Šláger kola bez gólov, so Slovanom aj druhýkrát v sezóne remíza
Fortuna liga,
nedeľa 1. 12. 2019 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
0:0(0:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
ŽK: 85. Ljubičić (Slovan)
Diváci: 4448
Rozhodca: Glova - Benko, Hrčka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Anang, Kaša, Králik, Kiwior - Káčer (C), Fazlagić (84. Paur), Bernát (60. Diaz) - Ďuriš (68. Jánošík), Boženík, Demiri

ŠK Slovan Bratislava
Šulla – Bajrić, Abena, Božikov (C), Suchockij – Daniel (87. Pauschek), Ljubičić, de Kamps, Dražić (75. Holman) – Šporar, Ratão (75. Moha)
Zápasové menu
Záver ligovej jesene pod Dubňom patril šlágru 17. kola Fortuna ligy, v ktorom šošoni vyzvali úradujúceho majstra Slovan Bratislava. Kentošovci sa favorita zápasu nezľakli a v prvej polovici s ním hrali vyrovnanú partiu. Hostia hrozili krídelnými akciami, žltozelení sekundovali zas strelami z diaľky. Druhý polčas začali belasí dvomi obrovskými šancami, pri ktorých hralo s nami aj šťastie. Gól z nich nepadol, a hoci diváci videli výborný futbal, napokon sa v šlágri kola gólovej radosti nedočkali.

ZOSTRIH ZÁPASU


Šošoni čelili majstrovi s Besirom Demirim na ľavej strane útočného trojzáprahu, v základnej zostave sa opäť objavil náš najlepší strelec Ján Bernát. Po úvodnej oťukávacej fáze prišla 6. minúta, útok Slovana po pravej strane a nepresné zakončenie Dražića. O dve minúty sa ukázali aj šošoni, keď Dávid Ďuriš pekne prehodil na Bernáta, ten sa dostal do výbornej pozície, no dlho váhal so zakončením a loptu napálil len do Šullu. Akciu z priameho kopu, ku ktorej sa naťahoval Králik a po ňom aj Boženík, zastavil až rozhodca ofsajdovým verdiktom. Žltozelených zdobila v úvodných minútach bojovnosť a nasadenie a do každého súboja išli naplno. Z toho vyplývali aj šance - napríklad tá zo 14. minúty, keď pred Ďurišovým zakončením musel hasiť Božikov. Lopta sa ešte dostala k Fazlagićovi, ktorý krížnou strelou mieril tesne vedľa. Na druhej strane aktívny Dražić preveril čerstvo dekorovaného hráča mesiaca október Domina Holeca. Šošoni boli pri chuti a kapitán Miro Káčer to demonštroval strelou k vzdialenejšej žrdi, ku gólu chýbali centimetre. Po dlhšej odmlke prišla v 28. minúte nebezpečná strela Demiriho, ktorú Šulla kryl. Pred žilinskou bránou to zahrmelo po presnom Šporarovom centri na Daniela, druhý menovaný z dobrej pozície mieril vedľa. Náš repre kanonier Robo Boženík skúšal šťastie v 39. minúte spoza šestnástky, a hoci sa Šulla poriadne natiahol, zasahovať nemusel. Tri minúty pred koncom prvého polčasu mal pred sebou priestor Bernát, skúšal to strelou z 20 metrov, no gólman belasých pokus nášho najlepšieho strelca vyrazil. 

