2. prípravný zápas: MŠK Žilina - 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)
Prípravné zápasy,
sobota 16. 1. 2016 od 13:00
Strážov
1:0(0:0)
MŠK Žilina - 1. FC Slovácko
Góly: 90. Puček
Diváci: 50
Rozhodca: Botka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Mandous (46. Bajza) - Šušolík, Králik (C), Ďuratný, Hancko (56. Minárik) - Václavik, Tlacháč, Hlohovský - Vallo (67. Puček), Gorelčík (46. Boženík), Mbah

1. FC Slovácko
Daněk – Vinkler, Šumulikoski, Hofmann, Křivánek (46. Machalík), Kerbr, Ťok, Kuncl, Břečka, Chýla, Vaďura (46. Morton)
Zápasové menu
Do druhého zápasu nastúpili viacerí mladíci aj nováčik na krídle Chigozie Mbah.

ZOSTRIH ZÁPASU


Od začiatku sme držali loptu v moci, súper nemal v úvode šancu a viacmenej sa iba bránil. V 11. minúte sa dostal pred hosťujúceho Daněka Rasťo Václavík, ale skóre sa mu nepodarilo otvoriť. Druhé stretnutie nebolo také ofenzívne ako prvé, náš brankár Mandous nemal po 20. minútach vážnejší zákrok. Z 30 metrov sa odhodlal k strele Filip Hlohovský, ale jeho pokus letel nepresne. Individuálne to z ľavej strany skúšal Dávid Hancko, vybojoval aspoň roh. Center Chigozieho odvracala pred vyskakujúcim Vallom hosťujúca obrana. Naša defenzíva riešila akcie hostí účinne a rýchlo im dokázala zobrať loptu. Slovácko takmer skórovalo z prvého rohu, keď Břečkovu hlavu vytlačil Mandous mimo brány. Gólovú efektivitu z prvého zápasu nepotvrdil v 31. minúte Gorelčík, ktorý dlho váhal so strelou a ani jeho dva pokusy neskončili za Daněkom. Príležitosti na oboch stranách prichádzali väčšinou iba po vzduchu, obe defenzívy v nich kraľovali. V 42. minúte vymyslel kolmú akciu Chigozie, našiel zbiehajúceho Hancka, ktorý iba vyprášil Daněkove rukavice, gól nepriniesla ani Hlohovského dorážka. Netešili sme sa ani po rohu, keď skrumáž ukončil český súper ďalekým odkopom. Prihrávku Rasťa Václavíka nedobehol Maťo Králik, a tak sme v prvej štyridsaťpäťminútovke gól nevideli.

Druhý polčas otvorila exportná strela Filipa Hlohovského, ktorý z veľkej diaľky priehlavkom namieril do hornej konštrukcie brány. Naše zadné rady riadil Maťo Králik, vzadu vymenil skrehnutého Aleša Mandousa Filip Bajza. Na hrot sa dostal na druhý polčas mladý Robo Boženík. Hostia sa dostávali do šance v 54. minúte po našej chybe, ale unikajúci Kerbr nemieril ľavačkou do priestoru brány. Nebezpečne pálil aj Ťok, Bajza sa síce hodil, ale zasiahnuť nemusel. V 61. minúte sme uzavreli hostí pred vlastnou šestnástkou, ale strela Hlohovskému po prihrávke Chigozieho nesadla. Hneď pri príchode na trávnik vyskúšal pozornosť Daněka útočník Peťo Puček, strele však chýbala razancia. K zakončeniu sa dostával aj Robo Boženík, ale strelu zastavil ofsajdový hvizd rozhodcu. Bezgólový stav platil aj po šanci hostí v 71. minúte, ktorú Bajza s prehľadom kryl. Daněk musel skrotiť nepríjemný pokus Pučeka v 74. minúte. Robo Boženík sa nepresadil proti dvojici súperov v 79. minúte, a tak sme stále čakali na presný zásah. Slovácko odpovedali slušnou príležitosťou, Maťo Králik obetavým sklzom zabránil strele Kerbra. Hra nabrala ku koncu vyššie tempo, strela Chigozieho smerovala vysoko nad. Rovnako nemierila do priestorov brány ani strela Hlohovského. Aktívny Hlohovský bol aj u jediného gólu zápasu, keď loptu potiahol, presne našiel Pučeka, ktorý v sklze otvoril skóre až v 90. minúte - 1:0. Hosťom neostal čas na odpoveď, a tak sme zvíťazili aj v druhom zápase proti Slovácku.


HLASY PO ZÁPASE
Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina
"Je dobré, že sme videli na ihrisku všetkých chlapcov, ktorí nám dnes boli k dispozícii. Znova je veľmi pozitívne, že sa tlačili do víťazstva, nie však na úkor taktiky. Nakoniec boli odmenení, nezáleží, že to je iba prípravné stretnutie. Zaujalo ma, že chalani sú pripravení takticky, hrajú taktickejšie, pracujú na tom. Stretnutie malo slušnú úroveň aj vďaka kvalitnému súperovi, ktorý chcel hrať futbal.
Chigozie Mbah, krídelník MŠK Žilina
"Bol to dobrý zápas, vydali sme zo seba maximum a zaslúžili sme si vyhrať. Stretnutie bolo fyzicky náročné. Hralo sa mi výborne so spoluhráčmi, všetci sme chceli uspieť, čo sa nám v poslednej minúte nakoniec podarilo."
Prípravné zápasy,
sobota 16. 1. 2016 od 13:00
Strážov
1:0(0:0)
MŠK Žilina - 1. FC Slovácko
Góly: 90. Puček
Diváci: 50
Rozhodca: Botka
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Mandous (46. Bajza) - Šušolík, Králik (C), Ďuratný, Hancko (56. Minárik) - Václavik, Tlacháč, Hlohovský - Vallo (67. Puček), Gorelčík (46. Boženík), Mbah

1. FC Slovácko
Daněk – Vinkler, Šumulikoski, Hofmann, Křivánek (46. Machalík), Kerbr, Ťok, Kuncl, Břečka, Chýla, Vaďura (46. Morton)

Facebook