MŠK Žilina - MFK Ružomberok 3:1 (0:0)
Fortuna Liga,
sobota 18. 3. 2017 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
3:1(0:0)
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Góly: 60. Mráz, 64. Káčer, 90.+ Hlohovský - 78. J. Maslo
ŽK: 87. Hlohovský, 89. Kaša - 57. Kružliak, 63. Kupec, 87. Daniel
Diváci: 1960
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Mabouka Kaša, Králik, Letić- Diaz, Káčer, Škvarka (C) - Hlohovský (90. Hancko) , Mráz (74. Sheidaev), Špalek (82. Jánošík)

MFK Ružomberok
Hajdúch – P. Maslo, Kružliak, J. Maslo, Kupec – Nagy, Gal Andrezly, Ďubek (C) (74. Takáč), Faško (79. Lačný) – Daniel, Mareš
Zápasové menu
V druhom domácom vystúpení dal tréner Adrián Guľa priestor na ľavej strane Bojanovi Letićovi. Ten nahradil Jakuba Holúbka, ktorý mal v týždni zdravotné komplikácie. S ochrannou maskou a sebazaprením nastúpil obranca Martin Králik. Pred samotným výkopom sme si uctili minútou ticha dlhoročného fotografa Ľuda Košálka, ktorý bol pri všetkých tituloch MŠK.

ZOSTRIH ZÁPASU


Potom už dostal priestor futbal, ktorý sa v úvodných minútach vyznačoval niekoľkými nepresnými prihrávkami. V 5. minúte sme sa po prvýkrát dostali pred Hajdúcha, no ten po rohu zasahovať nemusel. Nebezpečnejšie vyzerala situácia o minútu neskôr, center Hlohovského tečoval tesne vedľa Samuel Mráz. Ružomberok trpezlivo čakal na šancu, prvé akcie viedol po pravej strane cez Gal Andrezlyho, ktorého pozorne strážil Ernest Mabouka. V 16. minúte však dostal dostatok priestoru pred Volešákom krídelník Daniel, no našťastie v dobrej pozícii minul žltozelenú bránu. Na druhej strane sa do zakončenia predieral Nikolas Špalek, ale lopta od Mira Káčera bola pridlhá. Po polhodine hry prišla prudká strela Filipa Hlohovského, no Hajdúch strelu videl a navyše smerovala presne do jeho rukavíc. Gólovou šancou môžeme nazvať príležitosť Mira Káčera, ktorý spolu s Michalom Škvarkom nedokázali potrestať zmätok v šestnástke Hajdúcha. Ružomberok sa vôbec nesústredil na bránenie, po rýchlom brejku musel hasiť nebezpečenstvo Martin Králik. Gólová radosť do prestávky neprišla ani po strele Miša Škvarku, ktorú s námahou vyrazil na roh Hajdúch.

Druhý polčas otvorila šanca Gal Andrezlyho, ktorý sa nepríjemne zrazil s naším brankárom a chvíľu sa nehralo. Nasledujúca pasáž priniesla opäť zaujímavé šance na oboch stranách, Volešák spolu s Hajdúchom však držali čisté konto. To platilo aj po 57. minúte, keď pri nás stála hneď dvakrát konštrukcia brány. Ďubek opečiatkoval žrď a dorážka hostí skončila na brvne. My sme, našťastie, boli efektívnejší, keď po hodine hry otvoril skóre Samuel Mráz po nezištnej prihrávke od Miša Škvarku - 1:0. O štyri minúty sme sa tešili opäť, po rohovom kope síce hostia odvrátili loptu, no len na kopačku Mira Káčera, ktorý bombou prestrelil húštinu tiel a zvýšil na 2:0. Šošonom sa rozviazali nohy, hýrili pohybom a dostávali sa do šancí. Jednu z nich na hranici pokutového územia nepremenil Mišo Škvarka a po ňom ani Filip Kaša. V 78. minúte predsa len udreli hostia, keď z priameho kopu zakrútil loptu ideálne J. Maslo. Šancu definitívne zlomiť odpor súpera mal v 88. minúte po rýchlom brejku Mišo Škvarka, no znova nenamieril medzi tri žrde. Potom to však do svojich nôh zobral najlepší strelec Filip Hlohovský a aj do tretice sa zapísal do listiny strelcov proti Ružomberku - 3:1. Pred reprezentačnou prestávkou sme tak pokorili Ružomberok a potvrdili lídersku pozíciu.

Ďakujeme za podporu.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, hlavný tréner MŠK Žilina
"Z pohľadu psychiky veľmi dôležité víťazstvo. Chalani potrebovali cítiť a opäť zažiť, že vedia vyhrať zápas a je jedno po akom priebehu. Dnes to bolo v druhom polčase, o to viac si ceníme tri body. Už počas polčasu sme prízvukovali hráčom, aby zhodili zo seba nervozitu, neboli sme príliš presní, súper nás takticky pokrýval. Celé to bolo o pokoji v práci s loptou, ktorý prišiel s gólmi, hráči následne "lietali" po ihrisku. Stále sa učia hrať pod drobnohľadom, že doma potrebujú vyhrávať a navyše nejakým spôsobom hry. Individuálne išli všetci chalani na maximum svojich síl, oceniť treba Mira Káčera, ktorý okrem gólu odviedol penzum práce. Klobúk dole pred Martinom Králikom, ktorý so zlomeným nosom odohral výborný zápas. Len za hranicou komfortu máte šancu uspieť. Pre celú mužstvo výborná správa, že sa dá uspieť, aj keď sa necítite najlepšie. Chalani prejdú v reprezentáciách na iné myšlienky, podstatné je, aby na sebe naďalej pracovali. Po pauze musíme byť opäť nachystaní na poctivý tréningový proces."
Samuel Mráz, útočník MŠK Žilina

"Hlavne pre mužstvo bol prvý gól veľmi dôležitý, aby sme dostali na kopačky pokoj v koncovke. Už v prvom polčase tam boli náznaky, no nepadlo nám to. Som rád, že som dnes pomohol gólom, ktorý, ako som už povedal, hlavne nakopol celý tím. Víťazstvo sme potrebovali aj na to, aby sme nemysleli na predošlé zápasy a znova sa mohli odraziť a sústrediť sa na to, čo nás čaká. Verím, že tento výkon nás nakopol v tomto správnom smere a ďalej budeme pokračovať v podobných stretnutiach."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 18. 3. 2017 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
3:1(0:0)
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Góly: 60. Mráz, 64. Káčer, 90.+ Hlohovský - 78. J. Maslo
ŽK: 87. Hlohovský, 89. Kaša - 57. Kružliak, 63. Kupec, 87. Daniel
Diváci: 1960
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Mabouka Kaša, Králik, Letić- Diaz, Káčer, Škvarka (C) - Hlohovský (90. Hancko) , Mráz (74. Sheidaev), Špalek (82. Jánošík)

MFK Ružomberok
Hajdúch – P. Maslo, Kružliak, J. Maslo, Kupec – Nagy, Gal Andrezly, Ďubek (C) (74. Takáč), Faško (79. Lačný) – Daniel, Mareš
SÚVISIACE ČLÁNKY
17.03.2017Pred zápasom MŠK Žilina - MFK Ružomberok

Facebook