Andrej Stojchevski predĺžil so Šošonmi

Do 31. decembra 2026. Tak znie nová dĺžka kontraktu severomacedónskeho obranca a kapitána tamojšej reprezentácie do 21 rokov Andreja Stojchevskeho s MŠK Žilina. Pred ukončením jesennej časti tak defenzívny univerzál, ktorý pôsobí pod Dubňom už takmer dva roky, spečatil svoju ďalšiu budúcnosť so žltozelenými.


pokračovať v progrese

K tejto sezóne patrí k najvyťažovanejším hráčom Šošonov. Z doterajších sedemnástich ligových duelov nastúpil na pätnásť, v ktorých zaznamenal jeden gól. Andrej Stojchevski si svojimi výkonmi vypýtal predĺženie zmluvy o ďalší rok.

"Som šťastný za podpis novej zmluvy, ale stále mám veľké ambície. Verím v to, že môj progres v Žiline bude pokračovať správnym smerom a tempom. Teším sa na nové výzvy," dodáva reprezentant svojej krajiny do 21 rokov, pričom na margo aktuálnej situácie dodáva: 

"S doterajším priebehom sezóny panuje spokojnosť, sme vo forme a verím, že budeme takto pokračovať. Zatiaľ sme v polovici sezóny a musím priznať, že to máme naozaj slušne rozbehnuté. Naozaj teda dúfam, že takto budeme pokračovať nielen v sobotu, ale aj v jarnej časti. Budeme musieť byť ešte lepší, ak chceme bojovať o najvyššie priečky," hovorí žltozelené číslo 18.


nová zmluva odmenou a motiváciou

Dlhodobo kvalitné výkony nenechalo bez povšimnutia ani vedenie, ktoré tak Andrejovi pripravilo skorší "vianočný darček." Viac prezrádza športový manažér Šošonov Karol Belaník.

"Andrej podáva dlhodobo kvalitné, štandardné výkony, preto sme chceli oceniť novou zmluvou jeho progres, kvalitu a charakter."

Počas dvoch rokov pod Dubňom napreduje Severomacedónec želaným smerom. "Hoci sa profiloval aj na pozíciu "šestky", na stopérovi priniesol očakávania, ktoré sme od neho mali. Odvádza kvalitné výkony nielen u nás, ale aj vo svojej repre. Sme radi, že sme predĺženie kontraktu vyriešili takto rýchlo ešte pred skončením jesennej časti. Želáme mu, aby bola jeho výkonnosť naďalej stabilizovaná a aby sa smerom do budúcnosti len a len zlepšoval."

Facebook