MŠK Žilina - Dinamo Tbilisi 1:1 (0:0)
Prípravné zápasy,
streda 25. 1. 2017 od 15:00
Antalya
1:1(0:0)
FC Dinamo Tbilisi - MŠK Žilina
Góly: 71. Haskić - 67. Mikeltadze (pok. kop)
ŽK: 60. Jankauskas - 64. Kvernadze
Diváci: 50
MŠK Žilina
Volešák - Herrera, Kaša, Králik, Letić (67. Holúbek) - Káčer, Diaz (83. Gerebenits), Škvarka (57. Cociuc) - Hlohovský, Haskić, Jankauskas (67. Jánošík)
Zápasové menu
Hneď v úvodnej minúte začala naša ofenzívna snaha, center Miroslava Káčera však letel ďaleko za čiaru.

ZOSTRIH ZÁPASU


Po dlhšom držaní lopty nášho súpera prišla strela, pri ktorej Miloš Volešák nemusel zasahovať. Oba tímy to skúšali vzduchom, v šestnástke však kraľovali brankári. Hralo sa s potrebným nasadením, vo veľkej intenzite, vidíme množstvo súbojov. V 21. minúte prišla veľká šanca pre Mira Káčera, ktorému dobre sklepol loptu Nermin Haskić. Náš záložník však mieril iba do miest, kde stál gruzínsky brankár. V 24. minúte sme čelili priamemu kopu protivníka, z ktorého prišiel iba prvý rohový kop zápasu. Gruzínci sa dostali na dostrel brány iba sporadicky, defenzíva žltozelených to riešila s pokojom. Po polhodine svietil na tabuli stále stav 0:0, prevaha v aktivite bola mierne na našej strane. Obe mužstvá hrali precízne v defenzíve, strážili všetky nebezpečnejšie, kolmé prihrávky. V 35. minúte prvý rohový kop aj na našej strane, zahral ho kapitán Michal Škvarka iba na nohy súpera. S niekoľkými dobrými centrami z ľavej strany zamestnal obranu Filip Hlohovský, jeho spoluhráči sa však k lopte neprebojovali. V prvom polčase sme nevideli už nič podstatné, a tak sme odchádzali do kabín za bezgólového stavu.

Druhý polčas odštartoval živšie, hneď v 47. minúte ideálny center Filipa Hlohovského, ktorý skončil na zadnej tyči. Pred prázdnou bránou sa k dorážke nedostal Eligijus Jankauskas. V 57. minúte Mišo Škvarka tvrdo dopadol v súboji na chrbát, v zápase nemohol pokračovať, a tak krívajúc musel striedať. O niekoľko sekúnd sa naskytla šanca aj pre súpera, ktorú zmaril výborným sklzom Martin Králik V 67. minúte prišla prísne zapískaná penalta v prospech Gruzíncov, ktorú premenil Mikeltadze prízemnou strelou - 0:1. Kontrovali sme okamžitou odpoveďou v podobe vyrovnávajúceho gólu, Nermin Haskić si našiel miesto medzi obrancami a vyrovnal - 1:1. Následne sa opäť predieral k zakončeniu Bosniak, neujala sa ani zblokovaná strela Filipa Hlohovského. Sľubne vyzerala rýchla akcia Lukáša Jánošíka v 86. minúte, ten však odcentroval iba na päty Nermina Haskića. "Haski" v ťažkej pozícii prestrelil. Záverečné minúty sa niesli v našej réžii, gólová šanca však neprichádzala. V prvom zápase sme sa tak rozišli s gruzínskym súperom zmierlivo po remíze 1:1.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Stretnutie malo vysokú intenzitu, s čím som spokojný. Rovnako dnes chalani preniesli herné prvky z tréningu aj do ostrého zápasu. Na to, v akom sa nachádzame štádiu, sme odohrali veľmi slušný duel. K víťazstvu chýbala významnejšia produktivita, v prvej časti väčšie množstvo skorších centrov či väčšia podpora stredových hráčov v šestnástke. V dueli sme mali dostatok šancí i menšiu smolu pri tyčke či zapískaní pokutového kopu, to však do prípravy patrí. Naša reakcia bola správna, tlačili sme sa za víťazstvom. Pohybovo to bolo opäť lepšie oproti predchádzajúcemu zápasu, pôsobili sme kompaktnejšie a dôraznejšie. Páčila sa mi hra stopérskej dvojice, zdobila ich obetavosť, plnili taktické veci."
Joan Herrera, obranca MŠK Žilina

"Odohrali sme náročný duel proti bojovnému súperovi. Stál nás veľa síl, navyše sme do neho išli z plnej záťaže. Hrali sme poctivo. Hoci 1:1 nie je najhoršie, nie je to ani víťazstvo, za ktorým sme tvrdo išli. Osobne sa mi hralo dobre, hoci to výkonnostne mohlo byť lepšie."


Prípravné zápasy,
streda 25. 1. 2017 od 15:00
Antalya
1:1(0:0)
FC Dinamo Tbilisi - MŠK Žilina
Góly: 71. Haskić - 67. Mikeltadze (pok. kop)
ŽK: 60. Jankauskas - 64. Kvernadze
Diváci: 50
MŠK Žilina
Volešák - Herrera, Kaša, Králik, Letić (67. Holúbek) - Káčer, Diaz (83. Gerebenits), Škvarka (57. Cociuc) - Hlohovský, Haskić, Jankauskas (67. Jánošík)
SÚVISIACE ČLÁNKY
24.01.2017LARA / Deň druhý: pred zápasom s Dinamom Tbilisi

Facebook