MŠK Žilina - AS Trenčín 2:3 (1:2)
Fortuna Liga,
utorok 8. 3. 2016 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
2:3(1:2)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 39. Paur, 74. Haskić - 7. Stuart Schet, 41. Holúbek, 57. Bero
ŽK: 14. Hučko, 20. Hlohovský, 81. Paur, 90.+ Špalek - 15. Stuart Schet, 60. Maierhofer, 81. Madu
ČK: 88. Stuart Schet (po druhej ŽK)
Diváci: 2313
Rozhodca: Kružliak
ŠTATISTIKY
Góly: ŽK: ČK:, rozhodoval Kružliak, divákov Zostava MŠK:
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Mandous - Špalek, Králik, Hučko, Mazáň - Paur, Bénes, Škvarka (85. Michlík) - Hlohovský, Haskić, Letić (74. Puček)

AS Trenčín
Šemrinec – M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley – Koolwijk (79. Lawrence) – Van Kessel, Bero (90.+ Guba), Holúbek, Schet – Maierhofer (71. Kalu)
Zápasové menu
V odloženom šlágri 21. kola dostal príležitosť na ľavom krídle Bojan Letić, kapitán Jakub Paur tentokrát dirigoval stredovú formáciu.

ZOSTRIH ZÁPASU


V prvých príležitostiach sa objavil Bosniak Nermin Haskić, ktorý najskôr v 2. minúte hlavičkoval v záklone iba do vzduchu. V ďalšej šanci nenamieril ľavačkou do priestorov Šemrincovej brány. Hostia udreli nečakane po našej chybnej rozohrávke v 8. minúte, keď Mitchell z tesnej blízkosti nedal Mandousovi, šancu zasiahnuť. Hra sa po pestrom úvode upokojila, rozhodca musel vytiahnuť dve žlté karty v krátkom časovom úseku. V 19. minúte si vyslúžil tvrdou strelou potlesk tribún László Bénes, ktorú musel Šemrinec iba vyboxovať do autu. Hralo sa s iba minimom šancí, škoda rohu v 25. minúte, keď bolo v šestnástke hostí veľa hráčov a lopta lietala popred Šemrinca. Ďalšia šanca na vyrovnanie prišla v 28. minúte, priamy kop Laca Bénesa zblokoval múr trenčianskych hráčov. Aj rýchlu akciu žltozelených v 31. minúte zakončovala naša "22", točená strela však tesne minula cieľ. Aktivita šošonov sa stupňovala, Nermina Haskića v gólovej šanci vychytal Šemrinec nohou. Gólovú radosť nepriniesol ani ideálny center Filipa Hlohovského, ani strela Nikolasa Špaleka. Tlak Žilinčanov sa stupňoval a konečne sme ho korunovali v 39 minúte, keď v sklze vrátil stratenú loptu pred Šemrinca Filip Hlohovský a Kubo Paur vyrovnal - 1:1. Hostia nás však vzápätí schladili, keď Holúbek trafil ľavý horný roh po spätnej prihrávke Stuarta Scheta. Žltozelení sa snažili do prestávky opäť vyrovnať, po našom rohu v 44. minúte sa k lopte nedostal nikto zo šošonov. Rozhodca tak poslal hráčov do kabín za stavu 1:2.

