SC | V stredu osemfinálová dohrávka proti Slovanu

Poriadne nabitý a náročný týždeň čaká všetkých zainteresovaných v rámci futbalového diania pod Dubňom. Iba 24 hodín po európskom mládežníckom divadle v rámci UEFA Youth League prelaďujeme na domácu pohárovú súťaž, kde nás v rámci 5. kola Slovnaft Cupu konečne čaká dohrávka z jesene proti Slovanu Bratislava. Druhýkrát vo februári sa tak stretneme proti belasým. Ako ich viac potrápiť, prekvapiť a postúpiť na úkor favorita?

Osemfinálový súboj Slovenského pohára, ktorý má v stredu na Tehelnom poli výkop o 17:30 hod. pred kamerami Futbalnet TV, povedie Peter Kráľovič.


druhýkrát vo februári

Po viac ako štyroch mesiacoch sa Šošoni vracajú do diania v rámci domácej pohárovej súťaže. V aktuálnej edícii Slovnaft Cupu máme za sebou tri duely s protivníkmi z nižších líg. Očakávané a viac-menej pohodlné postupy teraz v 5. kole strieda súper z radu tých najťažších. Žreb ešte na jeseň spojil práve Šošonov s bratislavským Slovanom, ktorý popri lige patrí k favoritom aj na zisk Slovenského pohára. V Slovnaft Cupe sa stretneme po troch rokoch, v sezóne 2020/2021 sme si to rovnako na Tehelnom poli rozdali v pamätnom finále, ktoré rozhodlo až predĺženie. Taktiež na Tehelnom poli sme hrali pohár aj v sezóne 2019/2020, kedy sme rovnako v osemfinálovej fáze ťahali za kratší koniec po prehre 0:2. 

Práve stredajšie stretnutie určí posledného postupujúceho do štvrťfinále, kde sa okrem nikéligistov (Podbrezová, Skalica, Dunajská Streda, Michalovce, Ružomberok, Trnava) nachádzajú aj treťoligové Lipany. Na postupujúceho z našej dvojice čaká po vyžrebovaní v boji o semifinále Podbrezová (v prípade postupu Šošonov by sa hralo pod Dubňom). 


ustráchaní alebo odvážni

"Cez polčas si zobrali slovo aj skúsenejší hráči, zazneli tvrdšie slová, no nepreniesli sme to na trávnik. Náš tím musí po všetkých peripetiách makať a nabrať sebavedomie, ktoré budeme do nadstavby potrebovať. Hráči, ktorí boli viac striedajúcimi, potrebujú teraz zabrať a potiahnuť to," nechal sa počuť ešte po zápase lodivod MŠK Jaroslav Hynek.

Ten spolu s kolegami nebude môcť počítať najmä so stredopoliarom Máriom Sauerom, ktorý rovnako ako proti Dortmundu vypomôže našej U19 v utorok proti Kodani. 

"Bude nám chýbať Majo i ďalší mladší chalani, ktorí sa spoločne pripravujú na Kodaň. Veríme, že chalani predvedú pre plný dom ďalšiu víťaznú šou. My sa zodpovedne pripravujeme na Slovan tak, aby sme ho prekvapili a postúpili. V aktuálnom rozpoložení to môže znieť trúfalo, no je to na jeden duel. Áno, hoci Slovan vypadol v Európe a má za sebou náročný duel v Trenčíne, stále disponuje mimoriadnou kvalitou. My však chceme ísť za postupom."

V lige to po zimnej prestávke zatiaľ nejde, práve proti Slovanu sme pred tromi týždni odštartovali jarnú časť.

"Verím, že sa otrepeme z posledných súbojov a aj keď možno nie príjemné skúsenosti nám pomôžu sa pripraviť čo najlepšie. Slovan nás v rámci systému oproti ligovému duelu spred pár týždňov nemá príliš čím prekvapiť. Vnímame však s rešpektom jeho silu, vysokú individuálnu kvalitu, ktorá to dokáže kedykoľvek strhnúť na ich stranu. Je to o nás, čo si dovolíme hrať. Či budeme ustráchaní alebo odvážni. Zároveň môžeme takýto duel vyhrať iba v momente, kedy všetci podajú skvelý individuálny výkon a tímovo sa podporíme. K tomu potrebujeme aj šťastie, aby sa domácim aj niečo nepodarilo. Viď víťazný vzájomný duel spred roka v rámci nadstavby. Verím, že sa dobre nachystáme, budeme to brať ako obrovskú výzvu."


sektor hostí | vstupenky

Predaj lístkov na meno na stredajšie pohárové stretnutie do sektoru hostí bude prebiehať telefonicky výhradne u nášho bezpečnostného manažéra Martina Ukropa (martin.ukrop@mskzilina.sk | 0911 421 492). Kontaktovať ho môžete do dňa výkopu, do 16:00 hod.

  • Cena vstupenky: 12 €.

rozhodcovia

Stredajší duel osemfinále Slovnaft Cupu, ktorý štartuje o 17:30 hod, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič. Na čiarach mu asistujú Adam Jekkel a Milan Štrbo.


priamy prenos

Facebook