Len pár sekúnd uplynulo od úvodného hvizdu druhého polčasu a Slovan mohol viesť po Ratãovej šanci. Ten istý hráč pálil o pár okamihov neskôr len do bočnej siete. V 51. minúte sa predviedol tutovkou Šporar, no ešte lepšie vynikol zákrok Domina Holeca. Slovan ukázal svoju kvalitu v rýchlych brejkoch po osi Daniel - Šporar - Ratão, posledný menovaný však po Šporarovom centri nedosiahol na loptu. Slovan mal miliónpercentnú šancu v 57. minúte, keď Suchockého center mieril do žrde a od voľného Ratãa sa lopta odrazila do žrde a preč z brány. Defenzíva šošonov prežívala horúce chvíle aj v ďalších minútach, keď do odkrytej brány hlavičkoval Šporar, a hoci prekonal aj Holeca, obetavo za nášho gólmana zaskočil Kaša. V 70. minúte mali šošoni k dispozícii rohový kop, na jeho konci bola hlavička Boženíka, ktorá mierila len na vrchnú sieť. O tri minúty neskôr videli diváci ďalší mikrosúboj Holec - Šporar, úspešnejší bol náš brankár, ktorý proti kanonierovi Slovana vytiahol fantastický zákrok. Krásnu kombinačnú akciu predviedol Boženík s Káčerom a Diazom, ktorý tiesnení obrancom Slovana mieril slabšou nohou mieril k bližšej žrdi. Posledná minúta priniesla šošonom obrovskú príležitosť, keď zľava centrujúci Demiri našiel v šestnástke Boženíka, no ten z prvej trestuhodne prekopol. Božo zahodenou šancou uzavrel zápas, v ktorom sme majstrovi uchmatli aj druhýkrát v sezóne bod.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina
„Pred zápasom sme boli pod paľbou kritiky, nebolo to jednoduché, no snažili sme sa nasadením, bojovnosťou nechať zabudnúť na predošlé vystúpenia. Vpredu nám chýbala dnes väčšia kvalita, no treba rešpektovať silu Slovana. Má veľkú kvalitu, no v minulej sezóne sme inkasovali proti nim až 15 gólov, teraz s mladým tímom sme dokázali so Slovanom odohrať druhý, relatívne vyrovnaný duel. V prvom polčase bolo vidieť práve na mladíkoch prílišný rešpekt, dôsledkom čoho prichádzali ľahké straty a my sme nemohli rozvinúť našu útočnú snahu. Je to napriek tomu pokrok proti minulej sezóne, chalani ukázali veľké chcenie a motiváciu. Futbal sa hrá na góly, z pohľadu ofenzívy to aktuálne nevyznieva dobre, treba si vytvárať viac gólových šancí. V defenzíve sme zas udržali nulu, bolo to o bojovnosti, kompaktnosti, dobrej organizácii hry. Hralo sa vo veľkom tempe, v kvalitnom zápase pri početnej kulise chýbali iba góly. Pre naše mužstvo veľmi dobrá skúsenosť, v stredu pôjde o inú súťaž – Slovenský pohár, takže určite sa dobre pripravíme a zabojujeme o postup.“
Ján Kozák ml., tréner ŠK Slovan Bratislava
„Chceli sme vyhrať, aj sme si to, podľa mňa, zaslúžili. Chýbala nám lepšia efektivita a riešenie finálnych situácií. Ukázali sme, že sme najlepší na Slovensku. Žilina sa na nás pripravovala celý týždeň, a hoci sme mali náročný program, aj tak sme boli lepší. Bod z tohto zápasu je v poriadku.“
Martin Králik, obranca MŠK Žilina

"Proti Slovanu nás nečakalo nič jednoduché. Myslím si, že sme podali dobrý výkon najmä v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi. Dali sme do toho všetko, bolo tam nasadenie aj kvalita. Škoda, že sme nedali gól, ale na druhej strane to šťastie, ktoré nám chýbalo pri zakončení, sme mali pri situáciách vo vlastnej šestnástke, či už pri nastrelenej žrdi Slovana alebo po jednej nebezpečnej hlavičke. Pri zakončení musíme zachovať chladnú hlavu a jednoducho to dať do brány z hociktorej pozície. Vždy chceme vyhrať, vždy sa nám bod máli, ale vzhľadom na priebeh zápasu mohol vyhrať jeden aj druhý tím. Preto bod proti Slovanu berieme."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 1. 12. 2019 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
0:0(0:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
ŽK: 85. Ljubičić (Slovan)
Diváci: 4448
Rozhodca: Glova - Benko, Hrčka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Anang, Kaša, Králik, Kiwior - Káčer (C), Fazlagić (84. Paur), Bernát (60. Diaz) - Ďuriš (68. Jánošík), Boženík, Demiri

ŠK Slovan Bratislava
Šulla – Bajrić, Abena, Božikov (C), Suchockij – Daniel (87. Pauschek), Ljubičić, de Kamps, Dražić (75. Holman) – Šporar, Ratão (75. Moha)
SÚVISIACE ČLÁNKY
03.12.2019Reakcia klubu MŠK Žilina k vandalizmu v zápase proti Slovanu
30.11.2019Zápasom proti Slovanu uzavrieme jeseň pod Dubňom
29.11.2019Na nedeľnom šlágri viaceré sprievodné aktivity pre fanúšikov

Facebook