MŠK Žilina - MFK Ružomberok 4:2 (1:1)
Fortuna Liga,
piatok 24. 5. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
4:2(1:1)
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Góly: 4. a 80. Boženík, 63. Holúbek, 66. Mihalík - 42. Qose, 67. Mustedanagić
ŽK: 41. Kaša, 42. Bernát, 45. Myslovič, 50. Diaz -41. Kostadinov, 52. Kružliak
Diváci: 1325
Rozhodca: Kmec
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Anang (59. Mihalík), Kaša, Králik (C), Holúbek - Myslovič (84. Gamboš), Diaz, Bernát - Vallo, Boženík, Jánošík (77. Pečovský)

MFK Ružomberok
Čtvrtečka - Čurma, D. Kružliak (C), Jonec, Madleňák – Kochan (52. Brenkus), Qose – Kmeť, Mustedanagić, Kostadinov (66. Jedinák) – Gerec (72. Takáč)
Zápasové menu
V poslednom zápase sezóny nastalo v kádri Jaroslava Kentoša hneď niekoľko zmien, pričom viaceré z nich boli vynútené pre zranenia a choroby niekoľkých hráčov. V strede poľa tak dostali šancu tínedžeri z Akadémie MŠK, v obrane po dlhšom čase Jakub Holúbek, vpredu na krídle s chuťou hrajúci Kristián Vallo.

Už v 4. minúte sme išli po prvej vážnejšej príležitosti do vedenia. Loptu neupratala v šestnástke obrana hostí, priestor si našiel Róbert Boženík, ktorý nás pohotovou strelou prvýkrát rozveselil - 1:0. Šošoni boli aktívnejší, vysoko napádali súpera, z čoho pramenili chyby Liptákov. Zakončenie Filipa Kašu ani Lukáša Jánošíka však nemieril do priestoru brány českého gólmana hostí Čtvrtečku. Pri druhej šestnástke musel v úvode riešiť Dominik Holec strelu Kochana a Qoseho, no obe boli z kategórie propagačných. Práve náš aktívny pressing vyústil v 21. minúte do gólovej šance, Martin Králik s kapitánskou páskou vyhral súboj, posunul Vallovi, no ten zaváhal so strelou a jeho následný pokus zblokovala obrana v oranžovom. O chvíľu bolo takmer vyrovnané, Holec sa vyznamenal proti Kostadinovi a loptu skryl aj po následnom rohu a hlavičke Qoseho. Po polhodine prišiel potlesk z tribún, keď najskôr tvrdo pálil Holúbek, lopta sa ešte dostala z uhla ku Patrikovi Myslovičovi, ktorý to skúsil technicky svojou ľavačkou, no ružomberský brankár si jeho pokus postrážil. Strely na našom konte pribúdali, väčšinou však mierili mimo priestoru troch žrdí. Aktívny bol najmä Myslovič a Ivan Diaz, druhý menovaný trafil v 39. minúte tyč ružomberskej brány, o niekoľko sekúnd sa vyznamenal Čtvrtečka. Pred polčasom prišlo k nečakanému vyrovnaniu, v šestnástke spadol útočník hostí, rozhodca najskôr posúdil zákrok ako čistý, no po chvíli váhania a po porade s čiarovým rozhodcom ukázal na biely bod. Z penalty sa nemýlil Qose a vyrovnal na 1:1.

Aj po zmene strán pokračovalo tasenie žltých kariet od hlavného rozhodcu, gólové príležitosti prišli až v 57. minúte. Priamy kop vybojoval Boženík, z uhla to vyskúšal Diaz priamou strelou, ale Čtvrtečka kontroloval strelu mieriacu nad brvno. Gólové chvíle prišli po hodine hry. Šošonov poslal do vedenia po odrazenej lopte z rohu Jakub Holúbek, ktorý ľavačkou prekonal vybehnutého Čtvrtečku - 2:1. O tri minúty vyšiel kentošovcom rýchly protiútok, striedajúci Jaro Mihalík nešpekuloval a pozemi nás poslal do dvojgólového náskoku - 3:1. Ten ale dlho nevydržal, Mustedanagić dostal ideálny center pred päťku a prudkou strelou pod brvno vrátil hostí do zápasu. Gólový účet uzavrel v 80. minúte Róbert Boženík po chybe v rozohrávke súpera, náš najlepší strelec si obhodil Čtvrtečku a do prázdnej brány pohodlne zvýšil náš náskok - 4:2. Záver priniesol už len niekoľko nebezpečným centrov, no skóre sa už nemenilo.