Prvý zákrok druhého polčasu si pripísal Aleš Mandous, ktorý si poradil s Van Kesselovým centrom. Našu rodiacu sa šancu zastavila zastávka postranného rozhodcu. Hra neubrala z tempa, naopak, presúvala sa rýchlo zo strany na stranu. Hostia hrozili z prečíslení, Mandous nemusel zasahovať po hlave Bera. V 57. minúte však najlepší strelec ligy Bero prekonal v páde bezmocného Mandousa po tretíkrát. Český brankár zachránil šošonov v 64. minúte po zakončení Maierhofera. Aktivita našich chalanov opadla, preto sa rozhodol tréner Guľa v 72. minúte pre dvojnásobné striedanie, ktoré nakoniec odvolal, pretože v 74. minúte znížil stav po centri Laca Bénesa útočník Nermin Haskić presnou hlavou - 2:3. Peťo Puček naskočil do zápasu aktívne, po jeho napádaní mal šancu Mišo Škvarka, no neodcentroval presne. Lepšie mierený bol center Nika Špaleka, po ktorom v páde zakončoval Kubo Paur mimo bránu. Tlak našich znova narastal, sieť nenapla tvrdá strela Nika Špaleka. Nadstavený čas sme obkľúčili súpera, ale centre Filipa Hlohovského neprešli až pred Šemrinca. Výsledok 2:3 sa po piatich dňoch opäť zopakoval a na domácom trávniku sme znova nebodovali.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, hlavný tréner MŠK Žilina: "Z môjho pohľadu to bol dnes bod zlomu, nie výsledkový, ale výkonnostný. Najviac ma prekvapil žilinský divák, ktorý po kvalitnom zápase dvoch výborných mužstiev, tlieskal nášmu tímu po prehre. Ďakujem im za to, videli srdce, odhodlanie aj kvalitu z našej strany.
Aký bol dôvod pre postavenie Mandousa?
"Rozhodli sme sa dnes postaviť Mandousa, hoci Volešák je top. Aleš nesklamal, no rovnako sme inkasovali tri góly."
Opäť rovnaký výsledok, no po diametrálne odlišnom výkone. Zaslúžili sme si aspoň bod?
"Zdá sa, že niečo nás skúša s týmito výsledkami, aby sme boli silnejší. Pre samotných futbalistov je dobré, že dokážu s Trenčínom uhrať výborný a vyrovnaný zápas. Body nám opäť utiekli pomedzi prsty, je to tvrdé, bolestivé. Potrebovali sme zažiť takýto zápas, kde sme si dokázali, že vieme konkurovať aj najlepším a odpracovať to srdcom."
V obrane nám chýbali viacerí hráči, bolo to cítiť?
"Je škoda defenzívnych chýb, súper je prvýkrát pred našou bránou a strelí nám gól veľmi ľahko. Futbal prinesie choroby, zranenia, tresty. Pracujeme s tým, čo máme. Možno keby bol Viktor pred obrannou líniou, je to stabilnejšie. Na keby sa však nehrá. Vytiahli sme znova ďalších mladých z akadémie. Švejdíkovi po niekoľkých tréningoch "zahaprovalo" koleno, je v procese rehabilitácie. Chýbal aj Vavro, ktorý je pre nás dôležitým hráčom. Chalani sa budú učiť v ťažkých zápasoch, akým bol aj ten dnešný, podobne ako Škriniar kedysi."
Necítite tlak, ste stále trpezlivý?
"Cítim tlak sám od seba. Makáme, drieme, dávame do toho všetko. Keď nepríde výsledok, tak to bolí najmä kvôli chlapcom."
Bojan Letić, krídelník MŠK Žilina
"Na krídle som sa cítil fajn. Podali sme celý kolektív dobrý výkon. Tréner ma tam poslal s tým, aby som si zbiehal za obranu, dostával sa do stredu a zbieral lopty. Chýbala nám lepšia koncovka, finálna fáza, stratili sme veľa ľahkých lôpt, keď sme mohli zaútočiť. Rýchly gól nás nerozhodil, vrátili sme sa späť. Žiaľ, hneď sme inkasovali. Hrali sme fajn, skúsenosť sme nahradili srdcom a bojovnosťou."
Nikolas Špalek, obranca MŠK Žilina

"Počas 90 minút sme mali prevahu, no chýbalo nám šťastie a efektivita, ktorá priala súperovi. Potrebujeme sa chytiť, možno nejakým gólom z kategórie náhodných. Hoci som bol na poste obrancu mal som dostatok centrov a príležitostí. Snažil som sa pomáhať aj vpredu."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
utorok 8. 3. 2016 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
2:3(1:2)
MŠK Žilina - AS Trenčín
Góly: 39. Paur, 74. Haskić - 7. Stuart Schet, 41. Holúbek, 57. Bero
ŽK: 14. Hučko, 20. Hlohovský, 81. Paur, 90.+ Špalek - 15. Stuart Schet, 60. Maierhofer, 81. Madu
ČK: 88. Stuart Schet (po druhej ŽK)
Diváci: 2313
Rozhodca: Kružliak
ŠTATISTIKY
Góly: ŽK: ČK:, rozhodoval Kružliak, divákov Zostava MŠK:
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Mandous - Špalek, Králik, Hučko, Mazáň - Paur, Bénes, Škvarka (85. Michlík) - Hlohovský, Haskić, Letić (74. Puček)

AS Trenčín
Šemrinec – M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley – Koolwijk (79. Lawrence) – Van Kessel, Bero (90.+ Guba), Holúbek, Schet – Maierhofer (71. Kalu)
SÚVISIACE ČLÁNKY
07.03.2016SMS vstupenky na Trenčín stále za polovicu
07.03.2016Pred opakovaným zápasom MŠK Žilina - AS Trenčín
02.03.2016K zrušenému zápasu s technickým riaditeľom
01.03.2016Zápas MŠK Žilina - AS Trenčín odložený + info o vstupenkách
29.02.2016Pred zápasom MŠK Žilina - AS Trenčín

Facebook