”B” | Dvojica odchovancov - Martin Oravec a Dominik Šnajder podpísala nové zmluvy s MŠK
Šošoni opäť posilujú aj svoje "B"- mužstvo. Po príchode nových hráčov tentokrát zalovili aj medzi svojimi hráčmi a s dvojicou odchovancov Martin Oravec a Dominik Šnajder podpísali dlhodobé kontrakty.

Talentovaní stredopoliari z úspešnej žltozelenej 19-tky, s ktorou si zahrali aj mládežnícku Ligu Majstrov, zviazali s klubom svoju budúcnosť na ďalšie 3 roky do konca sezóny 2024/2025.


veľké emócie, veľká česť

Defenzívnejšie ladený záložník Martin Oravec zaujal už pred minulou sezónou, kedy absolvoval letnú prípravu s prvým tímom MŠK. Potenciál potvrdil aj počas roka, kedy najmä bol najmä v druhej polovici sezóny pevnou súčasťou "B"- tímu. S reprezentačnou 19-tkou nedávno postúpil na Majstrovstvá sveta ako člen základnej zostavy na domácom Eure.

Aké boli tvoje prvé pocity, keď si sa dozvedel o novej zmluve?

"Stále sú to pre mňa veľké emócie. Som veľmi šťastný a je to pre mňa veľká česť. Urobím všetko preto, aby som klub nesklamal za dôveru, ktorú do mňa vložili."

V klube si už od najmenších kategórií. Čo pre teba znamená hrať za klub ako MŠK Žilina?

"Sníval som o tom odmalička, odkedy som prišiel do klubu v prípravke a vždy som sa chcel dostať až sem. Teraz je už iba na mne, ako s tým naložím."

Aké sú tvoje najbližšie ciele v kariére?

"Určite by som chcel predvádzať čo najlepšie výkony v "B"- tíme a postupnými krokmi sa prepracovať do prvého tímu MŠK Žilina."


splnený sen už odmalička

Ofenzívnejší z dvojice Dominik Šnajder typický svojou bojovnosťou už dokonca stihol nastúpiť za "Áčko" v play-off o Konferenčnú ligu. V 21 zápasoch za kategóriu U19 stihol streliť 7 gólov a jeden cenný pridal aj do siete Kairatu Almaty v rámci mládežníckej Ligy majstrov, v ktorej nastúpil do všetkých duelov. 

Aké boli tvoje prvé pocity, keď si sa dozvedel o novej zmluve?

"Nemohli byť iné ako šťastie a radosť. Myslím, že každý futbalista sníva, že sa bude futbalom živiť profesionálne a mne sa to splnilo. Som za to nesmierne rád a budem sa snažiť splatiť klubu prejavenú dôveru výkonmi na ihrisku."

V klube si už od najmenších kategórií. Čo pre teba znamená hrať za klub ako MŠK Žilina?

"Beriem to ako ocenenie a vďaku klubu za moje služby, za dlhé obdobie, ktoré som tu strávil odmalička. Prešiel som všetkými mládežníckymi kategóriami, podarilo sa mi prepracovať až sem a som za to naozaj veľmi šťastný. Verím, že sa mi teraz bude dariť napĺňať osobnostné aj tímové ciele."

Aké sú tvoje najbližšie ciele v kariére?

"Tak ako sa pomaly stávam stabilným členom "B"- tímu, rovnako by som chcel pokračovať až do "Áčka". Určite sa potrebujem vyhrať teraz najmä v druhej lige, hrávať čo najviac zápasov a postupne zbierať štarty aj v najvyššej súťaži. Tímu chcem vždy pomôcť aj nejakými gólmi."


domáci hráči = najväčšia hodnota

K obom zmluvám, hráčom a ich potenciálu smerom do budúcnosti sa vyjadril riaditeľ Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík.

"Sme veľmi radi, že obaja hráči predĺžili zmluvu s MŠK Žilina. Ako Martin, tak aj Dominik tu vyrastali a formovali sa od prípravky, čo má pre nás najväčšiu hodnotu. Vždy sa snažíme pracovať najmä s domácimi hráčmi, preto nás teší, že obaja spojili svoju budúcnosť so svojím materským klubom na ďalšie tri roky."


Facebook