisi to bude znova o level vyššie ako naposledy," predznamenáva pred duelom so šestnásťnásobným gruzínskym majstrom šéf žltozelenej lavičky.

MŠK ŽILINA - Dinamo tbilisi (lara, 15:00 SEČ)

Stredajšie vzájomné stretnutie s gruzínskym majstrom bude pre žltozelených premiérovým. Z tejto krajiny si fanúšikovia pamätajú najmä mužstvo Torpedo Kutaisi, s ktorým sme sa stretli v 1. predkole Európskej ligy 2013/14.

Tbilisi aktuálne čaká po novom roku prvý prípravný duel.

S gruzínskym futbalom má skúsenosti Michal Škvarka, tie chce v stredu zúročiť na víťazstvo.

Slow motion z tréningu

Facebook