Kapitán Ján Minárik s novou zmluvou

Odchovanec, líderská osobnosť, vzostupné výkony a aj spomínaná kapitánska zodpovednosť. Ján Minárik predĺžil so svojím rodným klubom zmluvu, ktorá má po podpise platnosť do 30. júna 2026.


Jedna z kľúčových postáv 

Nechýbal ani v jednom jesennom dueli, pričom s tromi presnými zásahmi vyrovnal svoje gólové maximum z celej sezóny 2021/2022. Po dlhšom zranení, ktoré ho predtým vyradilo z hry na trištvrte roka, sa vrátil silnejší. A nie je to len fráza. Viac hovorí športový manažér MŠK Karol Belaník.

"Jano po dlhšom zranení nárastol nielen výkonnostne, ale aj ľudsky. Počas jesene bol správnym lídrom v kabíne i na trávniku, a aj preto sme sa rozhodli predĺžiť mu zmluvu a zároveň sa mu takýmto spôsobom odvďačiť za dlhoročné služby v našom drese. Hoci je dostatočne skúsený, stále môže vo svojom veku napredovať, v čo pevne veríme. Rovnako dúfame, že vo výkonoch z jesene bude pokračovať aj na jar."


naďalej rásť

Spokojnosť panovala aj pri samotnom hráčovi, ktorý predĺženiu zmluvy podpísal aj za prítomnosti agenta Miroslava Pikusa - bývalého hráča Šošonov a zástupcu agentúry K2K Sports. Ako vníma Ján Minárik?

"Vždy sú to príjemné pocity, keď sa dozviete, že klub je s vami spokojný a má záujem aj naďalej spolupracovať. Tobôž Žilina, ktorá je mojím rodným klubom a prešiel som si tu celou mládežou. A navyše teraz cítim zvýšenú zodpovednosť ako kapitán. Sezónu máme slušne rozbehnutú, verím preto, že dopadne tak, ako si všetci prajeme. Ďakujem rodine, podporovateľom a hlavne vedeniu za možnosť naďalej sa rozvíjať, rásť futbalovo tu doma pod Dubňom."

Facebook