Pred zápasom MŠK Žilina - AS Trenčín
Opäť netradične počas týždňa budeme čeliť súperovi z Trenčína, ktorého sme v prvom vzájomnom zápase v septembri dokázali pokoriť pod hradom Matúša Čáka. Majster a zároveň jesenný líder neodštartoval jar, podobne ako náš tím, ideálne, keď mu druhú porážku terajšej sezóny, opäť pred vlastným publikom, zaškrtol v tabuľke Slovan Bratislava.

 Pod Dubňom sa stretnú dve najofenzívnejšie zostavy - spolu 82 gólov v sieti súperov sľubuje útočný futbal, čoho dôkazom sú aj vyjadrenia trénerov. Mužstvo lodivoda Martina Ševelu čaká ďalší ťažký protivník, ktorý síce nenastúpi v plnej sile, ale s pevným odhodlaním minimálne zopakovať jesenný vzájomný víťazný duel.

"Po zápase v Skalici sme mali problém s Mirom Káčerom, ktorý má virózu a uvidíme, ako sa vyvinie jeho zdravotný stav do zajtrajšieho výkopu. Verím, že Viktor Pečovský mal iba chvíľkové, drobné problémy po zápase v Senici a bude stopercentne fit. Pozitívne je, že Ernest Mabouka absolvoval tréning s mužstvom. Neznamená to, že je pripravený, ale je super, že je na trávniku s chalanmi. Ondro Švejdík ešte nebol papierovo vybavený, navyše mal zdravotný problém, čiže trénuje s fyzioterapeutom," opísal zdravotnú situáciu kabíny hlavný tréner Adrián Guľa. Zápasy nasledujú v rýchlom slede. "Podstata bola najmä regenerácia, nielen fyzická, ale aj psychická. V pokoji sme si prešli veci, ktoré boli z našej strany vyriešené nesprávne. Každý jeden deň sa snažíme pracovať na silných stránkach a odstraňovať nedostatky. Skôr sme sa pozerali dopredu, na zápas s Trenčínom, na ktorý sa tešíme. Je dobré pre hráča, keď môže hrať okamžite ďalšie stretnutie a buď v ňom potvrdiť svoju formu, alebo odčiniť zaváhanie, ako sa stalo nám."

Trénerom bude k dispozícii aj Róbert Mazáň, ktorý si proti Skalici musel odsedieť jednozápasový dištanc za žlté karty. "Trénoval som individuálne, takže som sledoval súboj na diaľku. Škoda, bolo to príliš statické z našej strany, hoci sme boli kombinačnejší a často držali loptu," v krátkosti sa vrátil k piatkovému stretnutiu ľavý obranca. "Čaká nás majster, chceme byť útočnejší, no najmä sa dostávať častejšie do zakončenia a šancí. Bez šancí vyhrávať zápasy nebudeme. Aj v tréningoch sme sa zamerali na útočnú fázu, budeme sa to snažiť preniesť do zápasu s Trenčínom." Robo sa teší na otvorený futbal, rovnako ako fanúšikovia. "Oba celky budú chcieť hrať svoju hru, nik nebude brániť a vyčkávať. Verím, že domáce prostredie môže rozhodnúť v náš prospech." Kabína má za sebou aj videorozbor. "Sústredili sme sa na pozitívne taktické veci aj zo zápasu v Trenčíne, chceme na ne nadviazať." Kde vidí rodák z Drietomy hlavné zbrane žltozelených? "Agresívny, rýchly futbal podporený efektivitou v zakončení." Tréner nemusel svojich zverencov pred zápasom kola dlho motivovať. "Hráme proti majstrovi a lídrovi súťaže, motivácia sama o sebe." Roba, podobne ako v Trenčíne, príde podporiť rodina aj pod Dubeň. "Príde priateľka aj mama s bratom." Odchovanec Trenčína je v kontakte s kamarátmi a spoluhráčmi z reprezentácie spod hradu Matúša Čáka. "Mám tam kamarátov a písali sme si. Napríklad s Lukášom Skovajsom som sa bavil, že by bol rád, kebyže obaja nastúpime a zahráme si proti sebe. Je to bývalý spolužiak, takže je tam aj rivalita. Prajem mu, aby nastúpil, ale zároveň, aby to skončilo lepšie pre mňa. Som správne namotivovaný na utorňajší zápas."

Na duel s Trenčínom si stále môžete zakúpiť SMS vstupenku za polovicu.

Na kameru nám prezradil informácie zo šatne aj stopér Denis Vavro.

Šláger 21. kola má výkop o 16:55 a na starosti rozhodcovská trojica, ako hlavný Ivan Kružliak, na čiarach mu budú asistovať Martin Balko a Tomáš Mókoš.

Facebook