MŠK Žilina - FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (1:0)
Slovenský pohár,
utorok 15. 3. 2016 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:0(1:0)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 33. Špalek, 64. Paur, 80. Vavro
ŽK: 60. Ljubičić, 63. Kwin, 72. Brašeň, 86. Sarr (všetci Dun. Streda)
Diváci: 792
Rozhodca: Straka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Špalek (90. Letić), Vavro, Králik, Mazáň - Škvarka, Diaz, Michlík - Puček, Paur (83. Vallo), Hlohovský (86. Hancko)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Tujvel - Ljubičić, Michalík, Pačinda (74. Mészáros), Horváth (60. ľupták), Kwin, Sarr, Brašeň, Štepanovský (55. Polievka), Davis, Stephens
Zápasové menu
Vo štvrťfinále Slovenského pohára dostal prvýkrát v bráne priestor Miloš Volešák, premiéru v žltozelenom drese si odbil Ivan Diaz a do zostavy sa po jednozápasovej pauze vrátil kapitán Jakub Paur.

ZOSTRIH ZÁPASU


Prvú kolmú akciu vymyslel v 4. minúte Denis Vavro, ktorý našiel zbiehajúceho Jakuba Michlíka. Ten však nenašiel voľného Petra Pučeka. V obrane vypomáhal debutant Ivan Diaz, ktorý nastúpil na pozícii defenzívneho záložníka. Úvodných desať minút si ani jeden z brankárov nepripísal zákrok, obe mužstvá to skúšali dlhými nákopmi, ktoré končili iba na hlavách obrancov. Rodiacu sa šancu v 16. minúte, do ktorej sa dostával Peter Puček, zastavil postranný rozhodca zdvihnutou zástavkou. Hostia mali príležitosť v 18. minúte po priamom kope Pačindu, ale Miloš Volešák si postavil múr ukážkovo. Veľkou šancou môžeme nazvať strelu Roba Mazáňa v 20. minúte, ktorý však v ťažkej pozícii trafil iba obrancu. Mrzieť nás môže brejk v 21. minúte, po ktorom bol osamotený pred Tujvelom Filip Hlohovský, no neumiestnil loptu do brány. Ďalšiu strelu mal z ľavej strany Jakub Paur, ale rovnako netrafil loptu ideálne. Prebrali sme iniciatívu, aktívne hral Diaz aj Puček. Pred Volešákom zahrmelo v 26. minúte po ľavačke Pačindu, tá sa, našťastie, točila od brány. Väčšiu príležitosť ako gólovú nám nechali hostia v 29. minúte, keď sa Kubo Michlík rútil sám, ale trafil iba Tujvela. Dorážka Kuba Paura našla iba obetavého obrancu. Ďalšiu dieru v obrane DAC sme našli v 31. minúte, no Michal Škvarka príliš dlho váhal so strelou, ktorú mu v sklze vytečovali hostia na roh. Konečne sme pretavili šance do gólu v 33. minúte, keď si krásne pomedzi obrancov zbehol Nikolas Špalek, ktorý odcentroval, lopta sa k nemu so šťastím vrátila, v skrumáži obišiel Tujvela a strelou od brvna rozveselil lavičku šošonov - 1:0. V 42. minúte sme mali po zmätku na hranici šestnástky aj kus šťastia. Najskôr osamotený Sarr trafil iba do tyče, po následnom rohu a centri nám pomohlo aj brvno. Neujal sa ani šprint Jakuba Paura a tak sme išli do kabín s jednogólovým náskokom.

Do druhého polčasu sme nastúpili bez zmien, rozohrávku mali k dispozícii hostia. Podobne ako v prvom dejstve to skúšali mužstvá vzduchom, naše akcie zastavil dvakrát asistent rozhodcu. Miloš Volešák čaroval hneď dvakrát po sebe, najskôr Sarrovi zneškodnil vyrovnanie a potom aj bombu Horacia. Gólovo vyzerala aj naša črtajúca sa šanca po akcii Kuba Michlíka, no Jakubovi Paurovi neostali sily na lepšie zakončenie. Zasahovať musel náš brankár Miloš Volešák aj v 63. minúte, Polievkovu strelu ľahko skryl do náručia. O minútu neskôr sme zahrali svoj prvý priamy kop a hneď sme z neho udreli. Michal Škvarka ideálne odcentroval, loptu dobre sledoval Jakub Paur, ktorého najskôr vychytal Tujvel, ale na dorážku bol prikrátky - 2:0. Žltozelení kontrolovali hru a preto tréner Guľa šetril striedania. Hostia už v 74. minúte vyčerpali aj svoje posledné striedanie. O minútu neskôr sa z uhla dostal do zakončenia Filip Hlohovský, no jeho strieľaná prihrávka minula bránu aj nabiehajúceho Škvarku. Výborný výkon celého tímu korunoval tretím presným zásahom Denis Vavro, ktorý ostal pred bránou po rohu a presne mierenou strelou k tyči upravil na 3:0. Potlesku sa dočkal kapitán Kubo Paur v 83. minúte, ktorý nastúpil do zápasu so sebazaprením, keď ho tréner stiahol a nahradil ho Kristián Vallo. Výborný štart mohol korunovať gólom v 90. minúte Diaz, no strela zvnútra šestnástky išla po zemi, kde boli rukavice Tujvela. Konečne sme prelomili čiernu sériu prehier a postúpili sme do semifinále Slovenského pohára.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, hlavný tréner MŠK Žilina
"Dnes rozhodla túžba, kvalita a tímovosť v jednom. Súper hral otvorene, čím prispel ku kvalite stretnutia a hra tak spĺňala prísne kritériá. Zápas mal viac rozhodujúcich momentov - strelený gól, naše ďalšie nepremenené šance, Volešák a jeho zákroky v úvode druhého polčasu, ktorými zmaril vyrovnanie. V druhej časti sme zvýšili efektivitu, góly nám dodali istotu. Diaz ukázal obrovský potenciál a verím, že jeho výkonnosť bude stúpať. Fanúšikom Žiliny ešte môže predviesť oveľa viac. Ďakujeme prítomným divákom za povzbudzovanie a záverečný potlesk."
Denis Vavro, obranca MŠK Žilina

"V dnešnom stretnutí to bolo naše obrovské odhodlanie prelomiť sériu prehier a konečne zvíťaziť. Podarilo sa to a sme za to veľmi radi. Verím, že takto budeme oslovovať aj v piatok. Strelili sme pekné tri góly, mali sme aj šťastie, ale zaslúžene ideme ďalej."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Slovenský pohár,
utorok 15. 3. 2016 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:0(1:0)
MŠK Žilina - FC DAC Dunajská Streda
Góly: 33. Špalek, 64. Paur, 80. Vavro
ŽK: 60. Ljubičić, 63. Kwin, 72. Brašeň, 86. Sarr (všetci Dun. Streda)
Diváci: 792
Rozhodca: Straka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Špalek (90. Letić), Vavro, Králik, Mazáň - Škvarka, Diaz, Michlík - Puček, Paur (83. Vallo), Hlohovský (86. Hancko)

FC DAC 1904 Dunajská Streda
Tujvel - Ljubičić, Michalík, Pačinda (74. Mészáros), Horváth (60. ľupták), Kwin, Sarr, Brašeň, Štepanovský (55. Polievka), Davis, Stephens
SÚVISIACE ČLÁNKY
14.03.2016Pred pohárovým zápasom MŠK Žilina - FK DAC 1904 Dunajská Streda

Facebook