FK Senica - MŠK Žilina 2:0 (1:0)
Fortuna Liga,
sobota 18. 2. 2017 od 17:00
OMS ARENA
2:0(1:0)
FK Senica - MŠK Žilina
Góly: 16. Ranko, 88. Turyna
ŽK: 90. Blažek - 4. Králik, 19. Kaša
Diváci: 932
Rozhodca: Vlk
ZOSTAVY
FK Senica
Šulla – Šušolík, Brigant, Kováč (85. Pajer), Miklós (51. Bališ) – Pillár – Blažek, Ranko, O. Šašinka (62. Turyna), Kratochvíl – Kotula

MŠK Žilina
Volešák - Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek - Diaz (65. Mráz), Káčer, Škvarka (C) - Jánošík (65. Špalek), Haskić (79. Cociuc), Hlohovský
Zápasové menu
V jarnej premiére zvolil tréner Adrián Guľa ostrieľanú jesennú zostavu, jediným prekvapením bolo nasadenie Lukáša Jánošíka na pravé krídlo.

ZOSTRIH ZÁPASU


V úvodných minútach sa častými nedovolenými zákrokmi kúskovala hra, v 4. minúte už vyťahoval rozhodca aj žltú kartu, keď musel protiútok domácich zastaviť faulom stopér Martin Králik. Šošoni sa pred Šullu dostali vážnejšie v 9. minúte, tá znamenala aj prvý rohový kop pre MŠK. Najvyššie vyskočil Filip Kaša, no brankár domácich s námahou vyrazil loptu ďaleko od brány. Iniciatíva žltozelených sa zvyšovala, kvalita trávniku však niektorých viackrát zradila. Z toho vznikol aj úvodný gól, keď sa pošmykol Miloš Volešák a domáci následne z rohového kopu otvorili skóre stretnutia. Ranko na prednej tyči tečoval loptu za nášho bezmocného brankára. Seničania pohrozili aj v 21. minúte, keď po ďalšom rohu z odrazenej lopty pohladil brvno Blažek. Šošoni vyslali prvú strelu až v 26. minúte, konkrétne kapitán Michal Škvarka, ktorý však nemieril medzi tri žrde. Nebezpečnejšie vyzerala ďalšia šanca, v ktorej sa ocitol Nermin Haskić, no pohladil iba bočnú sieť. Prevaha našich hráčov bola zjavná, no domáci hrali v prvom polčase naozaj obetavo a do kabín tak odchádzali s najtesnejším vedením.

Do druhého polčasu nastúpili mužstvá bezo zmien, hneď v 50. minúte pálil Miroslav Káčer, no iba do cloniaceho Haskića. V 55. minúte prišiel brejk domácich a priamy kop, po ktorom vystrelil nebezpečne agilný Brigant. Žltozelení išli za gólom, no vyrovnanie neprišlo ani po niekoľkých centroch v rade. V 65. minúte prišlo naše dvojité striedanie, na trávnik vybehli Špalek s Mrázom, ktorí mali priniesť oživenie a najmä ofenzívnu smršť. Hrozilo však domáce FK, Turyna z výhodnej pozícii prestrelil. Volešák sa vyznamenal aj pri strele Kotulu, ktorá z uhla vystrašila skupinu fanúšikov, ktorí merali cestu na Záhorie. Zakončenie zo strany nášho tímu neprichádzalo, hlavička Králika mierila tesne mimo. Tlak sa stupňoval, strelu Škvarku zblokovala obrana pred Šullom. Domáci udreli v 88. minúte, lopta sa od Volešáka nešťastne odrazila pred Turynu, ktorý lobom zvýšil náskok domácich. Do jarnej časti sme tak nevstúpili šťastne, Senica nám tak pripísala do kolónky prehier druhý zárez.

Ďakujeme prítomným fanúšikom za neúnavné povzbudzovanie.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, hlavný tréner MŠK Žilina
"Špecifikum prvého kola sa potvrdilo. Dnes nám, samozrejme okrem gólov, chýbala presná a najmä včasná finálna prihrávka. Je to druhá prehra v sezóne, bolí to po takejto víťaznej sérii. Kľúčové je, aby sme to vyhodnotili, hodili za hlavu a pozerali sa pred seba. Budeme silnejší. Ďakujem fanúšikom, že s nami cestovali ku súperovi, hoci sme ich po pätnástich kolách nepotešili. Doma ich potešíme a vynahradíme im to."
Michal Škvarka, kapitán MŠK Žilina
"Vedeli sme, že nás čaká húževnatý súper. Začiatok sme nemali optimálny, povzbudil náš až inkasovaný gól. Snažili sme sa, no strely i centre boli často zablokované. Chýbal nám dôraz v koncovke, domáci sa hádzali do striel a ťažko to išlo prepáliť. Veľmi náročný zápas, táto prehra nás môže iba posunúť."
Jakub Holúbek, obranca MŠK Žilina

"Domáci mali aj potrebné šťastie, naozaj sme sa snažili dominovať, no bez vážnejšej strely na bránu asi ťažko zvíťazíme. Do druhého polčasu sme chceli produkovať viac hĺbkových centrov, no nedarilo sa nám to. Senica ako celé mužstvo bránila obetavo. Musíme jednoznačne zlepšiť zakončenie. Je to prvý zápas, nevešiame hlavy, máme to vo vlastných rukách. Pokiaľ budeme naďalej pracovať tvrdo a trpezlivo, ďalšie zápasy zvládneme a dovedieme sezónu do vytúženého cieľa.


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna Liga,
sobota 18. 2. 2017 od 17:00
OMS ARENA
2:0(1:0)
FK Senica - MŠK Žilina
Góly: 16. Ranko, 88. Turyna
ŽK: 90. Blažek - 4. Králik, 19. Kaša
Diváci: 932
Rozhodca: Vlk
ZOSTAVY
FK Senica
Šulla – Šušolík, Brigant, Kováč (85. Pajer), Miklós (51. Bališ) – Pillár – Blažek, Ranko, O. Šašinka (62. Turyna), Kratochvíl – Kotula

MŠK Žilina
Volešák - Mabouka, Kaša, Králik, Holúbek - Diaz (65. Mráz), Káčer, Škvarka (C) - Jánošík (65. Špalek), Haskić (79. Cociuc), Hlohovský
SÚVISIACE ČLÁNKY
17.02.2017Pred zápasom FK Senica - MŠK Žilina

Facebook