Po tesnej prehre končíme v Slovnaft Cupe
Slovenský pohár,
streda 28. 2. 2024 od 17:30
Tehelné pole
1:0(0:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 66. Marcelli
ŽK: 32. Essomba, 88. Ndjeungoue (obaja MŠK Žilina)
Diváci: 2273
Rozhodca: Kráľovič - Jekkel, Štrbo
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Borjan – Bajrić, Kashia, Wimmer (65. Tolić) - Blackman, Savvidis, Kucka (90.+ Pauschek), Zmrhal - Barseghyan (82. Kankava), Rodrigues (65. Marcelli), Weiss (C) (65. Strelec)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Leitner (82. Jakubík), Gidi (88. Stojchevski), Adang, Javorček - Essomba (62. Iľko), Bile (62. Jambor), Nsona
Zápasové menu

Len prekvapiť. To bolo reálne očakávanie pred samotnou dohrávkou 5. kola Slovenského pohára zo strany Šošonov. Tí sa síce museli väčšinu stretnutia brániť, no v prvom polčase vďaka obetavosti a kompaktnému výkonu v obrane prežili viaceré nebezpečné situácie i penaltu. Po zmene strán však bezgólový stav dlho nevydržal, a práve jediný gól z kopačky domácich rozhodol o tesnej výhre belasých. 

Po vypadnutí v pohári sa môžeme koncentrovať čisto na ligu, v nej nastúpime v sobotu na pôde Dunajskej Stredy. 


ZOSTRIH ZÁPASU


Ani jeden z tímov sa v pohárovom stretnutí nešetril v rámci mien v zostavách. My sme museli počítať s absenciou krajných bekov Kristiána Bariho a Sama Ďatka, ku ktorým sa po utorkovom európskom zápase pochopiteľne pridal Mário Sauer, pripravený iba na striedačke. 

Slovan začal stretnutie na našej polovici, z vysokého držania lopty a série rohových kopov takmer vyťažil úvodný gól. Hlavička Kucku síce prekonala Ľuba Belka, na čiare však zachránil pohotový James Ndjeungoue. Postupne sme sa otriasli z úvodného tlaku, ktorý sme prežili bez gólu, a mohli sme sa vydať aj do ofenzívy. Prvý náznak mal Domino Javorček i následnú prvú strelu vyslal náš "wingback", neprešla však po rohovom kope cez hradbu tiel. Šťastie v nešťastí sme mali v 25. minúte, šikovnou kľučkou si vypýtal faul v pokutovom území Rodrigues. Známe pravidlo, kedy by sám faulovaný nemal kopať, platilo vďakabohu aj tentokrát. Útočník Slovana totiž opečiatkoval iba brvno, a tak sa pokračovalo bez gólov. My sme boli vpredu otupení najmä kvôli rýchlym stratám a prehratým súbojom v strede poľa, čím sme sa nedostávali v prvej polhodine do ohrozenia Borjanovej brány. Tie pokračovali prakticky do polčasu, škoda niekoľkých nepresností, kedy sme mohli domácich pri našich brejkoch výraznejšie preveriť. Treba však pochváliť defenzívu, ktorá oproti vzájomnému zápasu zo začiatku februára pracovala pod vedením Tomáša Hubočana spoľahlivejšie, obetavejšie a kompaktnejšie. A to aj napriek množstvu faulov typických pre Tehelné pole. Do kabín sa tak šlo za remízového stavu 0:0. 

Podobný obraz hry pokračoval zo začiatku druhého dejstva, domáci to všemožne skúšali do našej defenzívy. A hoci sme boli v nezvyklej pozícii, fungovalo nám to vzadu. Vpredu to však chcelo zmenu, a tak prišli na trávnik Iľko s Jamborom. Zmena v zostave ale dokonale vyšla domácim, Marcelli bol na trávniku iba niekoľko sekúnd, keď sa pretlačil do prízemného centra Kucku a domáci viedli. To nás nútilo myslieť viac na útok a risknúť to. Práve na to čakali domáci pri brejkoch, v 73. minúte vychytal Barseghyana pozorný Ľubo Belko. Inak aj Slovan podstatne viac začal myslieť na defenzívu a ubránenie tesného postupu, zároveň "čítal" akékoľvek snahy o útočné výpady žltozelených. Opticky sme tak boli v závere viac na lopte, stále však absentovala naša finálna fáza a aspoň ako taká šanca. Nezmenila to ani posledná štandardka, a tak sme bez brány nemohli pomýšľať na vyrovnanie.

