Pred opakovaným zápasom MŠK Žilina - AS Trenčín
Po týždni pricestuje do Žiliny znova trenčiansky AS, ktorý si stále drží líderskú pozíciu pred Slovanom Bratislava.

Po týždni pricestuje do Žiliny znova trenčiansky AS, ktorý si stále drží líderskú pozíciu pred Slovanom Bratislava. Obhajca majstrovského titulu si po úvodnom jarnom nezdare s priamym konkurentom napravil chuť so Skalicou, ktorú zdolal gólom Maierhofera a Bera, ktorý sa s jedenástimi presnými zásahmi pridal k najlepšiemu kanonierovi ligy Tawambovi. Oba celky strelili dokopy 86 gólov, čo sľubuje ofenzívne, gólové divadlo. Trenčín, ktorý v tomto ročníku neokúsil prehru na trávniku súperov, sa bude musieť zaobísť bez vykartovaného záložníka Rabiu. Za náš tím, ktorý má v domácich zápasoch najlepšie skóre, nebude môcť nastúpiť obranca Denis Vavro, ktorý s Michalovcami uvidel piatu žltú kartu.

Kabína žltozelených má aj ďalšie zdravotné komplikácie, ktoré sa, verme, vyriešia do utorkového výkopu. "Tí, čo budú fit, tak s tými počítame. Chceme hráčov hladných po víťazstve a skalpe Trenčína. Uvidíme, do akej miery sa posunie ich zdravotný stav do začiatku zápasu. Viktor Pečovský je otázny. Nemáme veľa alternatív. Verím, že zložíme zostavu, ktorá bude tvrdo pracovať a pôjde za víťazstvom," poodhalil jedenástku hráčov Adrián Guľa, ktorý sa neskrýva pred nelichotivými výsledkami. "Každá prehra vám dá priestor na zamyslenie, keď ste rozumní aj to, aby ste sa z toho poučili. Niekedy je neúspech dobrým učiteľom pre nás, len aby tých učiteľom nebolo veľa. Chlapci majú svoju kvalitu, verím im, výsledok sa dostaví." Aj na jeseň sme cestovali na zápas s Trenčínom v pozícii odčiniť zaváhanie proti nováčikovi. Ani teraz tomu nebude inak. "Trenčín je obrovská výzva, má formu a kvalitu. V tabuľke je ťažké si vyberať súperov, nepozeráme sa na priečku, kde sa nachádza súper. Potrebujeme odovzdať maximálny výkon." Futbalisti mali v nedeľu deň bez lopty. "Voľno bolo plánované, pretože vieme, čo nás čaká - vložené kolá, reprezentačné povinnosti. Nebolo to kvôli predošlému nevydarenému zápasu." Tretí tréning na hlavnej ploche v priebehu týždňa je dobrou správou pre všetkých. "Jednoznačne, optika hlavného ihriska nám môže pomôcť z dlhodobého pohľadu. Aj naposledy sa stalo, že niektorí naši chlapci hrali na domácom štadióne po prvýkrát. Verím, že nám to iba pomôže."

Pred Trenčínom sme vyspovedali obrancu Martina Králika.

Aj na tento zápas s Trenčínom si stále môžete zakúpiť SMS vstupenku za polovicu.

Opakovaný šláger 21. kola má výkop o 17:00 a vedie ho rozhodcovská trojica, ako hlavný Ivan Kružliak, na čiarach mu budú asistovať Martin Balko a Tomáš Mókoš.

Facebook