Proti Senici doteraz najvyššia výhra v sezóne, šošoni sú po nej na čele tabuľky
Fortuna liga,
sobota 31. 8. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
5:0(1:0)
MŠK Žilina - FK Senica
Góly: 24. Boženík, 48. Ďuriš, 60. a 74. Káčer, 85. Králik
ŽK: 47. Boženík, 65. Králik - 48. Dias, 55. de Assis, 70. Baumgartner, 71. El Moudane
Diváci: 2522
Rozhodca: Glova - Somoláni, Pozor
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Tomič, Kaša, Králik, Sluka - Káčer, Demiri, Bernát (71. Myslovič) - Ďuriš (76. Jánošík), Boženík, Diaz (64. Vallo)

FK Senica
Taborda – de Assis, Dias (C), Didiba, Krč – Yenne, Klapan (90. Addo), El Moudane, Totka (68. Sulley) – Ramirez (61. Baumgartner) – Castaňeda
Zápasové menu
Na domácom štadióne sme privítali pred reprezentačnou prestávkou v rámci 7. kola Fortuna ligy nevyspytateľnú, legionármi nabitú Senicu. Dôležitým zákrokom nás za bezgólového stavu podržal brankár Dominik Holec, potom už zobrali opraty zápasu do rúk šošoni. Gólový koncert rozbehol do prestávky Robo Boženík. Po zmene strán sme pridali ďalšie štyri góly, čím sme zopakovali výhru 5:0 nad Záhorákmi z minulej sezóny. Bezpečne sme tak dokráčali k ďalším trom bodom, ktoré nás minimálne na 24 hodín posúvajú na čelo tabuľky.

Zostrih zápasu


Od úvodného hvizdu sme nastúpili v tradičnom rozostavení 4-3-3. Kouč Jaroslav Kentoš zaradil do základnej zostavy premiérovo Dávida Ďuriša a po krátkej pauze zavinenej zranením sa do otváracej jedenástky zmestil aj Braňo Sluka. Šošoni začali duel s loptou na svojich kopačkách, Seničania však bránili v bloku a čakali na protiútoky. Jeden taký mali hostia v 6. minúte, no strela Yenneho nemala gólové parametre. K prvému zakončeniu sa odhodlával v 9. minúte Robo Boženík, ktorý z ľavej strany dostal center od Ivana Diaza, no Roba dobre pokryl stopér Senice. Záhoráci odpovedali na druhej strane veľkou šancou El Moudana. Strážca žilinskej svätyne Domino Holec si s nebezpečnou príležitosťou poradil. V 14. minúte prevzal stratenú loptu Seničanov Miro Káčer, výborne vyviezol loptu stredom ihriska, ale prihrávka na Dávida Ďuriša bola pridlhá. Sériu našich rohových kopov ukončil v 19. minúte Besir Demiri, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a jeho strela z voleja skončila v náručí brankára Tabordu. V 24. minúte sme konečne dobyli senickú bránu. Káčer z rohu centroval na Diaza, ktorý okamžite posielal loptu do ohňa. V skrumáži bol najdôraznejší Robo Boženík, ktorý loptu doklepol do siete - 1:0. Pre Boža to bol druhý presný zásah v aktuálnom ročníku Fortuna ligy. Po strelenom góle začal šošonom futbal ešte viac chutiť, čo potvrdil Káčer strelou v 25. minúte. Na nášho kapitána nadviazal prudkou strelou Ján Bernát, no pozorný Taborda delovku aktuálne najlepšieho strelca Fortuna ligy dokázal skrotiť. V 38. minúte Sluka našiel spätnou prihrávkou v šestnástke Bernáta, ktorý netrafil loptu ideálne. Ešte sa k nej dostal Ďuriš, ale trochu nepochopiteľne volil prihrávku namiesto strely. Situácia s takmer totožnými aktérmi sa zopakovala tesne pred prestávkou. Sluka na hranici pokutového územia hľadal Bernáta, v poslednej chvíli mu však loptu vypichol senický obranca. 