Šošoni sa tak tešili aj napriek oslabenej zostave z výhry nad Ružomberkom a sezónu zavŕšili celkovým 16 víťazstvom.

Ďakujeme za podporu počas celej sezóny.

HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Chlapcov musím pochváliť za prístup a charakter, čo ukazovali počas celej sezóny. Dnes sa to iba potvrdilo. Nebolo jednoduché ich namotivovať na posledný duel, v ktorom relatívne o nič nejde. Pristúpili však k zápasu dobre a zaslúžene sme zvíťazili. Mali sme dobrý vstup do zápasu, strelili sme pekný gól a mali sme ďalšie šance. Trochu nás vykoľajila odpískaná penalta, ale aj v druhom polčase sme šli za víťazstvom a dobre sme reagovali na inkasované góly. Chlapcov chválim za výkon, potešili ma najmä naši benjamínkovia, ktorí majú veľký potenciál a sú budúcnosťou žilinského futbalu, čaká ich ešte dlhá cesta. Počas celej sezóny dostalo šancu veľa mladých hráčov, sme za to radi. Verím, že to v tej budúcej zúročia."

Jakub Holúbek, obranca MŠK Žilina

"Dnes sme podali veľmi dobrý výkon. Boli sme lepší na lopte, aktívnejší, vytvárali sme si veľa šancí. Prvý polčas sme mohli uzavrieť skôr druhým, tretím gólom. Napokon sme inkasovali zo spornej penalty. Po prestávke sme vstúpili na trávnik trochu pomalšie, ale nakopol nás druhý gól. Zaslúžene sme vyhrali, na posledný duel sezóny celkom kvalitný výkon a aj samotný duel, ktorý sa musel divákom páčiť. Mrzí nás, že výhra neznamená Európu, bohužiaľ. Najskôr som si myslel, že ani nenastúpim na dnešné stretnutie, napokon som strelil gól, za čo som šťastný. Niečo sa končí, niečo sa začína... Uvidíme, ako to celé dopadne."

David Holoubek, tréner MFK Ružomberok

"Do zápasu sme vstúpili zle, prehrávali sme a neboli sme dostatočne koncentrovaní na začiatok. Po prísnej penalte sme vyrovnali, ale súper mal opraty zápasu v rukách. My sme sa nedostávali do vyložených šancí, ani sme nedržali loptu, nebehali sme. Gratulujem Žiline k výhre a zisku troch bodov."

Fortuna Liga,
piatok 24. 5. 2019 od 19:00
Štadión MŠK Žilina
4:2(1:1)
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Góly: 4. a 80. Boženík, 63. Holúbek, 66. Mihalík - 42. Qose, 67. Mustedanagić
ŽK: 41. Kaša, 42. Bernát, 45. Myslovič, 50. Diaz -41. Kostadinov, 52. Kružliak
Diváci: 1325
Rozhodca: Kmec
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Anang (59. Mihalík), Kaša, Králik (C), Holúbek - Myslovič (84. Gamboš), Diaz, Bernát - Vallo, Boženík, Jánošík (77. Pečovský)

MFK Ružomberok
Čtvrtečka - Čurma, D. Kružliak (C), Jonec, Madleňák – Kochan (52. Brenkus), Qose – Kmeť, Mustedanagić, Kostadinov (66. Jedinák) – Gerec (72. Takáč)
SÚVISIACE ČLÁNKY
23.05.2019Pred posledným súbojom sezóny proti Ružomberku

Facebook