Spartak Myjava - MŠK Žilina 0:0
Fortuna Liga,
sobota 2. 4. 2016 od 17:00
Myjava
0:0(0:0)
Spartak Myjava - MŠK Žilina
ŽK: 12. Špalek, 37. Puček, 87. Škvarka
Diváci: 1326
Rozhodca: Marhefka
ŠTATISTIKY
ŽK: , rozhodoval , divákov Zostava MŠK Žilina:
ZOSTAVY
Spartak Myjava
Hruška - Ostojić, Machovec, Kóňa, Beňo, Pekár (87. Duga), Kolár (63. Bilovský), Marček, Daniel, Banovič, Sládek (83. Chovanec)

MŠK Žilina
Volešák - Špalek (90. Hancko), Vavro, Králik, Mazáň - Káčer (68. Michlík), Diaz, Škvarka - Puček (46. Mabouka), Paur (K), Hlohovský
Zápasové menu
V ideálnom futbalovom počasí sme sa predstavili na Kopaniciach, kde sme v prvom vzájomnom zápase triumfovali po výsledku 4:1.

ZOSTRIH ZÁPASU


Kapitánska páska opäť patrila Jakubovi Paurovi, ktorý sa predstavil už klasicky na hrote. Zostava v obrane zostala identická ako proti Zlatým Moravciam. Na krídle dostal priestor po absencii spôsobenej chorobou Peťo Puček. Pred výkopom si ešte celý štadión uctil minútou ticha bývalých futbalistov domácich, potom už nič nebránilo výkopu 25. kola. Úvod sa hral viac vo vzduchu, dlhé lopty boli často nepresné. V 5. minúte prišli prvé akcie, centre a aj strela Michala Škvarku, ktorý vybojoval úvodný roh. Po ňom sme vyslali na Hrušku aj prvú strelu do priestorov brány, Filip Hlohovský však nezakončil razantnejšie. O slovo sa následne prihlásili aj domáci, Miloš Volešák musel zasahovať po hlavičke Sládeka. Rovnako zakončoval aj Peter Puček v 9. minúte, minul avšak priestor brány. Nebezpečne vyzerala šanca hostí zakončená Pekárom, ale na správnom mieste stál Denis Vavro. Volešáka vyľakala aj strela Kóňu, ktorá tesne minula hornú konštrukciu. My sme sa nedostali do zakončenia ani po druhom rohovom kope, ktorý zahral Škvarka s Hlohovským. Domáci si zakričali gól v 26. minúte, no tešili sa predčasne, pretože Sládek stál v ofsajde. V druhej polovici prvého dejstva sa hralo medzi šestnástkami, bez práce boli prakticky obaja brankári. Nášmu pomáhala aj obrana, ktorá blokovala strely domácich. V 43. minúte odcentroval Róbert Mazáň na vzdialenejšiu žrď, kde číhal kapitán Paur, ale z voleja prudkou strelou netrafil. Po sľubnom vstupe do stretnutia sa hra v ďalšom priebehu vyrovnala, ani jeden z tímov si nevytvoril vyloženú šancu, preto sa odchádzalo do kabín za bezgólového stavu.

Do druhého dejstva od úvodu vybehol na trávnik prvýkrát na jar Ernest Mabouka, ktorý nahradil Petra Pučeka. Nikolas Špalek sa presunul na krídelnú pozíciu. Začali sme aktívne, z krídelných priestorov sme však nevymysleli nebezpečnejší center. Snažili sme sa držať loptu na svojich kopačkách, Kubo Paur sa k zakončeniu nedostal po centri Filipa Hlohovského v 62. minúte. Najväčšiu príležitosť mal v 64. minúte Kolár, ktorý jemným tečom poslal loptu do tyče. Na opačnej strele Martin Králik po rohu mohol rozveseliť našu skupinu fanúšikov, gól mu chytil jeden z obrancov domácich. Prudkú strelu vyslal následne aj Ernest Mabouka. Myjavčania opečiatkovali aj druhú tyčku, v 69. minúte s nami hrala po strele Pekára. My sme často útočili do pripravenej obrany domácich, ktorú sa nám nedarilo prekvapiť. V 80. minúte sme obkľúčili domácu šestnástku, peknú akciu vymýšľal striedajúci Jakub Michlík, no opäť sme sa nedostali do zakončenia. Preto sme to skúšali aj strelami zo strednej vzdialenosti, Mišova Škvarkova letela vysoko nad. Záverečné minúty patrili našim chalanom, Niko Špalek však zakončoval zbytočne, pretože postranný rozhodca odmával ofsajd. Gól sme nevideli ani po tutovke Martina Králika, ktorý hlavičkoval osamotený po poslednom rohu. Z Myjavy si tak odnášame bezgólovú remízu a bod do vyrovnanej tabuľky.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Bol to tempom slušný zápas, chýbalo iba gólové korenie, hoci šance boli na oboch stranách. V prvom polčase sme neboli tak dominantní, ako sme predpokladali. Súper ukázal svoju kvalitu, bol nepríjemný. Paradoxne, keď sme získali kontrolu nad zápasom svojim dobrým pohybom, súper trafil dvakrát tyč. Pozeráme sa na zápas pozitívne, u kvalitného protivníka sme udržali čisté konto. Sme útočné mužstvo, potrebujeme zlepšovať činnosť vo finálnej fáze, strelecký inštinkt, najmä na ihriskách súperov. Bod akceptujeme, hoci sme mali na to, aby sme to dotiahli do trojbodového zisku."
Miloš Volešák, brankár MŠK Žilina
"Pri tyčkách stálo pri nás aj šťastie, ale to patrí k športu. Bol to vyrovnaný zápas v strede ihriska, nastúpili proti sebe dve dobré mužstvá. Podali sme dobrý výkon, snažili sme sa hrať to, čo sme si povedali pred zápasom. Škoda záverečnej vyloženej šance. Takže celkovo spravodlivá deľba bodov."
Michal Škvarka, záložník MŠK Žilina

"Bol to náročný zápas, po fyzickej aj taktickej stránke. Súper ukázal svoju kvalitu, pri ktorej mal šance. Rovnako aj my sme sa dostali do dobrých príležitostí. Bolo to o jednom góle, žiaľ, nestrelili sme ho. Chýbala tomu z našej strany väčšia dravosť pred súperovou bránou a miestami pokoj a rozvaha."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 2. 4. 2016 od 17:00
Myjava
0:0(0:0)
Spartak Myjava - MŠK Žilina
ŽK: 12. Špalek, 37. Puček, 87. Škvarka
Diváci: 1326
Rozhodca: Marhefka
ŠTATISTIKY
ŽK: , rozhodoval , divákov Zostava MŠK Žilina:
ZOSTAVY
Spartak Myjava
Hruška - Ostojić, Machovec, Kóňa, Beňo, Pekár (87. Duga), Kolár (63. Bilovský), Marček, Daniel, Banovič, Sládek (83. Chovanec)

MŠK Žilina
Volešák - Špalek (90. Hancko), Vavro, Králik, Mazáň - Káčer (68. Michlík), Diaz, Škvarka - Puček (46. Mabouka), Paur (K), Hlohovský
SÚVISIACE ČLÁNKY
01.04.2016Pred zápasom Spartak Myjava - MŠK Žilina

Facebook