Druhé dejstvo sa pre žltozelených nemohlo začať lepšie. Písala sa 48. minúta, keď Boženík vymyslel výbornú prihrávku do priestoru za obranu na Ďuriša. Ten sa ocitol sám pred brankárom a prízemnou strelou k vzdialenejšej žrdi zvýšil ľavačkou na 2:0. Aj pre Dávida, podobne ako v prípade Boža, išlo o druhý zásah v sezóne. Hra sa na pár minút vyrovnala, no v 60. minúte si žilinskí priaznivci opäť zakričali gól. Na hranici šestnástky sa k odrazenej lopte dostal po prihrávke aktívneho Boženíka kapitán Miro Káčer, ktorého krížna prízemná strela zapadla až za Tabordov chrbát - 3:0. Seničania následne pohrozili vďaka Baumgartnerovi, jeho krížnu strelu vytesnil Holec na roh. Na druhej strane pálil Diaz, jeho strelu však zblokoval Totka. Káčer skúšal šťastie aj v 69. minúte z podobnej pozície ako pri svojom góle, no mieril len do hradby tiel. Seničania mali najbližšie ku gólu o dve minúty neskôr, keď Tomič odkopol k číhajúcemu Castañedovi, no s jeho strelou si Holec poradil. Na druhej strane v 74. minúte Miro Káčer vystihol rozohrávku súpera, prebojoval sa do šestnástky a jemným lobom prekonal Tabordu - 4:0. V 78. minúte našiel striedajúci Lukáš Jánošík prihrávkou po šírke Besira Demiriho, ktorý nabiehal z druhej vlny, no strela ľavačkou mu príliš nesadla. Jánošík mal prsty aj v ďalšej akcii - zaujímavou finesou po dlhej lopte chcel prekonať Tabordu, no jeho pokus mieril nad spojnicu. Kanonádu zavŕšil v 85. minúte Martin Králik, keď sa po rohovom kope od jeho kopačky odrazila lopta. Tá sa pomaličky kotúľala smerom do brány, až sa dokotúľala k pravej žrdi a od nej dnu - 5:0. Chalani záver ustáli, v defenzíve odvracali každú hrozbu, čo znamená, že sme zaknihovali najvyššie víťazstvo v doterajšom priebehu sezóny Fortuna ligy a zároveň identickú výhru nad Seničanmi ako v minulom ročníku.


HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina
"V prvom polčase nám dobre nefungovala organizácia hry. Z toho pramenila nervozita a nebola tam taká istota, akú som si predstavoval. Súpera sme načali gólom po štandardnej situácii. V polčasovej prestávke sme vysvetlili chalanom, ako reagovať na hru v útoku súpera a náš výkon sme zlepšili. Myslím si, že po druhom strelenom góle sme na ihrisku dominovali, hoci Senica má svoju kvalitu, majú dobrých hráčov a je len otázka času, kedy pôjdu nahor aj v tabuľke. Počas reprezentačnej prestávky spojíme tréningový proces s "B"-tímom, uvidíme v akom stave sa vrátia reprezentanti a nachystáme sa dobre na ďalšieho súpera."
Michal Ščasný, tréner FK Senica
"Som sklamaný, ani nie tak z predvedenej hry ako z výsledku. Nehrá sa však na to, či hráte pekne, alebo máte nejaké šance, ale či získate body alebo nie. Výsledok je pre nás dosť krutý, pretože do stavu 2:0 sme boli nebezpeční a Žilinu sme nepúšťali do zložitejších situácií. Žilina však od stavu 2:0 a situácie, ktorá zaváňala penaltou v náš prospech, bola lepšia, nebezpečnejšia, dominantnejšia a zaslúžene vyhrala."
Róbert Boženík, strelec víťazného gólu MŠK Žilina

"V dnešnom zápase sme dominovali až na začiatok prvého polčasu a šancu súpera, ktorú vychytal Dominik Holec. Výsledok hovorí za všetko. Môjmu gólu predchádzalo niekoľko štandardiek, mal som túžbu streliť gól na prednej tyči, napokon som sa ocitol na tej zadnej, kde som to dorazil. Senica dosť dobre bránila, zatiahla sa pred šestnástku. Práve prvý gól nám pomohol a po zmene strán sme ich druhým už definitívne otvorili. Potom sa už hralo ľahšie. Čaká nás reprezentačná prestávka, aj v reprezentácii budem na sebe makať, aby som prišiel ešte silnejší."


Tlačová konferencia


Fortuna liga,
sobota 31. 8. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
5:0(1:0)
MŠK Žilina - FK Senica
Góly: 24. Boženík, 48. Ďuriš, 60. a 74. Káčer, 85. Králik
ŽK: 47. Boženík, 65. Králik - 48. Dias, 55. de Assis, 70. Baumgartner, 71. El Moudane
Diváci: 2522
Rozhodca: Glova - Somoláni, Pozor
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Tomič, Kaša, Králik, Sluka - Káčer, Demiri, Bernát (71. Myslovič) - Ďuriš (76. Jánošík), Boženík, Diaz (64. Vallo)

FK Senica
Taborda – de Assis, Dias (C), Didiba, Krč – Yenne, Klapan (90. Addo), El Moudane, Totka (68. Sulley) – Ramirez (61. Baumgartner) – Castaňeda
SÚVISIACE ČLÁNKY
01.09.2019"Konečne som vystrelil a padlo to tam," hovorí kapitán Miro Káčer
30.08.2019Proti nevyspytateľnej Senici o natiahnutie pozitívnej série

Facebook