V domácej pohárovej súťaži tak končíme podobne ako naši dorastenci v osemfinálovej fáze. Jar pre nás pokračuje už iba ligou, základnú časť zakončíme v sobotu v Dunajskej Strede. Následne začneme nadstavbovú časť na domácom trávniku. 


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Weiss st., tréner ŠK Slovan Bratislava
"Tešíme sa. Cieľom bol postup, čomu sme podriadili taktiku i všetko ostatné v náročnom program, keď už o tri dni hráme s Trnavou. Po vstupe do zápasu, kedy sme nepremenili penaltu, som vedel, že na hráčov, ktorí nastúpili pred tromi dňami v Trenčíne, príde časom aj únava. Som spokojný s prístupom, vieme hrať lepšie, no pohár sa hrá na postup, čo sme splnili. Žilina prišla v hlbokom bloku, nikdy proti nám nehrala takto defenzívnejšie. Dobre sme si postrážili brejkové pokusy, dostupovali sme vrchných hráčov a nepustili sme súpera do vyloženej šance.Pred dneškom som povedal, že aj po tom, ako sme v Žiline vyhrali vysoko 4:0, stačí teraz vyhrať aj o gól, čo sa do bodky splnilo. Skórovali sme hneď po striedaní, čo sa občas podarí, z tohto pohľadu som spokojný.“
Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina
"Oproti poslednému zápasu sme chceli nejaké veci zmeniť a Slovan určitým spôsobom prekvapiť. Zámerom bolo hrať kompaktne z bloku, aby nemali domáci toľko príležitostí trestať nás z brejkov. Naopak, my sme chceli z pevnej obrany vyrážať do protiútokov. Darilo sa nám poctivo brániť a následne získavať lopty, no ďalej sme to už nedotiahli. Buď nás zabrzdil rozhodca prísnymi faulami, niečo sme zase "vyriešili" nepodarenými prihrávkami alebo, keď už sme prešli do ofenzívy, tak sme tam neboli dostatočne trpezliví. Proti takýmto súperom musí byť prechodová fáza bez chýb, aby sme z toho dokázali niečo vyťažiť. Zároveň sme nedokázali dlhšie podržať loptu a počkať si na svoju príležitosť. Tu sa stále ukazuje naša skúsenosť v porovnaní so súperom. Chalanom však snahu uprieť nemôžem, bolo vidno, že chcú, no dnes to nešlo. Ideme však ďalej, musíme sa naplno sústrediť na ligu a najbližšie na Dunajskú Stredu."
Kelian Nsona, útočník MŠK Žilina

"Bol to ťažký zápas, v ktorom sme sa museli sústrediť najmä na defenzívu. Slovan potvrdil svoju kvalitu, no napriek tomu sme odohrali oveľa lepší duel ako v lige. Chýbalo nám viac presnosti pri prechode do ofenzívy a pri výstavbe útoku. Tesná prehra mrzí o to viac, že sme mohli pomýšľať na postup. Nevadí, teraz sa už musíme sústrediť iba na ligu, zlepšiť výkony a začať vyhrávať. Osobne sa tu cítim zatiaľ veľmi dobre, rýchlo sa adaptujem a pomáha mi, že tréner sa so mnou veľa rozpráva. Snáď sa to už ukáže aj na ihrisku."


Slovenský pohár,
streda 28. 2. 2024 od 17:30
Tehelné pole
1:0(0:0)
ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina
Góly: 66. Marcelli
ŽK: 32. Essomba, 88. Ndjeungoue (obaja MŠK Žilina)
Diváci: 2273
Rozhodca: Kráľovič - Jekkel, Štrbo
ZOSTAVY
ŠK Slovan Bratislava
Borjan – Bajrić, Kashia, Wimmer (65. Tolić) - Blackman, Savvidis, Kucka (90.+ Pauschek), Zmrhal - Barseghyan (82. Kankava), Rodrigues (65. Marcelli), Weiss (C) (65. Strelec)

MŠK Žilina
Belko - Minárik (C), Hubočan, Ndjeungoue - Leitner (82. Jakubík), Gidi (88. Stojchevski), Adang, Javorček - Essomba (62. Iľko), Bile (62. Jambor), Nsona
SÚVISIACE ČLÁNKY
29.02.2024Nepodarilo sa nám ísť do rýchlych brejkov
26.02.2024SC | V stredu osemfinálová dohrávka proti Slovanu

Facebook