Moja povinnosť

Prešiel vyše polrok od veľkého návratu „strateného syna“. Adaptácia nielen na futbalový návrat, ale aj na návrat celej rodiny späť do Žiliny. Ako sa zžil s prostredím pod Dubňom Tomáš Hubočan a čo potreboval spoluhráčom povedať v šatni po poslednej prehre?

Kompletný rozhovor prinesieme v piatkovom, predzápasovom Bulletine MŠK.


Hubko, ako prebehla tvoja aklimatizácia, návrat do Žiliny?

„Možno trochu dlhšie mi trvalo, kým sa zaradím. Nielen vo futbale, ale vo všetkom tu doma. Práve futbal mi však napomáhal v tom, aby som sa znova začlenil do slovenského prostredia. Myslím si, že kabína mi rovnako pomohla. Futbalovo sa cítim fajn. Možno by to bolo o niečo horšie, keby som nebol súčasťou tímu, súčasťou futbalového diania.“

Spomínal si pri príchode, že pri mladších chalanoch možno omladneš. Nezostarol si však, naopak, pri dirigovaní a zodpovednosti v kabíne?

„Určite týmto nestarnem, „nešediviem“. Zažívam veci, ktoré sú s tými mladými chalanmi pekné. Môj postoj voči nim, moje skúsenosti sú niekedy potrebné. Je to proces, futbalový kolobeh. Spadá to na mňa a ja som rád, že ma chalani rešpektujú, dajú si povedať. Mňa to osobne veľmi teší a zároveň je to taká moja povinnosť, zodpovednosť starších hráčov. Verím, že sa mi to nejakým spôsobom darí.“

Interný príhovor si mal aj po poslednej prehre v Trnave. Čo bolo potrebné z tvojej pozície povedať kabíne? Padnú slová na úrodnú pôdu?

„Nič svetoborné som chalanom nepovedal. Len aby sme.... Viac sa dočítate v Bulletine MŠK, ktorý si môžete vziať zadarmo pri vchodoch na štadión.

Facebook